Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020

Συνεχίζεται το φετινό "ευχάριστο" θερμοκρασιακά καλοκαίρι για το νομό μας (Κέρκυρα και ...Όχι μόνο φυσικά). Έτσι και για τις επόμενες επτά ημέρες , δηλαδή τουλάχιστον έως και τις 20/07/2020 που μπορούμε να μιλήσουμε με κάποια σχετική αξιοπιστία ΔΕΝ περιμένουμε ΚΑΝΕΝΑ ιδιαίτερο επεισόδιο ζέστης με ... Την λέξη "καύσωνας" να παραμένει παντελώς άγνωστη έως και τότε και ... Ταυτόχρονα με  το μισό "κλιματικά"  Καλοκαίρι να μας αποχαιρετά πλέον. Ένας Ιούλιος "όνειρο" πραγματικά φέτος , που τους ευχαριστεί όλους και όλες, χωρίς να μας "τσουρουφλίζει"  :)  . Και ... Όλα αυτά μετά τον ψυχρότερο θερμοκρασιακά Ιούνιο των τελευταίων δεκαετιών για την γωνιά μας αλλά και γενικότερα για την Χώρα μας συνολικά που ...Κανείς θα περίμενε στη συνέχεια ο Ιούλιος να έπαιρνε την "εκδίκησή" του , αλλά είπαμε ο καιρός τις περισσότερες φορές δεν λειτουργεί  με την ανθρώπινη λογική και φυσικά ΔΕΝ μπαίνει ποτέ σε "καλούπια" !!  ;)

Τις αμέσως επόμενες ημέρες  θα μας αποχωριστεί για λίγο το μαίστρο. Μάλιστα το επόμενο διήμερο κατά διαστήματα και κατά τόπους θα επικρατεί ένα νοτίων διευθύνσεων ρεύμα στα 3 με 4 μποφώρ και πρόσκαιρα σε ορισμένα υψώματα αλλά και τοπικά στα πελάγη με πιθανές για λίγο ριπές έως και τα 5 μποφώρ. Πάντως τα απογεύματα στα περισσότερα τμήματα θα το  γυρίζει σε πιο δυτικό ρεύμα , τοπικά δυτικό - βορειοδυτικό , με τις ίδιες ξανά εντάσεις.

Αυξημένη η σχετική υγρασία γενικά και ιδιαίτερα έως και τα μέσα της εβδομάδας, όπου θα παρατηρηθούν και λίγες τοπικές ομίχλες , ενώ αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους παροδικά  και κάποιες τοπικές συννεφιές με πολύ μικρή αλλά υπαρκτή πιθανότητα , κάπου , οπουδήποτε στο νομό,  να αφήσουν για λίγο , ένα ψιχάλισμα άνευ σημασίας. Κατά τα άλλα μην ανησυχείτε τίποτα δεν θα αλλάξει την εικόνα της γενικότερης Καλοκαιρινής καλοκαιρίας και αυτή την εβδομάδα.

Βαδίζοντας  πάντως προς το ερχόμενο Σαββατοκύριακο το ... Ενισχυμένο μαίστρο (βορειοδυτικός άνεμος) δείχνει να επιστρέφει , αρχικά ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ και στη συνέχεια  εκ νέου σε πιο γενικευμένο επίπεδο!

Αρκετή η "δροσιά" σε διάφορα κομμάτια του νομού μας το αμέσως επόμενο διάστημα με τις μέγιστες τιμές αργά το μεσημέρι να βρίσκονται ΚΑΤΩ  από το "φράγμα" των 30 C. (25 C.  με 29 C. κατά μέσο όρο εκεί) ενώ στις συνήθεις ποιο ευπαθείς στη ζέστη περιοχές της Κέρκυρας θα κυμαίνεται στα "κανονικά" για την εποχή επίπεδα , δηλαδή γύρω στους 30 C. με 31C. και πολύ τοπικά ορισμένα μεσημέρια ίσως αγγίξει και τους 32 C. εκεί και μόνο εκεί όμως !! Οι επόμενες νύχτες ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ θα είναι πολύ "δροσερές" έως και σχετικά "ψυχρές" για την περίοδο που διανύουμε , σε κάποια σημεία.

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (λάτρης παρατήρησης και καταγραφής των καιρικών φαινομένων από παιδί - ερασιτέχνης προγνώστης).

P.S. Σας αφήνω με μια φώτο από την πλατεία του χωριού μας , εδώ στο Βαλανειό , στην βόρεια - βορειοδυτική ενδοχώρα του νησιού μας. Το ηλιοβασίλεμα τρεις ημέρες πριν , όπως το αποτύπωσε ο φακός του συγχωριανού μας Σωκράτη Χαρτοφύλακα. 🙂
Όμορφη βράδυ Δευτέρας και καλή δημιουργική εβδομάδα να έχουμε !!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου