Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022

 Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

Γεια σας αγαπημένοι "πιστοί" φίλοι και φίλες τούτης εδώ της σελίδας !! Έχουν περάσει επτά ολόκληρα χρόνια από όταν έγραψα / ανάρτησα την πρώτη μου πρόγνωση εδώ και έκτοτε η αγάπη και η υποστήριξη που λαμβάνω καθημερινά είναι πραγματικά συγκινητική ! Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για την συνεχής εμπιστοσύνη που δείχνετε προς το πρόσωπό μου , από το 2015 και μέχρι σήμερα ... :) 

Ας πάμε αμέσως όμως να δούμε τι θα πρέπει να περιμένουμε πάντα από καιρικής πλευράς, το επόμενο διήμερο (αύριο Τετάρτη 28/09/2022 και μεθαύριο Πέμπτη 29/09/2022) στο νομό μας ! ;) 

Τόσο την Τετάρτη , όσο και την Πέμπτη το μοτίβο του καιρού θα διατηρηθεί σε γενικές γραμμές, ίδιο!

Τι εννοώ ; Θα σας εξηγήσω αμέσως... 

Καθώς λοιπόν το νοτιοδυτικό ρεύμα θα παραμείνει στην ανώτερη ατμόσφαιρα πάνω από την "γειτονιά" μας , μικροδιαταραχές εκ δυσμάς μας θα συνεχίσουν να μας απασχολούν ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ. 

Έτσι ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ οι συννεφιές θα πυκνώνουν περισσότερο και θα δίνουν κάθε τόσο "περάσματα" από ΚΑΠΟΙΑ ΤΟΠΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ.

Οπότε τόσο αύριο Τετάρτη, όσο και μεθαύριο Πέμπτη εν ολίγοις περιμένουμε "ένα άνοιξε - κλείσε" στον ουράνιο θόλο , πάνω από την Χώρα των Φαιάκων ... Με αποτέλεσμα τα ... ΟΡΙΣΜΕΝΑ διαστήματα ηλιοφάνειας να εναλλάσσονται με περισσότερη συννεφιά , η οποία θα δίνει ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ "περάσματα" κάποιας βροχής , αλλού με την μορφή ψιλόβροχού ή ποτιστικού τύπου βροχόπτωση και αλλού με την μορφή ΤΟΠΙΚΗΣ μπόρας (αυξημένη και η πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας).

Δεν μπαίνω στην διαδικασία να σας γράψω για κάθε ημέρα ξεχωριστά , γιατί πραγματικά ΚΑΙ τις δυο ημέρες το σκηνικό θα είναι πανομοιότυπο στην γωνιά μας !! Δηλαδή ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ανάλογα το κάθε σημείο που θα βρίσκεται πάνω στο τόπο μας ο καθένας από  εμάς , θα δέχεται κάθε τόσο (πότε μέσα στη νύχτα και πότε μέσα στην ημέρα) κάποιο / κάποια "περάσματα" φαινομένων. Αυτό άλλωστε σημαίνει "άστατος καιρός" , δηλαδή ΔΕΝ βρέχει όλη την ώρα και παντού ... Και τα όποια φαινόμενα εκδηλώνονται , έχουν ΚΥΡΙΩΣ ΤΟΠΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ (τόσο ως προς την εκδήλωσή τους , όσο και ως προς την ένταση αλλά και διάρκειά τους φυσικά). ;)

Ελπίζω να έγινα κατανοητός , καθώς δέχτηκα αρκετά μηνύματα για σήμερα Τρίτη από διάφορους , λέγοντάς μου , ότι σας είχα τάξει καταστροφές και ακραία καιρικά φαινόμενα  (αν είναι δυνατόν). Θα σας παρακαλέσω να διαβάζετε ολόκληρη την κάθε ανάρτησή μου κάθε φορά (το ξέρω "γράφω πολλά" και αρκετές φορές γίνομαι κουραστικός, όμως προσπαθώ όσο γίνεται να είμαι πιο κατανοητός σε εσάς)! :)

Πάμε στους ανέμους μας τώρα ...  :) Και για το ερχόμενο 48ωρο ΔΕΝ αλλάζει κάτι ... Οι νοτιάδες θα έχουν ξανά τον πρώτο αλλά και τελευταίο λόγο !! :) Έτσι οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες γενικά διευθύνσεις στα 3 με 4 και ΤΟΠΙΚΑ έως και 5 μποφώρ. Ενώ ΣΕ ΠΙΟ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ανά διαστήματα θα παρατηρούνται και κάποιες ισχυρές στιγμιαίες ριπές, στα 6 μποφώρ.

Όσο για τον υδράργυρο ΟΥΤΕ και "αυτός" δεν θα μεταβληθεί αξιόλογα, με ... Τις μέγιστες τιμές της ημέρας (όπως και τις ελάχιστες τιμές επίσης) να διατηρούνται σχεδόν στα ίδια επίπεδα με σήμερα Τρίτη 27/09/2022. 

Έτσι και το επόμενο 48ωρο σε αντίθεση με αρκετές περιοχές ανατολικότερα της Πίνδου και ιδιαίτερα της ανατολικής και νότιας Ελλάδας , όπου εκεί το Καλοκαίρι θα συνεχιστεί (με κατά τόπους κάμποσα 30αρια και όχι μόνο) , εδώ στα μέρη μας οι μέγιστες θερμοκρασίες της ημέρας θα διατηρηθούν στα "κανονικά" για την εποχή / πιο Φθινοπωρινά επίπεδα...

ΜΗ ΞΕΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ στα περισσότερα ημιπεδινά / πεδινά και παραθαλάσσια τους 21 C. με 23 C. και ΙΣΩΣ ΣΕ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ έως το πολύ τους 24 C. και στα ορεινά / ημιορεινά ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ τους 18 C. με 20 C. και το πολύ ΣΕ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ μέχρι τους 21 C. αντίστοιχα !!!!

Τέλος όπως είναι φυσικό μαζί με τους νοτιάδες θα μας μείνει "η τόσο γνώριμη συντροφιά" της ιδιαίτερα αυξημένης σχετικής υγρασίας , όπως και η μεγάλη πιθανότητα εμφάνισης ΤΟΠΙΚΩΝ ομιχλών κατά μήκος των ορεινών / ημιορεινών τμημάτων της γωνιάς μας (ΠΙΘΑΝΟΝ και πάλι ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ αρκετά πυκνών) !!

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).

P.S. Όποιος θέλει μπορεί να βοηθήσει τον μετεωρ. σταθμό αυτό / την σελίδα αυτή, να παραμείνει "ζωντανή", προσφέροντάς σας αξιόπιστες προγνώσεις, κάνοντας μια δωρεά... Απλά πατώντας στην παρακάτω διεύθυνση !












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου