Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Τρίτη 6 Ιουνίου 2023

 Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

Βράδυ Τρίτης 6 του Ιούνη φίλες και φίλοι και ήρθε η ώρα να ρίξουμε μια ματιά στον καιρό της περιοχής μας για το αμέσως επόμενο διάστημα ... :) 

Για αύριο λοιπόν Τετάρτη 07/06/2023 περιμένουμε αραιές συννεφιές ΑΛΛΑ και κάποια διαστήματα ηλιοφάνειας (αλλού πολύ μεγαλύτερα σε διάρκεια και αλλού στο νομό μας λίγο έως αρκετά μικρότερα "συνολικά").

Πάντως ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ η εν λόγω συννεφιά θα έχει την τάση κάθε τόσο να πυκνώνει ΚΑΠΩΣ περισσότερο και υπάρχει ΜΙΚΡΗ αλλά υπαρκτή πιθανότητα (γύρω στο 20 %) ΣΕ ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΟ ΟΜΩΣ ΕΠΙΠΕΔΟ  να σημειωθεί ΓΙΑ ΛΙΓΟ είτε ένα ψιχάλισμα ή ΙΣΩΣ και πάρα πολύ τοπικός όμβρος (ΟΧΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ).

Οι άνεμοι θα πνέουν ΑΡΧΙΚΑ ΚΥΡΙΩΣ από νότιες ή και ανατολικές διευθύνσεις στα 3 με 4 μποφώρ , που αργότερα μέσα στην ημέρα θα στραφούν σε πιο δυτικούς - βορειοδυτικούς με τις ίδιες όμως εντάσεις.

Κάποια σχετική θολούρα θα υπάρχει ΚΑΙ αύριο στην ατμόσφαιρα πάνω από την περιοχή μας εξαιτίας της μικρής μεταφοράς Αφρικάνικης σκόνης προς τα μέρη μας.

Τώρα για την Πέμπτη 08/06/2023 όσο ΚΑΙ για την Παρασκευή 09/06/2023 ΔΕΝ αναμένεται κάποια άξια λόγου αλλαγή στο καιρικό μας σκηνικό.

Από τις προαναφερθείσες δυο αυτές ημέρες , η Παρασκευή θα έχει τις ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ώρες ηλιοφάνειας ΣΥΝΟΛΙΚΑ στο νομό μας. 

Ενώ μέσα στην Πέμπτη ΝΑΙ ΜΕΝ θα έχουμε να κάνουμε με  ΜΕΓΑΛΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ηλιοφάνειας, απλά "αυτή" θα την διαδέχονται ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ συννεφιές με... Μια ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ πιθανότητα (γύρω στο 15 %) ΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ για ένα σύντομο ψιχάλισμα ή ΙΣΩΣ και ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟ όμβρο (ΟΧΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ).

Οι άνεμοι ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ παραπάνω 24ωρα θα πνέουν μέσα στην ημέρα από βορειοδυτικές διευθύνσεις , στα 3 με 4 μποφώρ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΕΝ ΜΕΡΗ ΚΑΙ τη Πέμπτη, με πιο μικρή όμως την πιθανότητα για τότε) το μεσημέρι - απόγευμα στα σημεία εκείνα που είναι πιο συνήθως πιο επιρρεπή σε αυτό τον τύπο καιρού τόσο στην θάλασσα όσο και στην στεριά (δηλαδή ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ) θα πρέπει να παρατηρηθούν και ΜΕΡΙΚΕΣ στιγμιαίες ριπές στα 5 μποφώρ.

Παρολ ' αυτά ΟΛΕΣ τις επόμενες νύχτες μας θα επικρατεί ΣΕ ΑΡΚΕΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ (ΟΧΙ ΠΑΝΤΟΥ) νηνεμία ή σχεδόν νηνεμία.

Παράλληλα , τα επίπεδα της σχετικής υγρασίας διατηρούνται υψηλά όλες τις επόμενες νύχτες , ενώ η σχετική θολούρα στην ατμόσφαιρα πάνω από την Χώρα των Φαιάκων, από την Πέμπτη θα μας αποχαιρετήσει.

Τέλος ο υδράργυρος ΚΑΙ τις τρεις ερχόμενες ημέρες ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ θα "σκαρφαλώνει" αργά το μεσημέρι ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ ΜΑΣ στους 26 C. με 27 C. και ΤΟΠΙΚΑ έως και 28 C. (ΣΤΑ ΓΝΩΡΙΜΑ όμως ΠΙΟ ΕΥΑΛΩΤΑ στην ζέστη ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΕΔΙΝΑ σημεία της Κέρκυρας, θα φθάνει και τους 29 C.)

Οι προαναφερθείσες ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΤΙΜΕΣ αποτελούν τις "φυσιολογικές για τούτη την περίοδο του έτους" ΜΕΓΙΣΤΕΣ θερμοκρασίες για το τόπο μας!! 

 Στα ορεινά / ημιορεινά μας εξαιτίας του υψομέτρου, όπως και ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ στα παραθαλάσσια (ΟΧΙ σε όλα τα παραθαλάσσια) υπολογίστε γύρω στους δυο με τρεις και ΤΟΠΙΚΑ έως και τέσσερις βαθμούς χαμηλότερα την θερμοκρασία εκείνες τις ώρες.

Τέλος πριν σας αποχαιρετήσω αξίζει να πούμε δυο λόγια για την ΤΑΣΗ του καιρού και για ... ΛΙΓΟ παραπέρα , έτσι για να έχετε μια "πρώτη εικόνα"! ;)

Όλες οι ενδείξεις συμφωνούν σε μια νέα ΣΤΑΔΙΑΚΗ έξαρση της αστάθειας ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ κατά την διάρκεια της επόμενης εβδομάδας πάνω από την Ηπειρωτική Ελλάδα.

Τώρα θα μου πείτε τι μας λες για την απέναντι Ηπειρωτική στεριά , εδώ είμαστε νησιωτικός νομός.

Και όμως αν και οι περισσότεροι που ασχολούνται με το κομμάτι της πρόγνωσης του καιρού θα αναφέρουν ΜΟΝΟ την Ηπειρωτική Ελλάδα λίγο παρακάτω όπου θα "μπει" σε μια νέα περίοδο έντονης αστάθειας ...

Εγώ εδώ θα "τολμήσω" να σας πω, ήδη από σήμερα Τρίτη 06/06/2023, ότι η εμπειρία μου σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία που "βλέπω λέει" πως ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ από τις ημέρες της ερχόμενης εβδομάδας θα πρέπει να επηρεαστούν ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ του νομού μας από φαινόμενα αστάθειας. 

Φυσικά ακόμη είναι πάρα πολύ νωρίς για οτιδήποτε περαιτέρω, απλά "κρατάμε στο μυαλό μας" την αυξημένη πιθανότητα για εκ νέου ΚΑΠΟΙΑ ΤΟΠΙΚΑ φαινόμενα μέσα στο ΔΕΥΤΕΡΟ δεκαήμερο του μήνα ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΟΜΩΣ ΤΜΗΜΑΤΑ του νομού μας κάθε φορά.

Θα τα πούμε ξανά σύντομα!! :)

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).

P.S. Όποιος θέλει μπορεί να βοηθήσει τον μετεωρ. σταθμό αυτό / την σελίδα αυτή, να παραμείνει "ζωντανή", προσφέροντάς σας αξιόπιστες προγνώσεις, κάνοντας μια δωρεά... Απλά πατώντας στην παρακάτω διεύθυνση !




































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου