Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020

Bόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας

Ύστερα από δυο ολόκληρους μήνες καιρικής "ανωμαλίας" μέσα στην καρδιά του Χειμώνα, επιτέλους σταδιακά τα μέρη μας και γενικότερα ολόκληρη η βορειοδυτική Ελλάδα εισέρχεται σε μια περίοδο όπου ο καιρός θα αποκτήσει ξανά ενδιαφέρον και θα προσπαθήσει να κλείσει ή έστω να μειώσει κάπως, τις "ανοιχτές πληγές" των προηγούμενων μηνών ...


Σε νότιο λοιπόν γυρίζει το ρεύμα αύριο Τρίτη 25/02/2020 και η λιακάδα θα δώσει τη θέση της σιγά σιγά σε πιο νεφελώδη ουράνιο θόλο στο δεύτερο μισό του 24ωρου (ιδιαίτερα προς το βράδυ και ύστερα όπου θα ενισχυθεί προοδευτικά και η ένταση του νοτιά κατά τόπους ) με πιθανότητα για κάποιες ψιχάλες/ λίγες ασθενείς τοπικές βροχούλες μέσα στη νύχτα. Η θερμοκρασία θα παραμείνει στα ίδια, υψηλά για την εποχή επίπεδα. Πολύ αυξημένα τα ποσοστά της σχετικής υγρασίας και πιθανές τοπικές ομίχλες.

Διάσπαρτες τοπικές βροχές/μπόρες κατά διαστήματα και κατά τόπους (υπάρχει και το ενδεχόμενο τοπικής καταιγίδας) μέσα στην Τετάρτη , με περαιτέρω ενίσχυση των νοτιάδων και μικρή πτώση του υδραργύρου ως προς τις μέγιστες τιμές του.


Πολύ άστατο αρχικά το καιρικό σκηνικό την Πέμπτη 27/02/2020 με κάποια φαινόμενα (τοπικές βροχές/μπόρες ή και παροδική καταιγίδα - πιθανή τοπική χαλαζόπτωση) αλλά και ανοίγματα . Όσο θα βαδίζουμε προς το τέλος της ημέρας όμως ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ θα υπάρξει σχετική βελτίωση ως προς τα φαινόμενα. Θα επικρατήσουν τοπικά ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ αρχικά δυτικοί και γρήγορα βορειοδυτικοί άνεμοι (πολύ τοπικά και πρόσκαιρα οι ριπές των ανέμων ίσως αγγίξουν ή και ξεπεράσουν και τα 9 μποφώρ) ενώ παράλληλα η θερμοκρασία θα παρουσιάσει αισθητή πτώση !! Γύρω στο 60% η πιθανότητα σήμερα Δευτέρα για την Πέμπτη όσο αφορά ορισμένα τμήματα στα ΨΗΛΑ του όρους Παντοκράτορα στην βόρεια Κέρκυρα με πιθανό πέρασμα μπόρας χιονιού ή χιονοχάλαζου για λίγο εκεί. Αξίζει να δούμε εάν το σενάριο αυτό κρατηθεί και τις επόμενες ημέρες ως έχει ή αν αλλάξει κάτι στην πορεία... ;)

Όπως είπαμε και στην αρχή της ανάρτησης ο ... Άστατος καιρός αυτή τη φορά έρχεται για να μείνει! Μάλιστα με μικρά διαλείμματα σχετικής βελτίωσης ενδιάμεσα θα έλεγα ότι με μια πρώτη ματιά φαίνεται να κρατά τουλάχιστον έως και την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου και βλέπουμε για παραπέρα. Να θυμίσω ότι η τελευταία φορά που έβρεξε αξιόλογα στο ΣΥΝΟΛΟ του νομού μας ήταν τις παραμονές των Χριστουγέννων του 2019 ! Άρα με την παρούσα κατάσταση ,τα όποια νερά είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτα στην περιοχή μας.

Για το επίμαχο προσεχές εορταστικό διάστημα (τελευταία Κυριακή αποκριάς - Καθαρά Δευτέρα) θα τα πούμε λεπτομερώς σε επόμενη ανάρτηση , με πιο φρέσκα και αξιόπιστα στοιχεία!

Καλή εβδομάδα !!! :)

Ιάκωβος Βασιλάκης (καιρόφιλος από παιδί - ερασιτέχνης προγνώστης).

http://valanio-kerkyra.meteoclub.gr/




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου