Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021

 Βόρειο  Ιόνιο - νομός  Κέρκυρας.

Καλό βράδυ Πέμπτης  !!  :)  Συνεχίζεται η καλοκαιρία για τρεις ημέρες ακόμη φίλες και φίλοι ... ;)  Δηλαδή τόσο η αυριανή ημέρα (Παρασκευή 29/10/2021) όσο και το τελευταίο Σαββατοκύριακο του φετινού Οκτώβρη θα κυλήσουν δίχως κάποια άξια λόγου αλλαγή στο καιρικό μας σκηνικό. 

Αδράξτε λοιπόν την πραγματικά "χρυσή" αυτή ευκαιρία για κάθε είδους εξωτερική δραστηριότητα, εντός του επομένου τριημέρου !! 

Αφού ... Κυρίως ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ του 24ωρου και ιδιαίτερα μετέπειτα, αυτή την Κυριακή 31/10/2021 θα πρέπει να δούμε σιγά σιγά τις συννεφιές να πυκνώνουν κατά τόπους (μικρή αλλά υπαρκτή η πιθανότητα, περισσότερο αργά τη νύχτα , για παροδική ψιχάλα ή ψιλόβροχο , αρχικά καθαρά τοπικού χαρακτήρα όμως. Ανοιχτό και το ενδεχόμενο σχηματισμού τοπικών ομιχλών , ιδιαίτερα τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες). Η εμφάνιση αρκετών νεφώσεων μετά από τις  λιακάδες που θα έχουν προηγηθεί , μαζί με την βαθμιαία επικράτηση νοτίων ανέμων (θα αρχίσουν σταδιακά να ενισχύονται από τη νύχτα και ύστερα) θα είναι οι προπομποί της ΝΕΑΣ ΜΕΤΑΒΟΛΗΣ του καιρού στα μέρη μας , ουσιαστικά από την ερχόμενη Δευτέρα 01/11/2021 . Έτσι πολύ γενικά να ξέρετε πως από βδομάδας όλα δείχνουν ότι εισερχόμαστε και πάλι σε ένα χρονικό διάστημα αρκετών ημερών, με πολύ άστατο καιρό. Αυτό σημαίνει συχνές βροχοπτώσεις (κατά περιόδους τοπικά εντονότερες / αξιόλογες) που θα διακόπτονται από ΚΑΠΟΙΑ  καιρικά "διαλείμματα" ενδιάμεσα. Επίσης οι άνεμοι κατά διαστήματα και κατά τόπους θα ενισχύονται σημαντικά (κυρίως από νότιες διευθύνσεις).

Όλα τα παραπάνω ΔΕΝ θα έχουν να κάνουν ΚΑΘΟΛΟΥ με τον "μεσογειακό κυκλώνα" που ακούτε και διαβάζετε δεξιά και αριστερά (από το συγκεκριμένο ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό το οποίο ήδη λαμβάνει "τροπικά χαρακτηριστικά", ο νομός μας  ΔΕΝ θα επηρεαστεί ΚΑΘΟΛΟΥ) , αλλά από μια σειρά ατμοσφαιρικών διαταραχών , οι οποίες θα πρέπει να ξεκινήσουν (και θα συνεχίσουν ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ για ημέρες) να μας επηρεάζουν ΔΙΑΔΟΧΙΚΑ (δηλαδή ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ) ήδη με το "καλημέρα" του Νοέμβρη... 

Για τις αναμενόμενες σημαντικές καιρικές αλλαγές  της επόμενης εβδομάδας  όμως,  θα τα πούμε αναλυτικά , λίγο παρακάτω. Προς το παρόν έως και την Κυριακή 31/10/2021 εκμεταλλευτείτε στο έπακρον την καλοκαιρία ... ;) 

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - καιρόφιλος από παιδί).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου