Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Σάββατο 17 Ιουνίου 2023

 Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

Καλοκαίρι προ των πυλών ... ;)

Καλημέρα , όμορφο Σάββατο να έχουμε !! :)

Σήμερα λοιπόν "κλείνει" ένας παρατεταμένος κύκλος πολύ άστατου καιρού , που... Στην ουσία ξεκίνησε την τελευταία εβδομάδα του Μάρτη και με "μικρά διαλείμματα καλού καιρού" ενδιάμεσα "κατάφερε" να κρατήσει ΕΩΣ και τα μισά του Ιούνη (σχεδόν τρεις μήνες εξαιρετικά μεγάλου συνεχιζόμενου καιρικού ενδιαφέροντος στο νομό Κέρκυρας), προσφέροντάς μας ΑΦΘΟΝΕΣ βροχοπτώσεις ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ενώ παράλληλα η θερμοκρασία ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ κατά το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΝ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ βρισκόταν ΚΑΤΩ από τις "φυσιολογικές" της τιμές!! 

Είδατε φίλες και φίλοι πόσο ακριβά πληρώσαμε τελικά τον ανύπαρκτο Χειμώνα που προηγήθηκε; 

Γι ' αυτό χρειάζεται η κάθε εποχή να είναι "όπως πρέπει", αφού όσα χάνει ο μήνας ΔΕΝ τα χάνει ο χρόνος , όπως λέει και ο λαός μας !! :) 

Ας πάμε όμως στα του ... "Παρόντος"!! ;)

Το Καλοκαίρι ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ φέτος θα κάνει ΑΙΣΘΗΤΟΤΑΤΗ την παρουσία του , αρχή γενομένης από την Δευτέρα 19 του μήνα και ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ της νέας εβδομάδας με ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΟΔΟΣ της θερμοκρασίας , ενώ παράλληλα ο ... Κατά τόπους δυνατός "φρέσκος" μαίστρος (βορειοδυτικός άνεμος) που επικρατεί και θα επικρατεί έως τότε , σιγά σιγά θα μας αποχαιρετήσει!!

Έτσι μας περιμένει ακόμη μια ημέρα (η αυριανή / Κυριακή 18/06/2023) , όπου παρόλο την λιακάδα που θα έχουμε , ο υδράργυρος θα διατηρηθεί ΣΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ του τόπου μας ΚΑΤΩ από τα "κανονικά για την εποχή επίπεδα" , εξαιτίας του... ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ενισχυμένου Μαίστρου (βορειοδυτικό ρεύμα)  ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ!!

Ωστόσο ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023 και ύστερα , μέρα με την μέρα η θερμοκρασία θα πάρει την "ανηφόρα" ενώ παράλληλα ΚΑΙ οι... ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ενισχυμένοι βορειοδυτικοί άνεμοι ΣΤΑΔΙΑΚΑ θα εξασθενήσουν σημαντικά!

Άρα λοιπόν από αύριο Κυριακή και για ... ΠΟΛΛΕΣ ΗΜΕΡΕΣ μπροστά μας , δηλαδή ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ μας "περιμένει" ΜΟΝΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΛΙΑΚΑΔΑ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΑ ΜΕΡΗ ΜΑΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΑΡΧΙΚΑ ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ ΕΩΣ... ΠΡΟΣ / ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΣΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ !! 

Οπότε ΑΠΟ ΒΔΟΜΑΔΑΣ όπως σας έχω "υποσχεθεί" πολλές ημέρες πριν εδώ (χαρακτηριστικά σας είχα γράψει πριν καιρό εδώ, ότι από τις 20 Ιουνίου περίμενα να "καλοκαιριάσει") θα "ζεστάνει" ΑΙΣΘΗΤΑ συγκριτικά πάντα με ότι προηγήθηκε ... 

ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΜΩΣ ΔΕΝ διαφαίνεται κάτι το "ακραίο ή έντονο" όσο αφορά την πορεία της θερμοκρασίας ... Αυτό το λέω , γιατί σίγουρα πολλά θα ακούσετε και θα διαβάσετε τις επόμενες ημέρες από όλους εκείνους που "ποντάρουν στις εντυπώσεις" κάθε φορά ... 

Προσωπικά για να σας καθησυχάσω θα σας πω, ότι ακόμη και σήμερα 17 του Ιούνη, όσο και να ψάξει κανείς τα "μακροπρόθεσμα στοιχεία" ΔΕΝ φαίνεται ΠΟΥΘΕΝΑ κάτι το "ακραίο ή ανυπόφορο" από πλευράς ζέστης. Δηλαδή για ΠΟΛΛΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ημέρες μπροστά μας ΔΕΝ διαφαίνεται κάποιο "επεισόδιο, έστω μίνι καύσωνα" στο νομό μας!

Απλά ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ φέτος θα έχουμε ΣΤΑ ΠΕΔΙΝΑ ΜΑΣ τα ΑΚΡΩΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ για το τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου "πιο εκτεταμένα" 30αρια C. ενώ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΣΕ ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ θα πρέπει να δούμε και 31 C. με 32 C. ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ (τώρα εάν ΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ σημειωθεί και κάποιο 33αρι C. δεν λέει κάτι αυτό)!

Σαφώς ΤΟΠΙΚΑ στα παραθαλάσσια αλλά και ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ στα ορεινά / ημιορεινά μας η δροσιά θα είναι περισσότερη, όπως είναι φυσικό άλλωστε.

Καλό Καλοκαίρι από βδομάδας φίλες και φίλοι, με υγεία και "φυσιολογικές για την εποχή" θερμοκρασίες!

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).

Στην παρακάτω διεύθυνση μπορείτε να βλέπετε "σε πραγματικό χρόνο" τις καιρικές συνθήκες στο "Βαλανειό" της βόρειας Κέρκυρας , μέσα από τον μετεωρολογικό σταθμό και την "καιρική μου κάμερα" εδώ! ;) 

http://valanio-kerkyra.meteoclub.gr/























 


 





   








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου