Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021

 Βόρειο Ιόνιο - νομός  Κέρκυρας.

Σάββατο 11/09/2021 και ώρα 19:40 ... 

ΜΙΚΡΗΣ διάρκειας μεταβολή του καιρού εντός του επομένου 24ωρου , με τα αναμενόμενα φαινόμενα έστω και ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ να αποκτούν σχετικά αξιόλογο χαρακτήρα σε ΚΑΠΟΙΑ  τμήματα ! 

Καλό Σαββατόβραδο σε όλες και όλους ! Η αποψινή σας καιρική ενημέρωση θα είναι πιο σύντομη του "συνηθισμένου"  λόγω περιορισμένου ελεύθερου χρόνου από μεριάς του γράφοντος (ζητώ συγνώμη γι ΄αυτό) ... :) 

Ένα αρκετά "βροχοφόρο" σύστημα έχει αναπτυχθεί λοιπόν τις τελευταίες ώρες στα ανοιχτά του Ιονίου, ανάμεσα από Ιταλία και Επτάνησα (όπως αναμενόταν, αφού άλλωστε  είχαμε μιλήσει για τα παραπάνω μέρες πριν εδώ) ... Το ΚΥΡΙΩΣ  μέρος όμως του "κορμού"  αυτής της  διαταραχής  ΔΕΝ  θα καταφέρει να επηρεάσει  την γωνιά μας ... Ωστόσο ΚΟΜΜΑΤΙ αυτής καθώς θα προσεγγίζει το τόπο μας από τα δυτικά θα επιδεινώσει ΠΑΡΟΔΙΚΑ τον καιρό και στην περιοχή μας με αρκετά και μάλιστα σταδιακά πιο "γενικευμένα" φαινόμενα, αρχή γενομένης κυρίως από αργά τη νύχτα απόψε - χαράματα Κυριακής μέχρι και "χονδρικά" έως περίπου το απόγευμα της Κυριακής 12/09/2021 (κατά το παραπάνω διάστημα θα εκδηλωθούν τα περισσότερα φαινόμενα) !  

 Στις περισσότερες περιπτώσεις διαφαίνονται "ποτιστικού" χαρακτήρα βροχοπτώσεις, με εξαίρεση ΟΡΙΣΜΕΝΑ τμήματα του νομού μας , όπου "πάνω κάτω" εντός ενός εξαώρου , κατά περιόδους δεν αποκλείεται να υπάρξουν "περάσματα" πιο έντονης βροχόπτωσης! Μέτρια η πιθανότητα για τοπική μπόρα ή και τοπική καταιγίδα εκεί...  ;) 

ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ , θα επικρατήσει ένα νοτιοανατολικό ρεύμα που για λίγο θα ενισχυθεί αρκετά κατά τόπους. Παράλληλα η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση της τάξεως των τεσσάρων με έξι βαθμών κατά μέσο όρο ως προς τις μέγιστες τιμές της την Κυριακή. Ενώ σε συνδυασμό με την υψηλή υγρασία που θα επικρατεί , η "φυσιολογική" ψύχρα για την εποχή , ειδικά όταν έχουμε να κάνουμε με πρωτοβρόχια  όπως τώρα καλή ώρα, θα είναι αισθητή σε διάφορα σημεία ακόμη και κατά την διάρκεια της ημέρας αύριο ...  

Πάντως η ερχόμενη εβδομάδα θα είναι ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ κατά το μεγαλύτερο διάστημά της και  ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ βαδίζοντας ΠΡΟΣ τα μέσα - τέλη αυτής , με θερμοκρασίες υψηλότερες του "κανονικού" για την περίοδο που βρισκόμαστε τα μεσημέρια και παντελής απουσία βροχοπτώσεων !!  

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος , προγνώστης - μέγα λάτρης του καιρού από παιδί).

http://valanio-kerkyra.meteoclub.gr/



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου