Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021

 Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

Καλησπέρα σας !! :)  

ΔΕΝ μπορούσε να πάει καλύτερα η χθεσινή μου πρόβλεψη και δεν σας κρύβω είμαι χαρούμενος γι'  αυτό ...  ;)  :) Πράγματι λοιπόν είχαμε τα αναμενόμενα ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ φαινόμενα κατά τις θερμές ώρες της ημέρας σήμερα Τετάρτη 29/09/2021 με έμφαση στην ΕΝΔΟΧΩΡΑ της Κέρκυρας και ιδιαίτερα στο βορρά αυτής (όπως ακριβώς "γράφτηκε - προβλέφθηκε" από τον γράφοντα χθες μέσα από την σελίδα εδώ) , όπου παροδικά έβρεξε και στο χωριό μου ("Βαλανειό")  με 30αρα ραγδαιότητα ...  Τα λιγοστά και τοπικά αυτά φαινόμενα εκδηλώθηκαν με την μορφή θερμικής αστάθειας (όπως περιμέναμε)  . Αυτό σημαίνει ότι είχαν πολύ τοπικό χαρακτήρα και την ίδια ώρα που ... Για παράδειγμα σε έναν οικισμό έβρεχε , ψιχάλιζε ή για λίγο έριχνε ακόμη και καρεκλοπόδαρα, στο απέναντι χωριό ΔΕΝ έπεφτε ούτε σταγόνα ή είχε μέχρι και ήλιο ! :) 

Για αύριο Πέμπτη 30/09/2021 τα φαινόμενα θα γίνουν ΕΛΑΦΡΩΣ  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ  χωρίς όμως εννοείται να λείψει και πάλι το στοιχείο της ΤΟΠΙΚΟΤΗΤΑΣ τόσο ως προς την εκδήλωση όσο και ως προς την έντασή τους ... Έτσι η αστάθεια πρόσκαιρα ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ στα μέρη μας θα ενισχυθεί ΚΑΠΩΣ αύριο και σε συνδυασμό με την διαταραχή που βρίσκεται σχεδόν στάσιμη  στα ανοιχτά δυτικά μας (πρόκειται για το βροχοφόρο σύστημα που σας ανέφερα μέρες πριν , λέγοντας πως θα λάμβανε χώρα δυτικά μας μετά τις 28/09 αλλά ήταν αμφίβολο αν θα μας προτιμούσε, δηλαδή αν θα ... Κινούταν ανατολικότερα φέρνοντας γενικευμένα και αξιόλογα νερά που τόσο έχουμε ανάγκη ή όχι . Έτσι τελικά θα συμβεί κάτι ας πούμε ... "Ενδιάμεσο" , χάριν ευτυχώς και της εποχιακής αστάθειας που επικρατεί ακόμη. Στην "τραγική κατάσταση" που βιώνουμε φέτος στην γωνιά μας από πλευράς ξηρασίας φίλες και φίλοι, καλό είναι και αυτό). 

Έτσι εντός του επομένου 24ωρου το καιρικό σκηνικό θα είναι ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΑΣΤΑΤΟ με ορισμένα "περάσματα" κάποιων ΤΟΠΙΚΩΝ βροχοπτώσεων , αλλού με την μορφή ψιχάλας ή ποτιστικής βροχούλας και αλλού με την μορφή μπόρας (μέτρια η πιθανότητα και για ΤΟΠΙΚΗ καταιγίδα). Τα φαινόμενα σε ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ δύναται να είναι σχετικά αξιόλογα (μακάρι να συμβεί αυτό, έστω και μεμονωμένα, αφού το χρειαζόμαστε). 

Ο υδράργυρος στα σημεία όπου θα καταφέρει να βρέξει έστω και παροδικά αύριο θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές του. Αντίθετα στις περιοχές εκείνες που ΔΕΝ θα καταφέρουν και πάλι να "βραχούν" ΔΕΝ θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. 

Τώρα εάν θέλουμε να δούμε και λίγο παραπέρα , αυτό που ξεχωρίζει στο καιρικό "μενού" για την Χώρα των Φαιάκων είναι δυστυχώς η απουσία κάποιας σημαντικής αλλαγής που θα έφερνε επιτέλους πιο "γενικευμένες" βροχές , όπως συμβαίνει συνήθως αυτή την εποχή. Αυτό θα συνεχιστεί ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ έως και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο , για να μην πω έως και τις αρχές της νέας εβδομάδας. Να θυμίσω ότι έως σήμερα , συμπληρώνονται 137 ημέρες από την τελευταία φορά που έβρεξε "γενικευμένα και αξιόλογα" στο ΣΥΝΟΛΟ του νομού μας !!! 

Έτσι η Παρασκευή 01/10/2021 αλλά και το Σαββατοκύριακο 02 - 03/10/2021 θα κυλήσει με ήπιο γενικά καιρό , μπόλικη υγρασία αλλά και κατά περιόδους μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Τα όποια σύννεφα θα συνεχίσουν να εμφανίζονται κατά διαστήματα ΔΕΝ θα είναι ικανά να δώσουν κάτι το αξιόλογο. Μεγαλύτερη πιθανότητα για κάποια ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ  φαινόμενα υπάρχει κυρίως για την Παρασκευή που ΙΣΩΣ κρατήσουν έως νωρίς το πρωί του Σαββάτου, όσο αφορά το προσεχές τριήμερο... Οι άνεμοι τόσο σε θάλασσα όσο και στην στεριά ΔΕΝ θα δημιουργήσουν κανένα πρόβλημα όλες τις επόμενες ημέρες . Ενώ η θερμοκρασία , μετά από μια μικρή πρόσκαιρη πτώση που θα σημειώσει περισσότερο την Παρασκευή και εν μέρη το Σάββατο κατά τόπους, στην συνέχεια θα βρεθεί ξανά στα τωρινά επίπεδα. :)

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - φανατικός καιρόφιλος από παιδί).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου