Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Σάββατο 4 Ιουλίου 2020

         Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

Μικρές ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΕΣ "αναταράξεις" το επόμενο  κυρίως διήμερο , στον καιρό του νομού μας φίλοι μου ... :)

Ας πάρουμε τα πράγματα όμως με την σειρά τους ... ;)

Έξαρση της αστάθειας αναμένεται ιδιαίτερα το επόμενο διήμερο (εν μέρη και την Τρίτη) στα κοντινά από  εμάς απέναντι  Ηπειρωτικά εδάφη (νοτιοδυτική Αλβανία - Ήπειρος) . Κάτι το οποίο θα μεταφραστεί με την εκδήλωση εκεί , αρκετών φαινομένων (μπόρες/καταιγίδες κατά τόπους έντονες) που κατά διαστήματα θα επηρεάζουν τοπικά  και παραθαλάσσιες περιοχές.

Τώρα θα μου πείτε κάποιοι ... Βρε τι μας λες για τους "απέναντι";  Εμείς ζούμε στην Κέρκυρα ! :)  :)

Στην Χώρα των Φαιάκων λοιπόν και ...Ενώ γενικά ο καιρός θα κρατηθεί αρκετά καλός , θα υπάρξουν ΟΡΙΣΜΕΝΑ  τμήματα τόσο στην Κέρκυρα όσο και στους Παξούς (από τα Διαπόντια νησιά μας η πιθανότητα είναι μεγαλύτερη πρώτα για την Ερείκουσα και ύστερα για τα υπόλοιπα) στα οποία ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ  θα συννεφιάσει και υπάρχει πιθανότητα (γύρω στο 40% με τα σημερινά στοιχεία) να έχουμε ένα πέρασμα τοπικής  μπόρας (κάποιες βροντές είναι πιθανές) όμβρου ή έστω ψιχάλας.
Αυτό αναμένεται να συμβεί αρχικά αύριο Κυριακή και στην συνέχεια πιθανόν και την Δευτέρα (αρκετά μικρότερη αλλά υπαρκτή η πιθανότητα και για την Τρίτη - μόλις γύρω στο 20 με 25 % με τα σημερινά πάντα στοιχεία , αλλά με ακόμη πιο επιλεκτικό χαρακτήρα και αν φυσικά τελικά καταφέρει να συμβεί , καθώς απέχουμε και τρεις ημέρες έως τότε. Όπως και  να έχει πάντως,  η Τρίτη θα κυλήσει με πολύ περισσότερη ηλιοφάνεια γενικά , από ότι οι προηγούμενες δυο ημέρες ).

Άνεμοι αρχικά γενικά βόρειοι - βορειοδυτικοί μέχρι μέτριοι αύριο , αλλά στη συνέχεια θα γυρίσουν σε πιο ανατολικούς (κυρίως βορειοανατολικούς) και θα ενισχυθούν κατά τόπους αρκετά! Από το διάστημα αργά το μεσημέρι έως και τις πρώτες βραδινές ώρες υπάρχει το ενδεχόμενο να βγάλει μπουρίνι κατά τόπους ... Δηλαδή σε τοπικό επίπεδο να βγάλει ξαφνικά πολύ δυνατό άνεμο από μεταβλητές γενικά διευθύνσεις και περισσότερο ανατολικής συνιστώσας . Αυτό για τους ψαράδες μας και όχι μόνο. Πιο επιρρεπή για κάτι τέτοιο θα είναι τα σημεία εκείνα του νομού μας που ... "Βλέπουν" προς την απέναντι Ηπειρωτική στεριά (Αλβανία - Ήπειρος) .

Και την Δευτέρα κατά τόπους υπάρχει πιθανότητα να το γυρίσει πρόσκαιρα ξανά σε σε δυνατό βορειοανατολικό ρεύμα . Πάντως κατά την μεγαλύτερη διάρκεια της ημέρας κυρίαρχος φαίνεται να είναι ο βόρειος - βορειοδυτικός άνεμος στα 3 με 5 μποφώρ , κατά μέσο όρο πάντα.

Μικρή πτώση της θερμοκρασίας το επόμενο διήμερο (στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές της Κέρκυρας δύσκολα θα γίνει αντιληπτή , αντίθετα οι κάτοικοι των υπολοίπων τμημάτων της , κάτι θα καταλάβουν)  και εκ νέου πρόσκαιρη νέα μικρή άνοδο κυρίως στο πρώτο μισό της  Τρίτη για ... Πολύ λίγο όμως αυτή τη φορά  , αφού προς  τα μέσα της νέας εβδομάδας (ήδη από το δεύτερο μισό της Τρίτης) και ύστερα  θα μας απασχολήσουν αρκετά οι κατά τόπους ενισχυμένοι βορειοδυτικοί άνεμοι , οπότε και η περισσότερη δροσιά πάλι ... ;)

Καλό Σαββατόβραδο !!

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (καιρόφιλος από παιδί - ερασιτέχνης προγνώστης).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου