Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021

Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

Σταδιακή αλλαγή του καιρού από αύριο Δευτέρα 01/11/2021 στα μέρη μας . Σας είχα άλλωστε αναφέρει την "συγκεκριμένη" καιρική εξέλιξη , ήδη από την περασμένη Πέμπτη, σε τούτη την σελίδα εδώ... ;) 

Αιτία της αναμενόμενης καιρικής μεταβολής θα είναι μια ατμοσφαιρική διαταραχή  η οποία  έδωσε και δίνει αρκετά φαινόμενα σήμερα σε τμήματα της γειτονικής Ιταλικής χερσονήσου (αν και τα είπαμε και την περασμένη Πέμπτη 28 του μήνα , σας λέω ξανά λοιπόν  ότι , ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΙΑ  ΣΧΕΣΗ  ΔΕΝ θα έχει η αυριανή αλλαγή του καιρού στο νομό μας , με τον "Μεσογειακό κυκλώνα" που ακούγατε/διαβάζατε τόσες μέρες στα ΜΜΕ και σε κάποιες σελίδες του διαδικτύου), η οποία κινείται σχετικά γρήγορα ανατολικότερα , προς την γωνιά μας. :) 

Έτσι αύριο Δευτέρα ώρα με την ώρα ο ουράνιος θόλος μας θα γίνεται ολοένα και πιο "μουντός" με την συννεφιά να παίρνει πλέον την "σκυτάλη" μετά τις λιακάδες που προηγήθηκαν. Μάλιστα  βαδίζοντας ΠΡΟΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ του δεύτερου μισού της ημέρας θα ξεκινήσουν να εκδηλώνονται κάποιες ΤΟΠΙΚΕΣ βροχές ... Φαινόμενα που από τις βραδινές ώρες και πολύ περισσότερο αργότερα , αργά μέσα στη νύχτα θα γίνονται περισσότερα, πιο γενικευμένα και ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ παροδικά θα αποκτήσουν ΠΙΟ ΕΝΤΟΝΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ οπότε και ενδέχεται να συνοδευτούν από ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ τοπικές μπόρες ή καταιγίδες. 

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις αρχικά μέτριοι και βαθμιαία ΤΟΠΙΚΑ ισχυροί (στα 4 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφώρ) . Όμως από το απόγευμα και κυρίως μέσα στη νύχτα που θα ακολουθήσει θα πρέπει ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ να ενισχυθούν περαιτέρω , φθάνοντας εκεί ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ και τα 7 μποφώρ (από το βράδυ αλλά και κατά την διάρκεια της υπόλοιπης νύχτας ΣΕ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟ ΕΠΙΠΕΔΟ προσωπικά περιμένω κάποιες στιγμιαίες θυελλώδεις ριπές νοτιά , στα 8 μποφώρ).  Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της. Παράλληλα σε υψηλά επίπεδα θα κυμανθεί η σχετική υγρασία με αυξημένη την πιθανότητα σχηματισμού τοπικών ομιχλών σε διάφορα υψώματα και ημιορεινές/ορεινές κατοικημένες περιοχές (πολύ τοπικά δεν αποκλείεται να είναι αρκετά πυκνές κατά διαστήματα).

Η Τρίτη 02/11/2021 θα χαράξει με αρκετά βροχερό καιρό στις ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ του νομού μας. Αξίζει να αναφέρω πως τόσο τα χαράματα όσο και τις πρωινές (πιθανόν ακόμη πιο τοπικά και τις προμεσημβρινές ώρες) τα φαινόμενα ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ θα έχουν κατά διαστήματα έντονο χαρακτήρα. Οι τοπικές βροχές / μπόρες και σποραδικές καταιγίδες θα επηρεάζουν ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΚΑΜΠΟΣΑ  σημεία της Χώρας των Φαιάκων έως περίπου και το ΠΡΩΤΟ ΜΙΣΟ της ημέρας! 

Πάντως μέσα στο δεύτερο μισό της Τρίτης ΣΧΕΔΟΝ παντού ο καιρός προοδευτικά θα παρουσιάσει  ΣΧΕΤΙΚΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ... 

Άνεμοι γενικά από νότιες διευθύνσεις , ΑΡΧΙΚΑ μέτριοι μέχρι ισχυροί και ΤΟΠΙΚΑ πολύ ισχυροί (στα 5 με 6 και ΤΟΠΙΚΑ έως και 7 μποφώρ. Ωστόσο και πάλι ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ πρόσκαιρα θα πρέπει να παρατηρηθούν κάποιες στιγμιαίες θυελλώδεις ριπές , στα 8 μποφώρ). Πάντως κυρίως εντός του δεύτερου μισού της Τρίτης και μετέπειτα , οι ενισχυμένοι νοτιάδες ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ θα εξασθενήσουν ΑΡΚΕΤΑ ... Όσο για την θερμοκρασία , αυτή μετά την μικρή πτώση που θα έχει σημειώσει ως προς τις μέγιστες τιμές της την Δευτέρα , ΔΕΝ θα προλάβει να μεταβληθεί σημαντικά την Τρίτη. Επιμένουν παρολ ' αυτά τα σημαντικά υψηλά ποσοστά της σχετικής υγρασίας , με αυξημένη την πιθανότητα (ιδιαίτερα στο πρώτο μισό) εμφάνισης τοπικών ομιχλών κατά μήκος διαφόρων υψωμάτων και κατοικημένων ημιορεινών/ορεινών ζωνών (πολύ τοπικά δεν αποκλείεται παροδικά να είναι αρκετά πυκνές).

Σας εύχομαι μια όμορφη νέα εβδομάδα και καλό μήνα με υγεία , από αύριο !!  :)  ;) 

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - φανατικός καιρόφιλος από παιδί). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου