Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020

                     Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

Καλοκαιρινή καλοκαιρία θα επικρατήσει στο υπόλοιπο της εβδομάδας στη γωνιά μας , τουλάχιστον από πλευράς φαινομένων (πλήρης απουσία βροχοπτώσεων παντού). Κατά τα άλλα για το επόμενο διήμερο άξιο αναφοράς χρήζει μόνο το εκ νέου ενισχυμένο μαίστρο (βορειοδυτικός άνεμος) κατά την διάρκεια της ημέρας.

Έτσι αύριο Τρίτη 08/07/2020  ο βορειοδυτικός άνεμος γρήγορα προς το μεσημέρι και ύστερα σταδιακά κατά τόπους θα δυναμώσει με ...Την κορύφωση της έντασής του να παρατηρείται  κατά τις απογευματινές ώρες φθάνοντας τα 5 με 6 μποφώρ , ενώ ΤΟΠΙΚΑ στα συνήθη πιο επιρρεπή σε αυτό τον τύπο καιρού σημεία πάνω στο νομό μας , παροδικά θα πιάσει  και τα 7 μποφώρ.
Την Τετάρτη 09/07/2020 γενικά θα πρέπει να αναμένουμε 3 με 5 μποφώρ μέσα στην ημέρα και ΤΟΠΙΚΑ έως και 6 μποφώρ για λίγο. Στη συνέχεια της εβδομάδας όμως , οι άνεμοι θα πέσουν σημαντικά και μόνο κατά την διάρκεια της ημέρας θα σηκώνει ένα ασθενή μέχρι μέτριο μαιστραλάκι (βορειοδυτικός άνεμος πάντα ,γενικά στα 3 με 4 μποφώρ και ίσως ορισμένα απογεύματα πολύ τοπικά να παρατηρούνται και κάποιες πρόσκαιρες ριπές έως 5 μποφώρ).

Η θερμοκρασία έως και το τέλος της εβδομάδας θα κυμανθεί στα κανονικά ή πολύ κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Οπότε και πάλι ΔΕΝ θα ζήσουμε  ΚΑΜΙΑ θερμοκρασιακή ακρότητα , αλλά φυσιολογικές καταστάσεις , πάντα για Ιούλιο μήνα.

Καλό ξημέρωμα Τρίτης  και όμορφη εβδομάδα σε όλες και όλους !! :)

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (φανατικός καιρόφιλος από παιδί - λάτρης της πρόγνωσης του καιρού).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου