Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Τρίτη 4 Ιουλίου 2023

 Τα καιρικά νέα του βορείου Ιονίου (νομός Κέρκυρας).

Καλό βράδυ Τρίτης τόσο στους "πιστούς" τόσα χρόνια τώρα, φίλους και φίλες της σελίδας μας, όπως και στους "νέους ακόλουθους" που προστίθενται καθημερινά στην παρέα μας!! :)

Απόλυτα Καλοκαιρινό θα παραμείνει το καιρικό μας σκηνικό καθ ' όλη την διάρκεια της εβδομάδας που διανύουμε... Με τις ΜΕΓΙΣΤΕΣ θερμοκρασίες αν και ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ θα παρουσιάζουν ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΜΙΚΡΑ "σκαμπανεβασματάκια" ΝΑ ΜΗΝ "ξεφεύγουν από τις φυσιολογικές για την εποχή" τιμές! 

Παράλληλα οι άνεμοι ΣΤΑΔΙΑΚΑ από την Τετάρτη και ΚΥΡΙΩΣ στην συνέχεια θα ενισχυθούν ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ μέσα στην ημέρα ("βορειοδυτικό ρεύμα / μαίστρος")... 

Οπότε από την μια οι εντάσεις των ανέμων και από την άλλη οι  "αυξομειώσεις" στα ποσοστά της σχετικής υγρασίας, θα είναι οι παράγοντες εκείνοι που θα διαμορφώσουν ανάλογα "την πορεία της θερμοκρασίας" από περιοχή σε περιοχή, πάνω στο νομό μας (τόσο την "πραγματική όσο και την αισθητή στο ανθρώπινο σώμα" θερμοκρασία)! ;)

Αναλυτικότερα λοιπόν, από αύριο Τετάρτη ΕΩΣ ΚΑΙ την επόμενη Κυριακή 09/07/2023 ο ΗΛΙΟΣ θα είναι ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ του "παιχνιδιού" στον ουράνιο θόλο μας... ΜΕ ΑΦΘΟΝΕΣ ώρες ηλιοφάνειας από άκρη σε άκρη στα μέρη μας ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ (ΛΙΓΟΣΤΕΣ και "άνευ σημασίας" ΤΟΠΙΚΕΣ συννεφιές ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ)!!

Κατά τα άλλα , όπως ήδη ανέφερα πιο πάνω, ο υδράργυρος θα βρίσκεται ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ όλες τις επόμενες ημέρες γύρω από τα ΚΑΝΟΝΙΚΑ για την εποχή επίπεδα, παρουσιάζοντας ΚΑΠΟΙΑ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΑ "σκαμπανεβάσματα" από μέρα σε μέρα και από μέρος σε μέρος, της τάξεως των έναν με δυο ΚΑΙ ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ έως και τριών βαθμών ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ.

Έτσι ΓΕΝΙΚΑ για αύριο Τετάρτη 05/07/2023 αργά το μεσημέρι , περιμένουμε ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ ΜΑΣ ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΤΙΜΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ θα κυμανθούν μεταξύ 29 C. με 30 C. και ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ έως και 31 C. ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΙΟ ΕΥΑΛΩΤΕΣ ΣΤΗΝ ΖΕΣΤΗ ΠΕΔΙΝΕΣ γωνιές της Κέρκυρας, υπάρχει ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ και για 32 C. 

Κλασικά ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ / ΗΜΙΟΡΕΙΝΑ μας , καθώς και ΤΟΠΙΚΑ σε αρκετά παραθαλάσσια τμήματα (ΟΧΙ σε όλα τα παραθαλάσσια) υπολογίστε τρεις με τέσσερις και ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ ΚΥΡΙΩΣ στα ορεινά μας (ΠΙΘΑΝΟΝ ΠΟΛΥ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ και κατά μήκος της δυτικής και βορειοδυτικής παραθαλάσσιας πλευράς του νομού μας), έως και πέντε βαθμούς χαμηλότερα τον υδράργυρο εκείνες τις ώρες.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΣ / ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ διατηρούνται ΚΑΙ οι ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΚΑΙ το επόμενο πενθήμερο!!

Την Τετάρτη λοιπόν, μέσα στη νύχτα / τις πρώτες πρωινές ώρες ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ μας αναμένονται ΚΑΙ ΠΑΛΙ KATA ΜΕΣΟ ΟΡΟ 20 C. με 22 C. (ΜΟΝΟ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΕΔΙΝΑ ΣΗΜΕΙΑ τα θερμόμετρα ΔΕΝ θα δείξουν κάτω από τους 23 C.) 

Στην ορεινή / ημιορεινή ζώνη, καθώς και σε ΚΑΠΟΙΕΣ "κλειστές" ΠΕΔΙΝΕΣ λεκάνες ΚΥΡΙΩΣ μακριά από την θάλασσα υπολογίστε γύρω στους 18 C. με 19 C. (ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ ακόμη και 17 C.)

Τέλος από πλευράς ανέμων!!

Θέλω να τονίσω τα εξής, σχετικά με τα ερχόμενα 24ωρα και ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΣΟ ΘΑ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ...

Για πρώτη φορά το φετινό Καλοκαίρι θα έχουμε να κάνουμε με ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΥΨΗΛΟ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΦΩΤΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑΧΥΤΑΤΗΣ ΕΞΑΠΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ στην ύπαιθρο του νομού Κέρκυρας!!!!!

Θα παρακαλέσω μέσα από τούτο εδώ το μικρό βήμα που μου δίνει η συγκεκριμένη σελίδα να έχετε λίγο παραπάνω το νου σας ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΧΟΜΕΝΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ.

Άρα για το καλό της φύσης και του τόπου μας, το 199 (πυροσβεστική υπηρεσία) είναι ο αριθμός εκείνος που θα πρέπει να καλέσετε αμέσως σε περίπτωση που πέσει στην αντίληψή σας κάτι το "περίεργο" στην ύπαιθρό μας!! 

Που θα οφείλουμε την προαναφερθείσα "επικινδυνότητα" ; Μα ... Φυσικά ΚΥΡΙΩΣ στην αναμενόμενη ενίσχυση των βορειοδυτικών ανέμων!!

Την Τετάρτη το μεσημέρι - απόγευμα θα φθάνουν τα 4 με 5 και ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ στις πιο επιρρεπείς στο βορειοδυτικό ρεύμα περιοχές, με ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΙΘΑΝΕΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΣΤΙΓΜΙΑΙΕΣ ΡΙΠΕΣ στα 6 μποφώρ.    

Ωστόσο ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΘΑ ΕΝΙΣΧΥΘΟΥΝ ΠΕΡΑΙΤΈΡΩ μέσα στην ημέρα, φθάνοντας ΑΡΧΙΚΑ τα 4 με 5 και ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ έως και τα 6 μποφώρ... Και σταδιακά στην συνέχεια τα 5 με  6 μποφώρ και ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ  (στα πιο επιρρεπή σε αυτό τον τύπο καιρού σημεία) μέχρι και τα 7 μποφώρ (μάλιστα Παρασκευή και το Σάββατο υπάρχουν ενδείξεις ΣΕ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟ ΟΜΩΣ ΕΠΙΠΕΔΟ ακόμη και για ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ θυελλώδεις στιγμιαίες ριπές στα 8 μποφώρ).      

Καλό υπόλοιπο εβδομάδος!! :) 

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).

P.S. Όποιος θέλει μπορεί να βοηθήσει τον μετεωρ. σταθμό αυτό / την σελίδα αυτή, να παραμείνει "ζωντανή", προσφέροντάς σας αξιόπιστες προγνώσεις, κάνοντας μια δωρεά... Απλά πατώντας στην παρακάτω διεύθυνση !


https://www.paypal.com/donate/?hosted_button_id=DE4ZBD6BWJRXC&fbclid=IwAR3amDDUGYuNUz_-vEt6OM9o3lYI0Rl_fN--8DOltU9tOT41qDen6lNT9wE































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου