Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021

 Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

Ανάσα δροσιάς προ τω πυλών ... ;) 

Καλησπέρα σας !! :) Τα είπαμε τρεις ημέρες πριν και σας τα λέω ξανά πάλι σήμερα, αφού προγνωστικά τίποτε ΔΕΝ έχει αλλάξει ("ευτυχώς") .  

Πιο "υποφερτή/ευχάριστη" θα γίνει η αίσθηση της ζέστης από αύριο Παρασκευή 02/07/2021 και ύστερα (βέβαια όπως αναμενόταν , ήδη από σήμερα Πέμπτη το απόγευμα και μετέπειτα σε ΚΑΠΟΙΑ σημεία του τόπου μας, αρχίσαμε να νιώθουμε σιγά σιγά μια πρώτη μικρή "διαφορά" με ότι προηγήθηκε) , στην περιοχή μας. Αιτία η επικράτηση πιο "φρέσκων" ("δροσερότερων")  βορειοδυτικών ανέμων (μαίστρου) που σε ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ θα είναι ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟΙ κατά την διάρκεια της ημέρας. 

Έτσι τόσο την Παρασκευή 02/07/2021 όσο και το Σάββατο 03/07/2021 θα έχουμε να κάνουμε με ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ αρκετό αέρα μέσα στην ημέρα (με ότι συνεπάγεται αυτό , μετά από τις τελευταίες μεγάλες ζέστες και φυσικά την παρατεταμένη ανομβρία. Για αυτό και χρειάζεται ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ από όλους μας , καθώς από εδώ και πέρα παραμονεύει ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ για τον φυσικό πλούτο της περιοχής μας). Ο μαίστρος λοιπόν θα πνέει στα 4 με 5 και ΤΟΠΙΚΑ έως και τα 6 μποφώρ (σε πιο μεμονωμένο επίπεδο πάντως προσωπικά εκτιμώ ότι θα υπάρξουν παροδικά κάποιες στιγμιαίες ριπές και στα 7 μποφώρ).

Παράλληλα με την πτώση της θερμοκρασίας στα "φυσιολογικά" για την εποχή επίπεδα ως προς τις μέγιστες πάντα τιμές της (ο υδράργυρος θα πέσει , μάλιστα σε ΟΡΙΣΜΕΝΑ τμήματα "αισθητά" σε σχέση με ότι προηγήθηκε και μέσα στη νύχτα. Δηλαδή ως προς τις ελάχιστες τιμές του επίσης) , μας περιμένει επιτέλους και εξαιρετική ποιότητα αέρα στην ατμόσφαιρα, καλή διαύγεια και ορατότητα. 

Άξιο αναφοράς ότι ύστερα από πολύ καιρό με σχεδόν γενικευμένες μέγιστες τιμές στους 30 + C. σε καθημερινή βάση , θα ... Υπάρξουν ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ στο νομό όπου θα δουν τα θερμόμετρα τα επόμενα μεσημέρια να δείχνουν θερμοκρασίες ΚΑΤΩ από το "φράγμα" των 30 C. Εν τω μεταξύ και οι "πολύ ευάλωτες" στην ζέστη περιοχές της Κέρκυρας που ομολογουμένως δεινοπάθησαν τις προηγούμενες ημέρες , θα μετρούν θερμοκρασίες ΚΑΤΩ από το περιβόητο "φράγμα" των 35 C. τα επόμενα 24ωρα...  ;) 

Την Κυριακή 04/07/2021 οι άνεμοι θα "πέσουν" κατά 1 με 2 μποφώρ , ανάλογα την περιοχή (κατά μέσο όρο). Την ημέρα θα πνέουν πιο δυτικοί έως κυρίως βορειοδυτικοί αλλά από το βράδυ προοδευτικά θα πρέπει να επικρατήσει νοτιάς με τις "ίδιες" εντάσεις ("αρχικά")...  Κατά τα άλλα ΜΙΚΡΗ άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία από την Κυριακή . Σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση όμως μην φανταστείτε κάποια "σπουδαία ή μεγάλη" ζέστη, συγκρίσιμη με τα περασμένα. Κάτι τέτοιο ύστερα από όσα περάσαμε , ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ για το αμέσως επόμενο διάστημα ΔΕΝ διαφαίνεται στον ορίζοντα!! 

Τέλος , εννοείται πως ο ήλιος θα έχει το "πάνω χέρι" ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ έως και την ερχόμενη Κυριακή . Παρόλο αυτά ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ  η  φωτεινή ηλιοφάνεια ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ θα "διακόπτεται" από κάποιες παροδικές νεφώσεις εδώ και εκεί (άνευ σημασίας όμως).

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος - καιρόφιλος από παιδί).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου