Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Τρίτη 13 Ιουλίου 2021

 Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας. 

Η αυριανή (Τετάρτη 14/07/2021) θα είναι η πιο θερμή ημέρα  ΑΥΤΗΣ της εβδομάδας, για το νομό Κέρκυρας... 

Έτσι στις συνήθεις περισσότερο "ευάλωτες" στην ζέστη περιοχές του τόπου μας ο υδράργυρος και αύριο θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα. Οπότε όπως και σήμερα τρίτη 13/07/2021 έτσι και αύριο Τετάρτη στα προαναφερθέντα σημεία θα έχουμε να κάνουμε με αρκετά 35αρια έως ακόμη πιο ΤΟΠΙΚΑ και ... ΕΛΑΦΡΩΣ ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ τιμές από το "φράγμα" των 35 C. (όπως άλλωστε συνέβη όχι μόνο σήμερα αλλά και πολλές άλλες φορές το τελευταίο διάστημα.  Αναφέρομαι σε πολύ τοπικό πάντα επίπεδο ). ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΑ λοιπόν στα πλέον "γνωστά" (στους περισσότερους) ευπαθή στην ζέστη κομμάτια της νήσου Κέρκυρας , αναμένεται και πάλι να παρατηρηθούν ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ 36 C. με 38 C. ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΤΙΜΕΣ αύριο το μεσημέρι μέχρι και νωρίς τις απογευματινές ώρες (πάρα πάρα πολύ επιλεκτικά δεν αποκλείεται και κάποιο 39αρι αύριο εκεί). Ενδεικτικό της κατάστασης ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ πάντα παραπάνω σημεία θα είναι ότι έως και περίπου τα μεσάνυχτα αύριο ΔΕΝ θα έχει καταφέρει ακόμη να δροσίσει "ικανοποιητικά" για τον ανθρώπινο οργανισμό! Έτσι σε αυτά τα μέρη , η αυριανή θα είναι μια ημέρα αρκετής "ταλαιπωρίας/δυσφορίας"  ξανά , εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που σε ΟΡΙΣΜΕΝΑ τμήματα θα συνδυαστούν δυστυχώς και με μπόλικη υγρασία...  :) 

Αντίθετα στις περισσότερες υπόλοιπες γωνιές του νομού μας οι αυριανές μέγιστες τιμές κατά μέσο όρο θα κυμανθούν εκ νέου μεταξύ  31 C. με 33 C. και τοπικά έως και 34 βαθμούς κελσίου , ΑΛΛΑ ΜΕ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ σχετικά υψηλά ποσοστά υγρασίας (με ότι συνεπάγεται αυτό) ... ;) 

Στα "καλά" νέα της ημέρας τώρα ... :) Όλα δείχνουν πως με "αργά" αλλά σταθερά βήματα , μέρα με την μέρα θα υπάρξει σταδιακή αποκλιμάκωση της κατά τόπους έντονης ζέστης , ΚΥΡΙΩΣ όσο θα βαδίζουμε ΠΡΟΣ το Σαββατοκύριακο και ύστερα! Έτσι λίγο υπομονή και μας περιμένει πιο "υποφερτή/ευχάριστη" ζέστη σύντομα , ακόμη και στα συνήθη πιο ευπαθή στη ζέστη κομμάτια της Χώρας των Φαιάκων. 

Στα "άσχημα" νέα της ημέρας ... Από την Πέμπτη 15/07/2021 και έως ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ και το Σάββατο 17/07/2021 θα επικρατήσει προοδευτικά ένα "σχετικά ενισχυμένο σε διάφορα τμήματα" βορειοδυτικό ρεύμα... Μέσα στην ημέρα θα φθάνει γενικά τα 4 με 5 και ΤΟΠΙΚΑ έως και τα 6 μποφώρ (πάρα πολύ τοπικά ΙΣΩΣ παρατηρηθούν και κάποιες στιγμιαίες ριπές στα 7 μποφώρ). Αυτό το μαιστράλι που θα είναι και η αιτία της βαθμιαίας επαναφοράς των "κανονικών" θερμοκρασιών έως σε ΟΡΙΣΜΕΝΑ σημεία και της σχετικής "δροσιάς" θα είναι δυστυχώς παράλληλα και "μέγα σύμμαχος" εάν ο μη γένοιτο υπάρξει κάπου φωτιά , αφού θα "βοηθήσει" στην ταχύτατη εξάπλωσή της !!!!  

Κατά τα άλλα έως ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ και το Σάββατο 17/07/2021 , θα συνεχίσει να επικρατεί , τι άλλο ; Καλοκαιρία και ξηρασία εννοείται ... :)  Επί ευκαιρία να σας υπενθυμίσω ότι μεθαύριο Πέμπτη 15/07/2021 συμπληρώνουμε ακριβώς 2 μήνες από την τελευταία ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ αξιόλογη βροχόπτωση που δέχτηκε ο νομός μας , η οποία έλαβε χώρα στις 15/05/2021 ... ;) 

Όμορφο βράδυ Τρίτης σε όλες και όλους !! 

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος - καιρόφιλος από παιδί).

http://valanio-kerkyra.meteoclub.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου