Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Κυριακή 11 Ιουνίου 2023

 Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

Μια ματιά στην εξέλιξη του καιρού για το επόμενο 48ωρο στα μέρη μας ... :)

Καλημέρα σας, καλή Κυριακή να έχουμε !! 

Σε ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ λοιπόν ΔΕΝ θα επηρεαστούμε "άμεσα" αυτή την φορά από την γενικευμένη και ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ "εν δυνάμει επικίνδυνη" αστάθεια της απέναντι Ηπειρωτικής στεριάς , οπού εκεί ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ θα δώσει ιδιαίτερα ισχυρά καιρικά φαινόμενα, ικανά να δημιουργήσουν προβλήματα ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ περιπτώσεις...

Ωστόσο ΣΕ ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν ΛΙΓΑ ΤΟΠΙΚΑ φαινόμενα ΚΑΙ στο νομό μας , τα οποία όμως ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ θα είναι συγκρίσιμα με εκείνα που θα λάβουν χώρα λίγο ανατολικότερα από εμάς εδώ!  

Ο ... Λόγος που τούτη την φορά "γλιτώνουμε τα χειρότερα" στο τόπο μας θα είναι η επικράτηση ενός μέτριου βορειοδυτικού ρεύματος, τόσο στην ανώτερη ατμόσφαιρα όσο και στην επιφάνεια , "το οποίο θα χαλάσει την συνταγή" το κρίσιμο χρονικό διάστημα της έξαρσης της αστάθειας...

Παρολ ΄ αυτά εξαιτίας της γενίκευσης των φαινομένων "δίπλα μας" , όπως ήδη είπα και πιο πάνω δεν αποκλείεται ΣΕ ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ να "καταφέρει" τελικά "να βγάλει" ΛΙΓΑ ΤΟΠΙΚΑ φαινόμενα ΠΟΛΥ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ ΚΑΙ στο νομό μας.
Έτσι, για αύριο Δευτέρα 12/06/2023, περιμένουμε ΓΕΝΙΚΑ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΕΣ καιρικές συνθήκες στο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ του νομού μας , με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας ΣΥΝΟΛΙΚΑ μέσα στην ημέρα ΑΛΛΑ και κατά περιόδους ΚΑΠΟΙΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ συννεφιές "οι οποίες" ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΗΜΕΙΑ κατά μήκος του νομού μας παροδικά ενδέχεται να είναι πυκνότερες , οπότε και υπάρχει ΜΙΚΡΗ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΚΤΗ πιθανότητα (γύρω στο 25 %) ΕΚΕΙ ...Δηλαδή ΣΕ ΠΟΛΥ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ να αφήσουν είτε ένα ψιχάλισμα ή και ΚΑΠΟΙΟ όμβρο (ΜΙΚΡΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΕΝΤΟΝΗ βροχόπτωση, με τις "γνωστές χοντρές σταγόνες" , με την μορφή πιθανότατα ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗΣ μπόρας ή και καταιγίδας).

Οι άνεμοι ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ μέσα στην ημέρα , θα πνέουν βορειοδυτικοί ("μαιστραλάκι") στα 3 με 4 και ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ το μεσημέρι - απόγευμα έως και 5 μποφώρ (ΣΕ ΠΟΛΥ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟ ΕΠΙΠΕΔΟ εκείνες τις ώρες είναι πιθανό να παρατηρηθούν και κάποιες ισχυρές στιγμιαίες ριπές, στα 6 μποφώρ).

Για την Τρίτη 13/06/2023:  ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ περιοχές του νομού μας , με μπόλικη ηλιοφάνεια ΣΥΝΟΛΙΚΑ μέσα στην ημέρα ΑΛΛΑ και ΚΑΠΟΙΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ συννεφιές ανά διαστήματα, "οι οποίες" ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ θα είναι ΠΑΡΟΔΙΚΑ πιο πυκνές και υπάρχει ΜΙΚΡΗ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΚΤΗ πιθανότητα (γύρω στο 25 %) ΣΕ ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ να αφήσουν είτε ένα ψιχάλισμά ή και ΚΑΠΟΙΟ όμβρο.

Οι άνεμοι μέσα στην ημέρα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα 3 με 4 μποφώρ. Ενώ το μεσημέρι - απόγευμα ΣΕ ΠΙΟ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟ ΕΠΙΠΕΔΟ δεν αποκλείεται να παρατηρηθούν και ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ στιγμιαίες ριπές στα 5 μποφώρ.

Τώρα όσο αφορά την "πορεία της θερμοκρασίας" ... 

Και τις δυο επόμενες ημέρες θα παραμείνει στα "κανονικά" για την τρέχουσα χρονική περίοδο του έτους επίπεδα ...

Οπότε αναμένουμε ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ του νομού μας αργά τα μεσημέρια ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΤΙΜΕΣ της τάξεως των 27 C. με 28 C. ΚΑΙ ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ έως και 29 C. (ΜΙΚΡΗ η πιθανότητα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ να καταγραφεί και κάποιο 30αρι C.)

Στα ορεινά / ημιορεινά μας εξαιτίας του υψομέτρου και σε ΑΡΚΕΤΑ παραθαλάσσια (ΟΧΙ σε όλα τα παραθαλάσσια) λόγω της θαλάσσιας αύρας υπολογίστε τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερα τον υδράργυρο εκείνες τις ώρες.

Τέλος πριν σας αφήσω για σήμερα , αξίζει αναφοράς ένα αρκετά ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό που όλα δείχνουν ότι θα δημιουργηθεί στα μέσα της επόμενης εβδομάδας στην κεντρική Μεσόγειο επηρεάζοντας ΣΤΑΔΙΑΚΑ την γειτονική μας Ιταλική χερσόνησο με ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ έντονα καιρικά φαινόμενα ...

Αρκετά υψηλή ΔΕΙΧΝΕΙ να είναι η πιθανότητα να επηρεαστούν ΚΑΙ ΤΜΗΜΑΤΑ του νομού μας από την εν λόγω διαταραχή ...

Ωστόσο ακόμη είναι πάρα πολύ νωρίς για να ειπωθεί οτιδήποτε περαιτέρω ...Δηλαδή για να γνωρίζουμε από τώρα ,  κατά πόσο / σε τι βαθμό θα επηρεαστεί ή όχι τελικά η γωνιά μας και με ποιο τρόπο... 

Στην επόμενη πρόγνωση / ανάρτηση εδώ , σίγουρα θα έχουμε περισσότερα στοιχεία όμως! :) 

Γι ' αυτό μείνετε συντονισμένοι... ;)

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).

P.S. Όποιος θέλει μπορεί να βοηθήσει τον μετεωρ. σταθμό αυτό / την σελίδα αυτή, να παραμείνει "ζωντανή", προσφέροντάς σας αξιόπιστες προγνώσεις, κάνοντας μια δωρεά... Απλά πατώντας στην παρακάτω διεύθυνση !


https://www.paypal.com/donate/?hosted_button_id=DE4ZBD6BWJRXC&fbclid=IwAR3amDDUGYuNUz_-vEt6OM9o3lYI0Rl_fN--8DOltU9tOT41qDen6lNT9wE













































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου