Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Σάββατο 17 Ιουλίου 2021


Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

Η περιβόητη "ψυχρή λίμνη" που βλέπετε και ακούτε να αναφέρουν στα ΜΜΕ και στις διάφορες σελίδες του διαδικτύου τα τελευταία 24ωρα και η οποία ήταν η αιτία για τις φονικές πλημμύρες στην κεντροδυτική Ευρώπη κινείται αργά νοτιοανατολικά πάνω από την γηραιά ήπειρο ... Έτσι αύριο Κυριακή 18/07/2021  θα έχει φθάσει πλέον στην γειτονιά μας επηρεάζοντας με ΤΟΠΙΚΑ ισχυρά έως πολύ ισχυρά φαινόμενα και δίνοντας κατά  τόπους πολύ νερό σε ΤΜΗΜΑΤΑ της Ιταλικής χερσονήσου (έως και τη νότια Ιταλία) καθώς και σε μεγάλο κομμάτι των Χωρών των δυτικών Βαλκανίων γενικότερα. Στα παραπάνω σημεία θα χρειαστεί κάποια προσοχή από τις εκεί τοπικές αρχές... 

Στα δικά μας τώρα ... Δυστυχώς ΔΕΝ υπάρχει η "πολυτέλεια" χρόνου σήμερα για να σας αναλύσω όπως κάνω  συνήθως περαιτέρω την όλη καιρική εξέλιξη , οπότε και θα πάω κατευθείαν στο "ζουμί" της υπόθεσης ! :) 

Λόγω συγκεκριμένων παραγόντων λοιπόν (που δεν είναι της παρούσης , εξαιτίας της έλλειψης περισσότερου χρόνου από μεριάς του γράφων) η περιοχή μας (το βόρειο Ιόνιο και ο νομός Κέρκυρας)  ΔΕΝ θα βιώσει κάποια αξιόλογη αλλαγή στο καιρικό της σκηνικό παρόλο που η εν λόγω κακοκαιρία θα μας πλησιάσει ΣΧΕΤΙΚΑ αρκετά. 

Ωστόσο το επόμενο διήμερο (Κυριακή 18/07 - Δευτέρα 19/07/2021) υπάρχει ΚΑΠΟΙΑ πιθανότητα (γύρω στο 40%) ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟΤΑΤΑ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ κομμάτια του νομού μας , να καταφέρουν να δεχτούν από μια ψιχάλα έως και κάποια παροδική βροχόπτωση  (όχι όμως σημαντικά πράγματα, τονίζω ξανά και ...Όπως σας είπα παραπάνω , θα μιλάμε για καθαρά τοπικού χαρακτήρα φαινόμενα). Σαφώς και τα διαστήματα ηλιοφάνειας θα παραμείνουν γενικότερα μεγάλα (έως σε κάποια τμήματα , πολύ μεγάλα), απλά σε μεμονωμένο επίπεδο , είναι ΠΙΘΑΝΌ να εκδηλωθούν τα προαναφερθέντα φαινόμενα... Παράλληλα υπάρχει και ένα 30%  ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ περιοχές του τόπου μας να έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα ΜΑΚΡΙΝΟ οπτικοακουστικό θέαμα ηλεκτρικών (στο 20% για πιο κοντινό θέαμα , αλλά από συγκεκριμένα όμως σημεία του νομού). 

Αντίθετα στην απέναντι καλά ορατή με γυμνό μάτι από εμάς στεριανή πλευρά...  Από την επαρχία Αυλώνα - Χειμάρρας στον βορρά έως και κατά τόπους εντός της Θεσπρωτίας στο νότο , ΚΥΡΙΩΣ στο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ (και όχι μόνο)  των περιοχών αυτών,  αναμένεται να σημειωθούν ΤΟΠΙΚΑ ΕΝΤΟΝΑ καιρικά φαινόμενα , που δεν αποκλείεται να προκαλέσουν μικροπροβλήματα σε κάποια σημεία εκεί... 

Τέλος πριν σας αφήσω αξίζει να σας αναφέρω πως η θερμοκρασία θα παραμείνει στα "κανονικά" έως σε ΟΡΙΣΜΕΝΑ τμήματα του νομού μας και σε "δροσερότερα" για την εποχή επίπεδα (σχετική ψύχρα για την εποχή κατά την διάρκεια των νυχτερινών /πρώτων πρωινών ωρών, σε ορεινά/ημιορεινά κομμάτια καθώς και χαμηλά σε μερικά δυνατά αναστροφικά σημεία της Κέρκυρας,  με τον υδράργυρο να πέφτει εκεί γύρω στους 14 με 16 βαθμούς κελσίου στα πρώτα και μεταξύ 17 C.  με 19 C. στα δεύτερα, πάντα κατά μέσο όρο) , ενώ οι άνεμοι  σε γενικές γραμμές ΔΕΝ θα δημιουργήσουν κάποιο πρόβλημα σε στεριά ή θάλασσα. 

Αρχικά θα συνεχιστεί το δυτικό - βορειοδυτικό ρεύμα στα 3 με 4 και ΤΟΠΙΚΑ  μέσα στην ημερά έως και 5 μποφώρ , ενώ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ στη συνέχεια θα επικρατήσει πιο νότιας ή δυτικής συνιστώσας ρεύμα (ανάλογα την περιοχή) με την ίδια περίπου ένταση.  Παρόλο αυτά κατά την διάρκεια της εκδήλωσης των απέναντι καταιγίδων ΙΣΩΣ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ υπάρξει ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ αρκετή ενίσχυση των ανέμων. 

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - καιρόφιλος από παιδί).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου