Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022

 Γεια σας φίλες και φίλοι !! :)

Αυξημένη η πιθανότητα (γύρω στο 60 % - 70 %) για αύριο Πέμπτη 25/08/2022 , να υπάρξει ένα ή ίσως και περισσότερα "περάσματα" ΚΑΠΟΙΩΝ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ κατά μήκος του νομού Κέρκυρας... 

Δηλαδή μέσα στην ημέρα ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ (ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ μας τα οποία είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να γνωρίζουμε από σήμερα) η αστάθεια φαίνεται πως θα "καταφέρει" να δώσει ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΤΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ βροχοπτώσεις ... Αλλού με την μορφή ΠΑΡΟΔΙΚΗΣ μπόρας (αυξημένη η πιθανότητα και για κάποια αστραπόβροντα) και αλλού με την μορφή όμβρων ή και απλά κάποιου "ψιχαλίσματος άνευ σημασίας"!

ΤΟΝΙΖΩ ΞΑΝΑ ότι τα φαινόμενα θα έχουν ΚΑΘΑΡΑ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ... Έτσι ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ του τόπου μας, η παρατεταμένη ξηρασία σαφώς και θα διατηρηθεί ... Ωστόσο ΝΑΙ θα υπάρξουν ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΗΜΕΙΑ που ΠΑΡΟΔΙΚΑ θα "βραχούν", αλλού ελάχιστα και αλλού ΚΑΠΩΣ "καλούτσικα" έστω και ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ (εξαιτίας της ιδιαιτερότητας αυτής της εποχής, ΣΕ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟ ΕΠΙΠΕΔΟ δεν αποκλείεται μια μπόρα ακόμη και εάν είναι σύντομης διάρκειας , να συνοδευτεί από ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ αλλά σημαντική ενίσχυση των ανέμων / μπουρίνι. Δηλαδή ενώ περιμένουμε γενικά ανέμους "χαμηλών εντάσεων" στο νομό μας... Για λίγο ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΕΚΤΑΣΗ του τόπου μας οι άνεμοι είναι πιθανό να δυναμώσουν αρκετά έως πολύ) !!! 

Πιο περιορισμένη η αστάθεια την Παρασκευή και το Σάββατο , όμως και πάλι υπάρχει το ενδεχόμενο να εκδηλωθούν  ΛΙΓΑ ΠΟΛΥ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ φαινόμενα ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΗΜΕΙΑ του νομού μας. Οπότε λοιπόν εννοείται ότι  ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ του νομού Κέρκυρας η παρατεταμένη ανομβρία / ξηρασία θα διατηρηθεί , σε αντίθεση με κάμποσα άλλα μέρη της Ελλάδας που έχει πέσει και θα συνεχίσει να πέφτει για δυο - τρεις ημέρες ακόμη , ΑΡΚΕΤΟ ΕΩΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΠΟΛΥ ΝΕΡΟ !! 

Οι άνεμοι ΓΕΝΙΚΑ ΔΕΝ θα "προβληματίζουν" ΟΥΤΕ και τις επόμενες ημέρες, αφού θα πνέουν με χαμηλές εντάσεις (είπαμε εξαιρούνται ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΥΓΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΗΜΕΙΑ όπου δεν αποκλείεται ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ - εξαιτίας μιας ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΗΣ μπόρας που πλησιάζει , να ενισχύονται σημαντικά ΓΙΑ ΛΙΓΟ).

Όσο για την πορεία της θερμοκρασίας , "αυτή" μέχρι ΚΑΙ την Παρασκευή ΔΕΝ θα παρουσιάσει κάποια αξιόλογη μεταβολή , με αποτέλεσμα να παραμείνει στα "κανονικά" για τούτη την περίοδο πλαίσια. Στην συνέχεια όμως θα πρέπει να σημειώσει ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΜΙΚΡΗ ΑΝΟΔΟ (χωρίς όμως  "ακρότητες" ΠΟΥΘΕΝΑ στα μέρη μας). 

Τέλος τα επίπεδα της σχετικής υγρασίας θα συνεχίσουν στα ίδια υψηλά επίπεδα (μέρα / νύχτα) για τις επόμενες αρκετές ημέρες ... ;)

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).

http://valanio-kerkyra.meteoclub.gr/











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου