Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021

 Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

Λίγα και ... "Πικάντικα" !  :)  ;) 

Σταδιακή πτώση θα παρουσιάσει η θερμοκρασία (επιτέλους) αρχής γενομένης από αύριο Τρίτη 21/09/2021 (κυρίως από το απόγευμα και μετέπειτα) . Η αναμενόμενη  ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ του υδραργύρου  θα γίνει ΑΙΣΘΗΤΗ από άκρη σε άκρη στην γωνιά μας το διήμερο ΤΕΤΑΡΤΗ - ΠΕΜΠΤΗ όπου οι μέγιστες τιμές του θα κυμανθούν στα "κανονικά" για την εποχή έως πρόσκαιρα ... Σε ΟΡΙΣΜΕΝΑ τμήματα και ελαφρώς ΚΑΤΩ από τα "φυσιολογικά" για την εποχή πλαίσια! Η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι κατά μέσο όρο της τάξεως των 8 με 10 μονάδων κάτω σε σχέση με ότι ζούμε το τελευταίο διάστημα (πολύ τοπικά ιδιαίτερα την ερχόμενη Πέμπτη 23/09/2021 δεν αποκλείεται να μιλάμε για έως και 12 μονάδες κάτω συγκριτικά πάντα με ότι προηγήθηκε).

Πάντως  η  πρώτη αυτή "Φθινοπωρινή γεύση" (αναφέρομαι αυστηρά ΜΟΝΟ στο "θερμοκρασιακό κομμάτι") δυστυχώς ή ευτυχώς (ανάλογα τα γούστα του καθενός) θα αποτελέσει γρήγορα παρελθόν στην πορεία και πάλι , αφού ήδη από την Παρασκευή 24/09/2021 και  περισσότερο λίγο παραπέρα , τα θερμόμετρα τα μεσημέρια θα αρχίσουν να παίρνουν ξανά την ανηφόρα. Μάλιστα το προσεχές Σαββατοκύριακο οι μέγιστες τιμές θα κυμαίνονται εκ νέου ΠΑΝΩ από τα "φυσιολογικά" για τούτη την περίοδο επίπεδα στα περισσότερα σημεία του νομού μας (καθαρά "Καλοκαιρινές" μέγιστες τιμές δηλαδή για πολλοστή φορά) !!  

Αιτία της σημαντικής αυτής "πτώσης πυροτέχνημα" (έτσι θα τη χαρακτήριζα προσωπικά αφού θα έχει σύντομη διάρκεια) η κάθοδος αρκετά  δροσερο - ψυχρότερων αερίων μαζών από βορειότερα γεωγραφικά πλάτη προς την περιοχή μας (εξαιτίας ενός ψυχρού μετώπου που θα διασχίσει γενικότερα την Χώρα μας από βορρά προς νότο) που θα λάβει χώρα με την "μορφή - επικράτηση" τοπικά  δυνατού φρέσκου μαίστρου (βορειοδυτικό ρεύμα) χονδρικά για περίπου 60 με 72 ώρες ... Οι ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι (οι στιγμιαίες ριπές τους σε τοπικό επίπεδο παροδικά θα φθάσουν οπωσδήποτε τουλάχιστον τα 6 με 7 μποφώρ) έστω και για λίγο θα περιορίσουν σημαντικά την πολύ υψηλή υγρασία και την κατά τόπους έντονη δυσφορία των τελευταίων ημερών , χαρίζοντάς μας παράλληλα καταπληκτική διαύγεια και ορατότητα.

Όσο αφορά τις βροχές , πέρα από την μέτρια πιθανότητα ενός "περάσματος" κάποιων ΛΙΓΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ φαινομένων στο ξεκίνημα έως σχεδόν πρώτο μισό της αυριανής ημέρας (Τρίτη 21/09/2021) , γενικά μέχρι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ και το επόμενο Σαββατοκύριακο αυτές θα συνεχίσουν επιδεικτικά να μας "σνομπάρουν" , παρατείνοντας έτσι την φετινή αξιοσημείωτη παρατεταμένη ξηρασία στα μέρη μας, ύστερα ταυτόχρονα από ένα αξιοσημείωτα θερμό Καλοκαίρι (αξίζει πολύ γενικά να αναφέρω ότι έως και σήμερα Δευτέρα 20/09/2021 περίπου το 50 % της εκτάσεως του νομού μας ΔΕΝ έχει δεχτεί ΟΥΤΕ ΜΙΑ αξιόλογη βροχή για 128 συνεχείς ημέρες , ενώ παράλληλα το άλλο σχεδόν μισό του τόπου μας , έχει δεχτεί ΜΟΝΟ  ΜΙΑ βροχή της "προκοπής" μέσα στις τελευταίες 128 ημέρες και δυστυχώς έπεται και συνέχεια) !!  ;) 

Καλή εβδομάδα με υγεία και πολλά χαμόγελα ... :) 

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος , προγνώστης - φανατικός καιρόφιλος από παιδί).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου