Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023

 Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

ΔΙΧΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΣΤΟ ΚΑΙΡΙΚΟ ΜΑΣ ΣΚΗΝΙΚΟ ΕΩΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΗ !!

Καλημέρα σε όλες και όλους του φίλους "τούτης της σελίδας / της δική σας σελίδας / πηγής καιρικής ενημέρωσης για το νομό μας, χρόνια τώρα"!! :)

Όπως σωστά καταλάβατε από τον παραπάνω τίτλο , "η καλοκαιρία / βαρετοκαιρία" ολοένα και παρατείνετε περισσότερο για τα μέρη μας, ενώ ταυτόχρονα "τα σημάδια" για ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ αλλαγής της όλης αυτής "μη φυσιολογικής μεν αλλά ΟΧΙ βέβαια και πρωτοφανής κατάστασης" να.... Πηγαίνουν "όλο και πιο πίσω"!  ;)

Ωστόσο αξίζει σε αυτό το σημείο να τονίσουμε ότι ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ υπάρχει μια ΣΧΕΤΙΚΗ σταθερότητα στα μακροπρόθεσμα στοιχεία / δεδομένα για ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ / ΤΑΣΗ κατάρρευσης του αντικυκλώνα που μας χαρίζει την παρατεταμένη καλοκαιρία / ανομβρία... "Χονδρικά" κάπου ΜΕΤΑ τις 15 του μήνα (δηλαδή βαδίζοντας ΠΡΟΣ / ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ του τρίτου δεκαημέρου).

Ας κρατήσουμε αυτές τις ενδείξεις και να ευχηθούμε να παραμείνουν ως έχουν σήμερα Παρασκευή 06/10/2023 όπου... Έστω και για τότε , αρχίζουν να δίνουν ένα ΠΡΩΤΟ φως ελπίδας στην άκρη του τούνελ!

Τώρα εύλογα θα μου πείτε , τι θες τις αλλαγές βρε Χριστιανέ μου ; Δεν σου αρέσει να έχουμε συνέχεια λιακάδες  ;   :)   :) 

Εννοείται πως είναι ωραία να έχουμε καλό καιρό, απλά να έχετε κατά νου, ότι όσο πιο "πίσω πάει η βαλίτσα", τόσο πιο δυνατό θα είναι στην συνέχεια (οποτεδήποτε  έρθει η ώρα παρακάτω) το... "Χαστούκι / η αντίδραση" της φύσης αντίστοιχα (με ότι βέβαια μπορεί να συνεπάγεται αυτό) !! 

Έτσι πάνε αυτά συνήθως,  ειδικά τα τελευταία χρόνια... ;)  :) 

Αναλυτικότερα λοιπόν ΟΧΙ ΜΟΝΟ για το ερχόμενο τριήμερο ΑΛΛΑ και για ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ... ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΤΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΚΑΙΡΟΥ στα μέρη μας!!

Άρα , με λίγα λόγια κρατάμε ότι η ΑΦΘΟΝΗ ΗΛΙΟΦΑΝΕΙΑ  θα είναι ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ του καιρού στο νομό μας ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ!!

Κατά τα άλλα σαφώς και θα υπάρχουν ΚΑΠΟΙΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ συννεφιές κατά διαστήματα , οι οποίες όμως θα είναι στην ουσία "άνευ σημασίας" ΞΑΝΑ (σε γενικές γραμμές περιμένουμε ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ κάποια νέφη περισσότερο "χαμηλού ύψους" τις πρωινές ώρες και άλλοτε "μεγαλύτερου ύψους" τις μεσημεριανές / απογευματινές κυρίως ώρες).

Ιδιαίτερα αυξημένα θα διατηρηθούν τα ποσοστά της σχετικής υγρασίας ΚΑΙ ΟΛΕΣ τις επόμενες ημέρες...

Με μεγαλύτερη έμφαση όπως είναι φυσικό τις νυχτερινές και πρωινές ώρες, όπου και θα συνεχίζουν να σχηματίζονται ΚΑΠΟΙΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ομίχλες ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ στις "κλασικές πιο επιρρεπείς" στις ομίχλες περιοχές του τόπου μας.

Από την άλλη ο υδράργυρος θα κυμαίνεται σε... ΕΠΙΠΕΔΑ που θα παραπέμπουν περίπου στο ΠΡΩΤΟ ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ ΤΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ αργά τα μεσημέρια, με...

Τις ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΤΙΜΕΣ ΤΟΥ ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ μας , να "παίζουν" ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ μεταξύ 26 C. με 27 C. και ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ έως και 28 C. με 29 C. ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ.

Στον αντίποδα ως είθισται τα ορεινά και ημιορεινά μας, με τις ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ εκεί να βρίσκονται κατά τρεις με τέσσερις και στα "πολύ ψηλά" μας, μέχρι και πέντε βαθμούς χαμηλότερα, κατά μέσο όρο, εκείνες τις ώρες αντίστοιχα.

Τέλος όσο αφορά τις ελάχιστες τιμές (δηλαδή τις "χαμηλότερες" θερμοκρασίες που συνήθως καταγράφονται μέσα στις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες του 24ωρου)...

ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ ΜΑΣ  κατά την διάρκεια των νυχτερινών / πρώτων πρωινών ωρών  τα θερμόμετρα θα δείχνουν 18 C. με 20 C. ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ. 

 Την ίδια ώρα όμως στα ορεινά /ημιορεινά μας , όπως και ΤΟΠΙΚΑ στα "χαμηλότερα" μέσα σε λεκάνες / κοιλάδες , λιβάδια  ΟΡΙΣΜΕΝΑ "παραθαλάσσια κομμάτια" κτλ. θα έχει πολύ περισσότερη "δροσιά έως και... Σχετική ψύχρα / σχετικό κρύο ("εννοείται απόλυτα φυσιολογική για την τρέχουσα χρονική περίοδο του έτους". Αυτό θα συνεχίσει να είναι και το ΜΟΝΑΔΙΚΟ στοιχείο που θα θυμίζει  ΚΑΠΩΣ ότι βρισκόμαστε στον Οκτώβριο πλέον ), αφού εκεί θα έχουμε ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ 15 C. με  17 C. αντίστοιχα (ΠΙΟ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ όμως δεν αποκλείονται και 13 C. με 14 C.)

Ακόμη ένα στοιχείο το οποίο παραμένει σταθερά σχεδόν αμετάβλητο ΚΑΙ τα αμέσως επόμενα μπόλικα 24ωρα, θα είναι οι εντάσεις των ανέμων...

Μιας και διατηρούνται με... Γενικά ΧΑΜΗΛΕΣ εντάσεις τόσο στην θάλασσα, όσο και στην στεριά.

Άλλοτε από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς και άλλοτε ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ τα μεσημέρια - απογεύματα κυρίως από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέχρι μέτριοι.

Παράλληλα τις νύχτες και νωρίς τα πρωινά μας ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΕ ΑΡΚΕΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ θα επικρατεί νηνεμία ή σχεδόν νηνεμία.

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).

P.S. Όποιος θέλει μπορεί να βοηθήσει τον μετεωρ. σταθμό αυτό / την σελίδα αυτή, να παραμείνει "ζωντανή", προσφέροντάς σας αξιόπιστες προγνώσεις, κάνοντας μια δωρεά... Απλά πατώντας στην παρακάτω διεύθυνση !

https://www.paypal.com/donate/?hosted_button_id=DE4ZBD6BWJRXC&fbclid=IwAR3amDDUGYuNUz_-vEt6OM9o3lYI0Rl_fN--8DOltU9tOT41qDen6lNT9wE



























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου