Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Τρίτη 20 Ιουνίου 2023

 Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

Ακολουθεί η καθιερωμένη μας "καιρική ματιά" ... ;) :)

"Κανονικό Καλοκαιράκι με άκρως φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες" όπως φυσικά και με άφθονες ώρες ηλιοφάνειας σε καθημερινή βάση. 

Καλή Τρίτη σε όλες και όλους τους συμπατριώτες μας αλλά και φίλους / λάτρεις του νομού Κέρκυρας! :)

Συνεχίζεται λοιπόν , όπως προφανώς ήδη καταλάβατε από τα λεγόμενά μου πιο πάνω , η Καλοκαιρινή καλοκαιρία , ενώ ευτυχώς ΚΑΙ η θερμοκρασία ΔΕΝ "δείχνει διαθέσεις να ανέβει πολύ" ΟΥΤΕ και το επόμενο χρονικό διάστημα.

Έτσι όλα δείχνουν ότι τόσο ο Ιούνιος , όσο εάν θέλετε την γνώμη μου ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΑΙ η πρώτη εβδομάδα του επόμενου μήνα (Ιούλιος) θα περάσουν "αναίμακτα" από πλευράς θερμοκρασίας ... 

Δηλαδή τόσο ΕΩΣ ΚΑΙ το τέλος του μήνα που διανύουμε όσο ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ (και βλέπουμε για παραπέρα) ΚΑΙ την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου που θα ακολουθήσει , όσο και να "ψάχνουμε" στα μακροπρόθεσμα στοιχεία ΔΕΝ φαίνεται ΠΟΥΘΕΝΑ κάτι το "έντονο ή ανυπόφορο" από πλευράς ζέστης ... 

Αντίθετα διαφαίνονται ΜΙΚΡΑ θερμοκρασιακά σκαμπανεβάσματα με τον υδράργυρο όμως να βρίσκεται συνεχώς "γύρω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα" (άλλοτε "ελαφρώς πάνω / άλλοτε ελαφρώς κάτω και άλλοτε στα φυσιολογικά επίπεδα", πάντοτε βέβαια στα πλαίσια της εποχής που βρισκόμαστε")! 

Αυτό , κατά την γνώμη μου πάντα , θαρρώ πως είναι "ευλογία" , εάν αναλογιστούμε τους χιλιάδες συνανθρώπους μας που είναι αναγκασμένοι να εργάζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες και ιδιαίτερα όπως είναι λογικό εκείνους  που έχουν να κάνουν με χειρωνακτική εργασία....

Όπως, επίσης και μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων που πάσχουν από καρδιακά / αναπνευστικά προβλήματα κτλ.

Αρκετά όμως σας κούρασα με τον παραπάνω πρόλογο ... ;) 

Πάμε γρήγορα να πούμε λίγα λόγια για τον καιρό του επόμενου 48ωρου! :)

Λιακάδα περιμένουμε αύριο Τετάρτη 21/06/2023 , καθώς ΚΑΙ μεθαύριο Πέμπτη 22/06/2023 στα μέρη μας , με την θερμοκρασία να σημειώνει ΜΙΚΡΗ περαιτέρω άνοδο ΚΥΡΙΩΣ ως προς τις ΜΕΓΙΣΤΕΣ τιμές της!

Οπότε ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ φέτος θα δούμε τα ΠΡΩΤΑ ΚΑΠΩΣ πιο... "Γενικευμένα" 30αρια C. στα ΠΕΔΙΝΑ μας.

Κάτι το οποίο σαφώς και είναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ για το ΤΡΙΤΟ δεκαήμερο του Ιουνίου που βρισκόμαστε!! 

Έτσι ΚΑΙ τις δυο επόμενες ημέρες αναμένουμε ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ του νομού μας αργά το μεσημέρι ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΤΙΜΕΣ της τάξεως των 28 C. με 29 C. ΚΑΙ ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ στους 30 C. με 31 C. ΜΟΝΟ στις "γνωστές πιο επιρρεπείς στην ζέστη" ΚΥΡΙΩΣ λόγω ανάγλυφου ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΕΔΙΝΕΣ περιοχές της Κέρκυρας θα πρέπει να "πιάσουμε" ΓΙΑ ΛΙΓΟ τους 32 C. με 33 C. (ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ πιθανότητα και για ΚΑΠΟΙΟ 34αρι C. ΑΛΛΑ ΣΕ ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΟΜΩΣ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟ ΕΠΙΠΕΔΟ).

Στα ορεινά / ημιορεινά μας λόγω του υψομέτρου , όπως και ΤΟΠΙΚΑ στα παραθαλάσσια (ΟΧΙ σε όλα τα παραθαλάσσιά μας) εξαιτίας της ευεργετικής θαλάσσιας αύρας εκεί, υπολογίστε ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερα τον υδράργυρο από τα προαναφερθέντα ΠΕΔΙΝΑ τμήματα. 

Ακόμη ένα "ευχάριστο νέο" φίλες και φίλοι είναι, ότι οι νύχτες μας θα συνεχίσουν να είναι "ευχάριστες" στο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑΤΙ του τόπου μας.

Αφού οι ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ θερμοκρασίες θα παραμείνουν σε "πολύ ικανοποιητικά / καλά για την εποχή επίπεδα", με ... Τα θερμόμετρα αργά τη νύχτα / τις πρώτες πρωινές ώρες να δείχνουν στα ΠΕΔΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ ΜΑΣ 19 C. με 20 C. και ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ μέχρι 21 C. 

Ενώ στα ορεινά / ημιορεινά , όπως και σε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΕΔΙΝΕΣ περιοχές ΚΥΡΙΩΣ ΜΑΚΡΙΑ από την θάλασσα θα έχουμε να κάνουμε με ... ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ 15 C. με 17 C. και ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ μέχρι και 18 C. Εκεί λοιπόν θα μιλάμε πλέον για άφθονη δροσιά έως και σχετική ψύχρα, πάντα για τα δεδομένα της εποχής που διανύουμε.

Οι άνεμοι ΚΑΙ τα δυο ερχόμενα 24ωρα μέσα στη νύχτα και τις πρωινές ώρες ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ (ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ) θα είναι ΠΟΛΥ ΑΣΘΕΝΕΙΣ (νηνεμία ή σχεδόν νηνεμία) από διάφορες διευθύνσεις .

Ενώ τα μεσημέρια - απογεύματα ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ θα επικρατεί αλλού ένα γενικά πιο... δυτικών διευθύνσεων ρεύμα και αλλού βορειοδυτικών διευθύνσεων στα 3 με 4 μποφώρ. 

Πριν σας αποχαιρετήσω για σήμερα , αξίζει να σας αναφέρω πως ΚΑΙ το διήμερο που θα ακολουθήσει (Παρασκευή 23/06/2023 - Σάββατο 24/06/2023) η θερμοκρασία ΔΕΝ θα σημειώσει κάποια άξια λόγου μεταβολή ...

Αλλά από την Κυριακή 25/06/2023 , με την παράλληλη ΣΤΑΔΙΑΚΗ επικράτηση ενός πιο "δροσερού βορειοδυτικού ρεύματος" (εκ νέου ΣΤΑΔΙΑΚΗ επικράτηση "μαίστρου" που ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ θα ενισχυθεί αρκετά) ο υδράργυρος θα "κατρακυλήσει" ΚΑΙ ΠΑΛΙ κατά τρεις με τέσσερις και ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ έως και πέντε βαθμούς.

Παράλληλα ΚΑΙ τα ποσοστά της σχετικής υγρασίας που ΓΙΑ ΛΙΓΟ θα "ανέβουν" ΠΡΙΝ την Κυριακή ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ "ανεβάζοντας" ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΕΛΑΦΡΩΣ τον δείκτη δυσφορίας ... Θα "μειωθούν σημαντικά" από εκεί και ύστερα,  κάνοντας ΞΑΝΑ την "όλη κατάσταση" πολύ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ για τον ανθρώπινο οργανισμό!! ;)

Αυτά για την ώρα αγαπημένοι μου φίλοι και φίλες τούτης εδώ της σελίδας , που με υποστηρίζετε τόσα χρόνια τώρα (σας ευχαριστώ θερμά γι ' αυτό) , δείχνοντας της αγάπη σας και την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό μου και τις προβλέψεις μου σε καθημερινή βάση ... Είτε με τα διάφορα σχόλια /μηνύματα  που μου στέλνετε εδώ ή και με τα τόσο καλά σας λόγια όταν με συναντάτε στον δρόμο!

Να είστε πάντα καλά!! 

Θα τα πούμε και πάλι , σύντομα... :) 

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).

Στην παρακάτω διεύθυνση μπορείτε να βλέπετε "σε πραγματικό χρόνο" τις καιρικές συνθήκες στο "Βαλανειό" της βόρειας Κέρκυρας , μέσα από τον μετεωρολογικό σταθμό και την "καιρική μου κάμερα" εδώ! ;) 

http://valanio-kerkyra.meteoclub.gr/















































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου