Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021

 Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

Καλησπέρα σε όλες και όλους !! :) Αλλάζει το καιρικό σκηνικό στα μέρη μας τις αμέσως επόμενες ώρες, αφού το "βροχοσύστημα" που επηρέαζε (και συνεχίζει) την γείτονα Ιταλία , είναι αποφασισμένο να κινηθεί "ελαφρώς" ανατολικότερα ... Αρχή γενομένης από απόψε λοιπόν και ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ βαδίζοντας ΠΡΟΣ τα μεσάνυχτα και μετέπειτα (προσωπικά "χονδρικά" ΓΎΡΩ στις 20:00 - 21:00 απόψε αναμένω  τα "πρώτα" ΤΟΠΙΚΑ φαινόμενα σε διάφορα σημεία του νομού μας, όχι τόσο "γενικευμένα" ΑΡΧΙΚΑ), ο καιρός θα καταστεί ΠΟΛΥ ΑΣΤΑΤΟΣ , με "περάσματα" από κάποιες τοπικές βροχές/μπόρες ακόμη και ορισμένες σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους. 

Τα  ΑΡΚΕΤΑ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ προαναφερθέντα φαινόμενα της ερχόμενης νύχτας θα συνεχίσουν τόσο το χάραμα , όσο και τις πρωινές /προμεσημβρινές ώρες του Σαββάτου και έως περίπου και το πρώτο μισό της ημέρας. Μέσα στο παραπάνω διάστημα , δηλαδή από απόψε ,  μέχρι περίπου και το πρώτο μισό της αυριανής ημέρας περιμένουμε τα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ φαινόμενα ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ. ΟΧΙ ότι στη συνέχεια ο καιρός θα βελτιωθεί , απλά στο ΔΕΥΤΕΡΟ μισό της ημέρας τα όποια φαινόμενα θα γίνουν λιγότερα (αλλά ΔΕΝ θα σταματήσουν , αναφέρομαι πάντα στο ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ και ΟΧΙ για κάποια ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ περιοχή) και πιο ΤΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ . Ακόμη και μέσα στη νύχτα του Σαββάτου ΠΡΟΣ την Κυριακή δεν αποκλείεται ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΠΕΔΟ να συνεχίσει κάθε τόσο να βγάζει κάποια φαινόμενα.

Να ξεκαθαρίσω πως ΣΕ  ΚΑΜΙΑ  ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ  ΔΕΝ περιμένουμε τα κατά τόπους σφοδρά έως και ακραία καιρικά φαινόμενα της "Αθηνάς" ή του περίφημου "Μπάλλου" , με τους 300 και 500 τόνους νερού ανά στρέμμα και τις τεράστιες καταστροφές , ζημιές  που άφησαν πίσω τους ... Παρόλ ' αυτά , ΔΕΝ θέλει και πολύ σκέψη για να καταλάβει κανείς  ότι στα τμήματα εκείνα του νησιού μας , που υπήρξαν κατολισθήσεις , καθιζήσεις στο οδόστρωμα κτλ. ...  Ακόμη και μια απόλυτα  "φυσιολογική" για την εποχή δυνατή μπόρα του 15λεπτου/20λεπτου ή μια  ΠΟΤΙΣΤΙΚΟΥ τύπου βροχόπτωση του δίωρου / τρίωρου μπορεί πολύ εύκολα να προκαλέσει περαιτέρω επιβάρυνση και συνεπώς νέα προβλήματα σε ΟΡΙΣΜΕΝΑ  ήδη ΠΟΛΥ ΕΥΑΛΩΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΡΥΜΕΝΑ ΣΗΜΕΙΑ ... Γι ' αυτό και από εδώ και πέρα , όχι μόνο τις επόμενες ώρες / ημέρες  ΑΛΛΑ  οπωσδήποτε και για αρκετούς μήνες μπροστά μας , στα παραπάνω κομμάτια πρέπει να προσέχουμε πολύ !!! 

Οι άνεμοι συνεχίζουν νοτιάδες και το επόμενο 24ωρο , στα 3 με 5 και ΤΟΠΙΚΑ έως και 6 μποφώρ. Ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει ΜΙΚΡΗ κατά τόπους πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της , συγκριτικά πάντα με ότι βιώσαμε την Παρασκευή ... Τέλος τα ιδιαίτερα αυξημένα ποσοστά της σχετικής υγρασίας παραμένουν και μαζί τους οι πιθανές τοπικές ομίχλες. 

Πριν σας καληνυχτίσω για απόψε , να σας αναφέρω σχετικά με την Κυριακή 24/10/2021 ότι το καιρικό σκηνικό θα παραμείνει ΣΧΕΤΙΚΑ άστατο στο τόπο μας. Οπότε και πάλι εντός του 24ωρου και αυτής της ημέρας ΔΕΝ θα λείψουν κάποια (λιγότερα) ΠΙΘΑΝΑ ΤΟΠΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ . Όμως σε γενικές γραμμές τα πιο "αξιόλογα" (και σε ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ κάπως εντονότερα) φαινόμενα όσο αφορά αυτό το Σαββατοκύριακο θα πρέπει να τα περιμένουμε απόψε και μέσα στο Σάββατο... ;) 

Πάντως την Κυριακή οι άνεμοι θα γυρίσουν κυρίως σε πιο ανατολικών διευθύνσεων , αλλά χωρίς να προκαλούν κανένα πρόβλημα με τις εντάσεις τους σε θάλασσα ή στεριά . Κατά τα άλλα η  θερμοκρασία  θα διατηρηθεί σχεδόν αμετάβλητη... :)

Καλό  βράδυ  Παρασκευής !!

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - φανατικός καιρόφιλος από παιδί).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου