Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020

Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας

Άκρως χειμωνιάτικη μεταβολή του καιρού, με απότομη μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας και σφοδρούς βοριάδες !!
Δυστυχώς όμως οι όποιες βροχοπτώσεις/μπόρες θα είναι λιγοστές , στις περισσότερες περιπτώσεις μη αξιόλογες , τοπικού χαρακτήρα και θα μας απασχολήσουν για σύντομο χρονικό διάστημα. Οπότε ούτε και με αυτή την καιρική αλλαγή θα υπάρξει κάποιος ουσιαστικός τερματισμός της παρατεταμένης ανομβρίας ...

Σταδιακή πύκνωση των νεφώσεων περιμένουμε μέσα στην Τρίτη λοιπόν (θα προλάβουν να υπάρξουν και κάποια διαστήματα ηλιοφάνειας αρχικά) με πιθανότητα για κάποιες τοπικές βροχές/μπόρες , ιδιαίτερα από το απόγευμα - βράδυ και κατά την διάρκεια της νύχτας , όπου υπάρχει το ενδεχόμενο και μεμονωμένης καταιγίδας κυρίως σε σημεία στην θαλάσσια - παραθαλάσσια ζώνη.

Οι άνεμοι γενικά από νότιες διευθύνσεις μέχρι μέτριοι και πρόσκαιρα κυρίως στο δεύτερο μισό σε ορισμένα τμήματα ισχυροί. Μέσα στη νύχτα το ρεύμα θα γυρίσει σε βορειοδυτικό πολύ ισχυρό έως κατά τόπους θυελλώδης !!!
Η θερμοκρασία αρχικά θα βρίσκεται σχεδόν στα επίπεδα της Δευτέρας , αλλά από τη νύχτα και με την στροφή των ανέμων σε βορειοδυτικούς θα σημειώσει σταδιακή σημαντική πτώση !!

Παροδική συννεφιά , διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και πιθανότητα για κάποια τοπική παροδική βροχούλα ή ψιχάλα την Τετάρτη , με σφοδρούς βοριάδες και τσουχτερό κρύο.

Από την Πέμπτη και μετά , καμιά ελπίδα για βροχή , ήλιος με δόντια , (περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας την Πέμπτη) μπόλικο κρύο ιδιαίτερα τη νύχτα και το πρωί όπου κυρίως από Παρασκευή και μετά και αφού πέσουν οι βοριάδες θα σημειώνεται κατά τόπους δυνατή πάχνη αλλά και παγετός σε ορισμένα τμήματα της Κέρκυρας.

Σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία τουλάχιστον έως και το τέλος του πρώτου δεκαημέρου δεν διαφαίνεται αξιόλογη βροχόπτωση...

Καλή εβδομάδα να έχουμε !!

Ιάκωβος Βασιλάκης (καιρόφιλος - ερασιτέχνης προγνώστης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου