Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020

Επιλεκτικά σχετικά αξιόλογα έως αξιόλογα σε τοπικό επίπεδο τα αναμενόμενα φαινόμενα γενικότερα στον βορρά της Κέρκυρας ... Περισσότερο πρώτα στην βόρεια - βορειοανατολική ημιορεινή - ορεινή Κέρκυρα αλλά και σε χαμηλά υψόμετρα σε τμήματα που γειτνιάζουν με την Αλβανία όπου έπεσαν (μέχρι στιγμής ώρα 23:00 ) 25 με 30 + mm και κατ' επέκταση στην υπόλοιπη βόρεια - βορειοδυτική ενδοχώρα όπου δέχθηκε κοντά στα 20 με 20 + mm ανάλογα την περιοχή.
Δυστυχώς στα υπόλοιπα παραθαλάσσια καθώς και στα περισσότερα τμήματα της κεντρικής και νότιας Κέρκυρας έπεσε πολύ λιγότερο νερό με αποτέλεσμα εκεί στην συντριπτική τους πλειοψηφία ο ημερήσιος υετός να βρίσκεται ΚΑΤΩ από τα 10 mm.
Μάλιστα κατά τόπους στα νότια και νοτιοδυτικά του νησιού μας απλά ψιχάλισε με κάρπωση μόλις 1 - 2 mm . Ένα νησί αλλά διαφορετική δυναμική στον καιρό από πλευρά σε πλευρά , ένα σύνηθες όμως φαινόμενο που λαμβάνει χώρα καθόλη την διάρκεια του έτους .
Συμπέρασμα : Όλος ο νομός μας χρειάζεται πολλά νερά ακόμη για να επανέλθουν οι χαμένες υετικές ισορροπίες των προηγούμενων σχεδόν δυο μηνών ...
Παραπάνω φώτο από τις καταιγίδες νωρίτερα στην βορειοδυτική Κέρκυρα και την κάμερά μου στο Βαλανειό , με τη νύχτα να γίνεται μέρα, ύστερα από πολύ καιρό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου