Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Τρίτη 27 Ιουνίου 2023

 Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

Ποια η εξέλιξη του καιρού για τις αμέσως επόμενες ημέρες στα μέρη μας και ... Τι "διαπιστώνουμε" ότι ΚΑΤΑ ΠΑΣΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ θα επικρατήσει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΙΣΟ του επόμενου μήνα (Ιούλιος) στο νομό μας; 

Παρακάτω , θα βρείτε τις "ανάλογες απαντήσεις" !! ;) 

Γεια σας φίλες και φίλοι! :)

Συνεχίζεται λοιπόν η Καλοκαιρινή Καλοκαιρία ΚΑΙ τα ερχόμενα 24ωρα , ενώ παράλληλα η θερμοκρασία αν και θα παρουσιάζει ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΜΙΚΡΑ σκαμπανεβάσματα ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ θα ... Παραμείνει ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΕΠΙΠΕΔΑ...

Αυτό θα ισχύσει ΟΧΙ ΜΟΝΟ για τις αμέσως επόμενες ημέρες ΑΛΛΑ σύμφωνα πλέον ΚΑΙ ΜΕ ΒΑΣΙΜΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ / ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΝ διαφαίνεται ΚΑΝΕΝΑ "ιδιαίτερα έντονο κύμα ζέστης ή καύσωνας" ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΙΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΠΟΜΕΝΟΥ ΜΗΝΑ (ΙΟΥΛΙΟΣ)!!  ;)

Άρα με λίγα λόγια για ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ημέρες ακόμη μπροστά μας θα έχουμε να κάνουμε με ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΚΕΣ ΤΙΜΕΣ που θα βρίσκονται ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ για τούτη την περίοδο του έτους πλαίσια ΚΑΙ ... ΜΟΝΟ ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΗΣ ΣΧΕΤΙΚΗΣ ΥΓΡΑΣΙΑΣ κάθε τόσο και ανάλογα πάντα με την μορφολογία του εδάφους κάθε περιοχής , το ανεμολογικό πεδίο που θα επικρατεί σε κάθε σημείο πάνω στο νομό κάθε φορά, όπως και εξαιτίας άλλων ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΩΝ παραγόντων κάθε φορά ΘΑ ΑΥΞΟΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ανάλογα ... Κάνοντας άλλοτε την αίσθηση της ζέστης πιο "ευχάριστη" για τον ανθρώπινο οργανισμό και άλλοτε "λιγότερο ευχάριστη" ανεβάζοντας ελαφρώς τον δείχτη δυσφορίας ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ του τόπου μας ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ.

Αναλυτικότερα λοιπόν, 

Τόσο για αύριο Τετάρτη 28/06/2023, όσο και μεθαύριο Πέμπτη 29/06/2023, όπως ΚΑΙ την Παρασκευή 30/06/2023 περιμένουμε ΓΕΝΙΚΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ σε ολόκληρο το νομό μας , με άφθονες ώρες ηλιοφάνειας σε ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ (ΜΟΝΟ ανά διαστήματα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις "άνευ σημασίας" ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ).

Οι άνεμοι ΔΕΝ θα προκαλούν κάποιο θέμα τόσο στην θάλασσα όσο ΚΑΙ στην στεριά , αφού θα πνέουν με ΧΑΜΗΛΕΣ εντάσεις ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ.

ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑΤΙ του νομού μας αναμένονται άνεμοι ΔΥΤΙΚΗΣ συνιστώσας το αμέσως ερχόμενο διάστημα (κατά την διάρκεια της ημέρας)... Άλλοτε "αυτοί" θα είναι λίγο πιο νοτιοδυτικοί και άλλοτε πιο βορειοδυτικοί ΓΕΝΙΚΑ στα 3 με 4 μποφώρ (ΜΙΚΡΗ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΚΤΗ η πιθανότητα εντός των μεσημεριανών - απογευματινών ωρών ΣΕ ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΙ για ορισμένες στιγμιαίες ριπές, στα 5 μποφώρ).

ΕΞΑΙΡΕΣΗ δείχνει να αποτελεί η Πέμπτη, όπου ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ μέσα στην ημέρα θα πρέπει να φθάσουν ΚΑΙ τα 5 μποφώρ ((ΜΙΚΡΗ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΚΤΗ η πιθανότητα εντός των μεσημεριανών - απογευματινών ωρών της Πέμπτης ΣΕ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΙ για ορισμένες ισχυρές στιγμιαίες ριπές, στα 6 μποφώρ).

Αντίθετα τις νύχτες ΚΑΙ τα πρωινά μας ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ θα επικρατεί νηνεμία ή σχεδόν νηνεμία (ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ εκείνες τις ώρες θα παρατηρείται ένα πιο ανατολικό ή και νότιο ρεύμα , γύρω στα 3 μποφώρ ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ).

Τέλος ο υδράργυρος διατηρείται ΣΤΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΕΠΙΠΕΔΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ... 

Έτσι ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ του νομού μας θα κυμαίνεται αργά το μεσημέρι ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ μεταξύ 29 C. με 30 C. ΚΑΙ ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ έως και 31 C. (ΜΟΝΟ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΕΔΙΝΑ ΣΗΜΕΙΑ της Κέρκυρας , που είναι συνήθως πιο "επιρρεπή" στην ζέστη, εξαιτίας πολύ τοπικών παραγόντων, υπάρχει το ενδεχόμενο τα θερμόμετρα είτε να "φλερτάρουν ή και να αγγίζουν" ΚΑΙ τους 32 C.)

Αντίθετα ΣΕ ΑΡΚΕΤΑ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ ΣΗΜΕΙΑ (ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ), όπως και στα "κατοικημένα" ορεινά / ημιορεινά μας θα πρέπει να υπολογίζουμε γύρω στους 26 C. με 28 C. εκείνες τις ώρες.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΣ παραμένουν ΚΑΙ οι νύχτες μας , μιας και οι ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ τιμές ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ ΜΑΣ θα συνεχίσουν να βρίσκονται πέριξ των 20 C. με 22 C. ΕΝΩ ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ θα παρατηρούνται και ΚΑΠΟΙΑ 19αρια C. 

Πάντως σε ΚΑΠΟΙΕΣ "κλειστές ΠΕΔΙΝΕΣ λεκάνες" μακριά από την θάλασσα , καθώς και σε ορεινά / ημιορεινά "κατοικημένα κομμάτια" θα πρέπει να έχουμε να κάνουμε με ΑΡΚΕΤΑ 17αρια C. και 18αρια C. 

Τα επίπεδα της σχετικής υγρασίας κατά την διάρκεια της νύχτας και ΝΩΡΙΣ τα πρωινά μας θα είναι ΑΥΞΗΜΕΝΑ , ενώ μέσα στην ημέρα θα παρουσιάζουν αυξομειώσεις από 24ωρο σε 24ωρο (άλλοτε περισσότερη υγρασία ΚΑΙ εντός της ημέρας ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ και άλλοτε ΚΑΠΩΣ πιο μειωμένα τα ποσοστά "αυτής" κατά την διάρκεια της ημέρας).

Καλό βράδυ Τρίτης! :)

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).

Στην παρακάτω διεύθυνση μπορείτε να βλέπετε "σε πραγματικό χρόνο" τις καιρικές συνθήκες στο "Βαλανειό" της βόρειας Κέρκυρας , μέσα από τον μετεωρολογικό σταθμό και την "καιρική μου κάμερα" εδώ! ;) 


http://valanio-kerkyra.meteoclub.gr/

































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου