Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Τρίτη 29 Ιουνίου 2021

 Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

Πιο περιληπτικά απόψε , λόγω έλλειψης περισσότερου χρόνου ... :)  Λιγότερα αλλά πιο "πικάντικα" λοιπόν !  ;) 

Μια ΣΧΕΔΟΝ  ίδια επανάληψη της ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΕΝΤΟΝΗΣ ΖΕΣΤΗΣ του περασμένου Παρασκευο - Σάββατου (25 - 26/06/2021) , αναμένεται να ζήσουμε εκ νέου , το αμέσως επόμενο διήμερο (δηλαδή αύριο Τετάρτη 30/06/2021 καθώς και μεθαύριο Πέμπτη 01/07/2021). Το ευχάριστο πάντως είναι πως αυτή θα είναι η δεύτερη και ευτυχώς ... Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ   "κορύφωση" της παρατεταμένης θερμής έως τοπικά κατά περιόδους πολύ θερμής περιόδου που διανύουμε το τελευταίο δεκαήμερο (ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ για ένα "σεβαστό" χρονικό διάστημα , αρκετό να "ξεμουδιάσουμε" κάπως από τις μεγάλες τελευταίες ζέστες. Να θυμίσω ότι όλα ξεκίνησαν τις 21/06/2021 , ύστερα από έως τότε έναν "ευχάριστο" θερμοκρασιακά Ιούνιο). 

Έτσι για το επόμενο 48ωρο για μια ακόμη φορά , τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι η ΠΟΛΥ ΖΕΣΤΗ (σε τοπικό επίπεδο ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΕΥΑΛΩΤΕΣ στην ζέστη περιοχές του νομού , οι μέγιστες τιμές θα "φλερτάρουν" ή και πιθανόν θα καταφέρουν για λίγο να προσεγγίσουν ξανά τους 40 C. ) Στα υπόλοιπα τμήματα θα παρατηρηθούν αρκετά 35αρια , ενώ πιο τοπικά και μέγιστες ελαφρώς ΑΝΩ του "φράγματος" των 35 C. ΛΙΓΑΚΙ πιο δροσερά θα είναι τα πράγματα σε ΟΡΙΣΜΕΝΑ παραθαλάσσια σημεία καθώς και στα πολύ ορεινά της βόρειας Κέρκυρας με θερμοκρασίες ΚΑΤΩ από το "φράγμα" των 35 C. (αναφέρομαι πάντα στις μέγιστες τιμές της ημέρας). 

Παράλληλα θα υπάρξει και πάλι κάμποση θολούρα στην ατμόσφαιρα εξαιτίας της μέτριας μεταφοράς Αφρικάνικης σκόνης προς τα μέρη μας . Ενώ πρόσκαιρα ΔΕΝ θα λείψουν και κάποιες λίγες τοπικές υψισυννεφιές , το οποίο αποτελεί συνήθως επίσης χαρακτηριστικό της "κουφόβρασης". Οι άνεμοι γενικά θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς (στα 2 με 3 και πιο τοπικά έως και τα 4 μποφώρ). Aνοιχτό το ενδεχόμενο όμως παροδικά και σε ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟ πάντα επίπεδο να φυσήξει ένας ΣΧΕΤΙΚΑ πιο δυνατός (γύρω στα 4 με 5 μποφώρ) και αρκετά θερμός δυτικής  ή και νότιας συνιστώσας άνεμος. 

Από Παρασκευή 02/07/2021 προοδευτικά η σκόνη θα μας αποχαιρετήσει ΟΡΙΣΤΙΚΑ (τουλάχιστον για αρκετό χρονικό διάστημα) , ενώ παράλληλα η θερμοκρασία από εκεί και ύστερα , θα ξεκινήσει να σημειώνει πτώση, ώρα με την ώρα - μέρα την μέρα . Αιτία η σταδιακή κατάβαση "δροσερότερων" αερίων μαζών , που θα "μεταφραστεί σε επικράτηση πιο "φρέσκου" βορειοδυτικού άνεμου (μαιστράλι) , από την Παρασκευή και μετέπειτα, φθάνοντας τα 4 με 5 και ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟΠΙΚΑ μέχρι και τα 6 μποφώρ κατά την διάρκεια της ημέρας ... Οπότε  σιγά σιγά αλλά σταθερά θα πάμε σε ολοένα και πιο "φυσιολογικές, ευχάριστες" θερμοκρασίες (σταδιακά πιο "ευχάριστη , υποφερτή" πλέον θα είναι η ζέστη, από εκεί και μετά). 

Για το αμέσως επόμενο διάστημα τα μάτια μας 104 καθώς ο κίνδυνος γρήγορης καταστροφικής εξάπλωσης σε μια τυχόν φωτιά στις εξοχές του τόπου μας , θα είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΜΕΓΑΛΟΣ !! 

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος , προγνώστης - καιρόφιλος από παιδί).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου