Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020

                      Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας

    Καλησπέρα σας φίλες και φίλοι , η παρακάτω φώτο μας δείχνει  τον καιρό που θα επικρατήσει στα μέρη μας κατά την διάρκεια της Παρασκευής 14/02/2020 και μόνο τότε... Πριν την Παρασκευή λοιπόν (ίσως κάποια τοπική ψιχάλα το βράδυ  - νύχτα της Πέμπτης , κυρίως αργά - προεόρτια της μικρής αλλαγής που θα βιώσουμε μέσα στην Παρασκευή) αλλά και μετά την Παρασκευή (ακόμη ένα ηλιόλουστο Σαββατοκύριακο εν όψει)  θα πρέπει να περιμένουμε,  τι άλλο ? Καλοκαιρία ... Δηλαδή  την  συνήθεια που έγινε λατρεία τους τελευταίους , κοντά δυο μήνες τώρα !

  Αφού η βροχή που έχει πέσει από τις παραμονές των Χριστουγέννων έως και σήμερα είναι ελάχιστη και απέχει έτη φωτός μακριά από τα φυσιολογικά ύψη βροχής της  εποχής   και του τόπου μας ! Αρκεί να σας θυμίσω ότι η τελευταία φορά που έβρεξε αξιόλογα στο ΣΥΝΟΛΟ του νομού μας ,  ήταν στις 22/12/2019 δηλαδή πριν 52 ημέρες και ... Έπεται συνέχεια , μιας και η αναμενόμενη πρόσκαιρη αλλαγή της Παρασκευής ναι μεν θα φέρει κάποια φαινόμενα (τοπικές βροχές/μπόρες , υπάρχει πιθανότητα και για τοπική καταιγίδα) που σε ορισμένα τμήματα δύναται παροδικά να είναι ελαφρώς πιο αξιόλογα (ίσως και σχετικά κάπως πιο έντονα σε τοπικό επίπεδο και για λίγο) , παρολαυτά σε καμιά περίπτωση δεν θα είναι αρκετή για να τερματίσει ουσιαστικά την παρατεταμένη ανομβρία! Απλά θα είναι μια ... "Παρηγοριά στον άρρωστο" που λέει και ο λαός μας. :) 

Καθώς ,  άσχετα τι καιρός αρέσει στον καθένα μας (το λέω αυτό γιατί   υπάρχουν και οι λάτρεις της αιώνιας καλοκαιρίας) χρειάζεται να πέσει πραγματικά πάρα πολύ νερό ακόμη,  γενικότερα,  για να επέλθουν ξανά οι χαμένες ισορροπίες στη φύση , ύστερα από όλη αυτή την μακρά και παρατεταμένη καιρική "ανωμαλία" που ζούμε... Άξιο απορίας είναι το πότε θα αποφασίσει τελικά ο καιρός και η φύση για τα παραπάνω . Θα είναι άραγε προς το τέλος του Φλεβάρη και ύστερα , θα είναι τον Μάρτη ή γενικότερα θα έχουμε μια ενδιαφέρουσα καιρικά Άνοιξη ? Άγνωστη η απάντηση για την ώρα ... ;)

Κατά τα άλλα , επί του παρόντος τώρα , στροφή των ανέμων περιμένουμε  αύριο Πέμπτη σε νοτιάδες (προπομπός της μεταβολής της Παρασκευής) αρχικά ασθενείς και ιδιαίτερα από τη νύχτα με μέτριες εντάσεις. Περαιτέρω ενίσχυση του νοτιά την Παρασκευή με κατά τόπους ισχυρές ριπές αλλά και γύρισμα σε βορειοδυτικό (μαίστρο) ξανά προς το τέλος της ίδιας ημέρας με ανάλογες εντάσεις που τοπικά θα κρατήσουν έως και το ξεκίνημα - πρώτο μισό του Σαββάτου,  με σταδιακή όμως εξασθένηση στη συνέχεια .
Η θερμοκρασία την Παρασκευή με την πιο πυκνή συννεφιά και τα όποια φαινόμενα πρόσκαιρα θα υποχωρήσει κατά τρεις με τέσσερις βαθμούς (κατά μέσο όρο πάντα) ως προς τις μέγιστες τιμές της συγκριτικά με τη Πέμπτη αλλά και τις προηγούμενες ημέρες , παίρνοντας όμως  ξανά την ανιούσα στην πορεία ...

Ιάκωβος Βασιλάκης (ερασιτέχνης προγνώστης - φανατικός καιρόφιλος από παιδί).

http://valanio-kerkyra.meteoclub.gr/







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου