Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας

Ο καιρός του τριημέρου ...

Σάββατο 29/02/2020 : Με γενικά  καλό καιρό και αρκετή ηλιοφάνεια θα κυλήσει η αυριανή ημέρα, κάποια σύννεφα άνευ σημασίας θα κάνουν την εμφάνισή τους κατά τόπους , ιδιαίτερα στο δεύτερο μισό.Οι ενισχυμένοι βοριάδες που θα επικρατούν τη νύχτα της Παρασκευής σταδιακά μέσα στο Σάββατο θα εξασθενήσουν σημαντικά και μόνο τοπικά αρχικά θα φθάνουν τα 4 με 5 μποφώρ, ενώ από το βράδυ θα αποτελούν πλέον παρελθόν αφού εκ νέου  θα γυρίσουν σε νοτιοανατολικούς ασθενείς.
Αρκετό κρύο τις πρωινές και νυχτερινές ώρες, ενώ και το μεσημέρι παρόλο τον ήλιο θα ... "Τσιμπάει" στη σκιά. Όμορφη "καρτ ποστάλ" το Χειμωνιάτικο φόντο στα ανατολικά μας , με τα φρεσκοχιονισμένα Ηπειρωτικά βουνά (Αλβανία - Ήπειρος).

Κυριακή 01/03/2020 : Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες αλλά και ορισμένα μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας. Περισσότερο προς το βράδυ,  ίσως ψιχαλίσει για λίγο και πολύ τοπικά (μικρή αλλά υπαρκτή πιθανότητα),  ενώ αργότερα μέσα στη νύχτα (κυρίως αργά)  υπάρχει μέτρια πιθανότητα να σημειωθούν κάποιες ασθενείς τοπικές βροχούλες ή ψιχάλες. Οι άνεμοι από νότιες - νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι , με ορισμένα τμήματα πρόσκαιρα να καταγράφουν και ισχυρές ριπές. Μικρή άνοδος του υδραργύρου κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές, δηλαδή πιο πολύ στις θερμοκρασίες που σημειώνονται τη νύχτα και νωρίς το πρωί.

Καθαρά Δευτέρα 02/03/2020 : Άστατος , με την  συννεφιά να έχει το πάνω χέρι και αυξημένη πιθανότητα για κάποιες τοπικές βροχές / μπόρες  ή ψιλόβροχο κατά περιόδους και κατά τόπους στο νομό μας. Τα όποια φαινόμενα δείχνουν να είναι κάπως περισσότερα στο πρώτο μισό της ημέρας.
Νοτιάδες τι άλλο ? Μέτριοι μέχρι ισχυροί , θα βοηθήσουν αρκετά στο πέταγμα του χαρταετού (σε πολύ τοπικό επίπεδο δεν αποκλείεται να παρατηρηθούν ριπές ακόμη και στα 7 μποφώρ). Η θερμοκρασία παρόλο το άστατο σκηνικό θα ανέβει λίγο ως προς τις μέγιστες τιμές της (δηλαδή τις θερμοκρασίες που καταγράφονται αργά το μεσημέρι).

Καλό τριήμερο σε όλες και όλους !! :)

P.S. Βάσιμες ενδείξεις για αξιόλογη κακοκαιρία με γενικευμένες "καλές" βροχές ύστερα από πάρα, πάρα πολύ καιρό, αμέσως μετά την Καθαρά Δευτέρα (03 - 04/03/2020) . Αξίζει να δούμε εάν τα στοιχεία θα παραμείνουν ως έχουν και τις επόμενες ημέρες , μιας και χρειαζόμαστε τα νερά με τις παρούσες συνθήκες.

Ιάκωβος Βασιλάκης (φανατικός καιρόφιλος από παιδί - ερασιτέχνης προγνώστης).

http://valanio-kerkyra.meteoclub.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου