Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022

 Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

ΠΡΟΣΟΧΗ αύριο Δευτέρα 12/09/2022 (όπως ΕΝ ΜΕΡΗ και την Τρίτη 13/09/2022) καθώς η ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ενίσχυση των βορειοδυτικών ανέμων (μαίστρος) πέρα από την ..."Πολυπόθητη" ΜΕΙΩΣΗ της ιδιαίτερα υψηλής υγρασίας των τελευταίων ημερών και φυσικά της σχετικής δυσφορίας που νιώσαμε σε συνδυασμό και με τις ΤΟΠΙΚΑ υψηλές για την εποχή ΜΕΓΙΣΤΕΣ θερμοκρασίες που προηγήθηκαν (ένα "καιρικό κοκταίηλ" που ομολογουμένως "ταλαιπώρησε" μια αρκετά μεγάλη μερίδα συνανθρώπων μας) ... 

Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ταχύτατης εξάπλωσης εάν ω μη γένοιτο υπάρξει φωτιά οπουδήποτε στην εξοχή και γενικότερα στην πανέμορφη φύση του νομού μας , θα είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΜΕΓΑΛΟΣ . Προσωπικά εκτιμώ ότι αυτή η Δευτέρα 12/09/2022 ΙΣΩΣ και να είναι ΕΝ ΔΥΝΑΜΗ η ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ  ημέρα της φετινής αντιπυρικής περιόδου μέχρι τώρα, για τα μέρη μας !!! 

ΑΡΚΕΤΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ημέρα για το "πράσινο του τόπου μας" , θα είναι ΚΑΙ η Τρίτη 13/09/2022 !

Οπότε μιας και μου δίνεται η ευκαιρία από αυτό εδώ το "μικρό βήμα" θα παρακαλέσω την ΠΡΟΣΟΧΗ όλων μας ... Θα ήταν πολύ κρίμα τώρα , κυριολεκτικά στο ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ του Φθινοπώρου και ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ τα ευεργετικά πρωτοβρόχια,  να προκύψουν  όχι και τόσο ευχάριστα "θέματα" (δυστυχώς έχει συμβεί ξανά στο παρελθόν κάτι τέτοιο εδώ στην Χώρα των Φαιάκων ,τις ανάλογες ημερομηνίες) !! 

Τηλέφωνο πυροσβεστικής υπηρεσίας : 199 !!!!! 

Κατά τα άλλα πριν σας αποχαιρετήσω για σήμερα, σας "χρωστώ" δυο λόγια για τον καιρό μας και για ... Λίγο παραπέρα ... ;)  :)

Μετά λοιπόν την ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ σχετική ΔΡΟΣΙΑ της Δευτέρας - Τρίτης ΣΤΑΔΙΑΚΑ από την Τετάρτη 14/09/2022  το μεσημέρι και ΚΥΡΙΩΣ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ο υδράργυρος θα αρχίσει μέρα με την μέρα να παίρνει ξανά την ανιούσα , ενώ δυστυχώς "μαζί με τα θερμόμετρα" τον ίδιο "ανήφορο" θα πάρει εκ νέου ΚΑΙ η σχετική υγρασία (αντίθετα οι άνεμοι θα εξασθενήσουν ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ πλέον) . Εν ολίγοις μια παρόμοια θερμοκρασιακή κατάσταση σαν και αυτή που προηγήθηκε ενδέχεται να ζήσουμε ΚΑΙ ΠΑΛΙ από τα μέσα της εβδομάδας και ύστερα και ... Για ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ !! ;) 

Το ενδιαφέρον του καιρού δείχνει να ... "φουντώνει" μετά από όλα τα παραπάνω με το ... ΠΙΟ ΠΙΘΑΝΟ ΣΕΝΑΡΙΟ έως και σήμερα , να είναι εκείνο της σχετικά ΑΠΟΤΟΜΗΣ εισόδου στο Φθινόπωρο πια ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΠΟ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΚΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ. Βέβαια υπάρχουν ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ και για ΚΑΠΟΙΑ πρωτοβρόχια τότε , αλλά είπαμε προς το παρόν απλά έχουμε να κάνουμε με τις "πιθανότητες". Αφού αναφέρομαι στην ΠΙΟ ΠΙΘΑΝΗ ΤΑΣΗ του καιρού ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΜΕΣΩΣ ΕΠΟΜΕΝΟ ΠΕΝΘΗΜΕΡΟ και ΟΧΙ φυσικά σε πρόβλεψη καιρού για ΤΟΣΟ ΜΑΚΡΙΑ ΧΡΟΝΙΚΑ (πάντα με τα στοιχεία της Κυριακής 11/09/2022) για ΜΕΤΑ τις 17 - 18 /09/2022 "χονδρικά" (με μια απόκλιση + / - μιας ή δυο ημερών). 

Έως τότε πάντως , ο καιρός σε γενικές γραμμές θα κυλήσει ΚΑΛΟΣ , χωρίς βροχές ΑΛΛΑ με τα ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΚΑ ΣΚΑΜΠΑΝΕΒΑΣΜΑΤΑ που ανέφερα πιο πάνω ... ;) :) 

Έτσι απλά για να γνωρίζετε και να μπορείτε να προγραμματίζετε τις εξωτερικές σας δραστηριότητες ...

Εννοείται ότι θα τα λέμε τακτικά και για όποιες αλλαγές στα προγνωστικά (εάν προκύψουν) θα ενημερωθείτε έγκαιρα εδώ !!  :) 

Μείνετε συντονισμένοι καθώς ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ η ώρα όπου ο καιρός θα παρουσιάσει τεράστιο ενδιαφέρον ... ;) 

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).
P.S. Όποιος θέλει μπορεί να βοηθήσει τον μετεωρ. σταθμό αυτό / την σελίδα αυτή, να παραμείνει "ζωντανή", προσφέροντάς σας αξιόπιστες προγνώσεις, κάνοντας μια δωρεά... Απλά πατώντας στην παρακάτω διεύθυνση !























 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου