Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023

 Ελάχιστες ακόμη ημέρες πλέον "μετρά" το παρατεταμένο κύμα έντονης ζέστης... Θα ακολουθήσει η "πολυπόθητη" δροσιά αλλά ταυτόχρονα και ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟΙ άνεμοι , "ανεβάζοντας" έτσι τον δείκτη επικινδυνότητας ("αναφέρομαι στις φωτιές") στον ύψιστο βαθμό για το νομό Κέρκυρας!!

Καλημέρα σας!!

Όπως λοιπόν ήδη ανέφερα πιο πάνω, κοντεύει επιτέλους η "ημερομηνία λήξης" της παρατεταμένης έντονης ζέστης που μας "ταλαιπώρησε" αρκετά τις τελευταίες δυο εβδομάδες και η οποία πράγματι (όπως αναμέναμε) είχε ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ και χαρακτηριστικά "καύσωνα" ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΟΜΩΣ ΠΕΔΙΝΕΣ περιοχές της Κέρκυρας κάθε φορά (ΟΧΙ δηλαδή παντού στα μέρη μας ΑΛΛΑ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ αυτό, ενώ στον υπόλοιπο νομό απλά ήταν ένα κύμα έντονης ζέστης μεγάλης διάρκειας. Όλα αυτά βέβαια είχαν έγκαιρα και έγκυρα προβλεφθεί εδώ μπόλικες ημέρες πριν).

Έτσι τόσο σήμερα Δευτέρα και ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ αύριο Τρίτη 25/07/2023 περιμένουμε ακόμη μια ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ "κορύφωση" της παρατεταμένης ΕΝΤΟΝΗΣ ζέστης , με τον υδράργυρο να "ανεβαίνει" ΤΟΠΙΚΑ ακόμη λίγο (μάλιστα για ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ περιοχές του νομού μας, ΚΥΡΙΩΣ η αυριανή ημέρα θα είναι η πιο "θερμή" του φετινού Καλοκαιριού μέχρι τώρα), ενώ την Τετάρτη 26/07/2023 αν και ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ θα πρέπει να υπάρξει μια ΠΡΩΤΗ ΜΙΚΡΗ κάμψη της θερμοκρασίας (ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ γύρω στους δυο με τρεις βαθμούς προς τα κάτω), η παράλληλη αύξηση της σχετικής υγρασίας ΔΕΝ θα την κάνει ακόμη και... Τόσο ή και σχεδόν καθόλου "αντιληπτή / αισθητή" στον ανθρώπινο οργανισμό!

Αντίθετα ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 27/07/2023 ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει ΑΙΣΘΗΤΗ ΠΤΩΣΗ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ!!! 

Αιτία για την παραπάνω εξέλιξη θα είναι η επικράτηση δυνατών έως ΤΟΠΙΚΑ πολύ δυνατών βορειοδυτικών ανέμων (μαίστρος)!! 

Αναλυτικότερα φίλες και φίλοι ...

Διατηρείται φυσικά η λιακάδα ΚΑΙ τις επόμενες ημέρες (κάποια λίγα "συννεφάκια άνευ σημασίας" ΙΣΩΣ ΠΑΡΟΔΙΚΑ κάνουν την εμφάνισή τους βαδίζοντας ΠΡΟΣ τα μέσα της τρέχουσας εβδομάδας).

Κατά τα άλλα το "ευχάριστο" νέο είναι ότι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ μετά από τις παρατεταμένες ΥΨΗΛΕΣ θερμοκρασίες θα πάμε ΣΤΑΔΙΑΚΑ σε πιο "ανθρώπινες συνθήκες / πιο ανεκτή ζέστη για τον ανθρώπινο οργανισμό"!

Οπότε ΓΕΝΙΚΑ από τα 35αρια C. - 36αρια C. ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ στα ΠΕΔΙΝΑ μας ακόμη και 37αρια C. - 38αρια C. (ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ στις "πιο ευάλωτες" στην ζέστη ΠΕΔΙΝΕΣ περιοχές της Κέρκυρας και λίγο παραπάνω) ΚΑΙ της Τρίτης ...

Την Πέμπτη θα πάμε ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ στους 29 C. με 30 C. και ΤΟΠΙΚΑ έως 31 C. (ΙΣΩΣ σε ΛΙΓΕΣ  "πιο ευάλωτες" στην ζέστη ΠΕΔΙΝΕΣ περιοχές της Κέρκυρας "προλάβει" να αγγίξει τους 32 C. με 33 C.)

Μάλιστα θα υπάρξουν ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ (πέρα φυσικά από τα ορεινά / ημιορεινά μας και χαμηλότερα... Μέχρι και σε ΚΑΠΟΙΑ παραθαλάσσια / ΟΧΙ σε όλα τα παραθαλάσσια) που τα θερμόμετρα αργά το μεσημέρι της Πέμπτης θα δείχνουν ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ 26 C. με 28 C. (οι προαναφερθείσες τιμές είναι ΟΙ ΜΕΓΙΣΤΕΣ θερμοκρασίες του 24ωρου)!

Ταυτόχρονα από την ερχόμενη Πέμπτη και ύστερα θα είναι "πιο δροσερές / ευχάριστες" ΚΑΙ οι νύχτες μας, αφού θα παρουσιάσουν ΑΙΣΘΗΤΗ πτώση και οι ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ θερμοκρασιακές τιμές!! 

Και ερχόμαστε τώρα στο "πεδίο των ανέμων" και στην επικινδυνότητα που έχει κάθε μια ημέρα ξεχωριστά εάν ω μη γένοιτο εκδηλωθεί κάπου ξανά φωτιά στο νομό μας ή εάν ω μη γένοιτο υπάρξει κάποια αναζωπύρωση στην υπάρχουσα φωτιά στην βορειοανατολική Κέρκυρα, μέσα στο επόμενο τριήμερο!!

ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 25/07/2023 καθώς θα επικρατήσουν ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ πολύ θερμοί και ξηροί άνεμοι νοτίων ή ανατολικών διευθύνσεων (γενικά αλλού πιο νότιοι - νοτιοανατολικοί και αλλού πιο ανατολικοί - νοτιοανατολικοί) στα 3 με 4 και ΤΟΠΙΚΑ έως και 5 μποφώρ (υπάρχουν ενδείξεις για ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ του νομού μας ακόμη και για ισχυρές στιγμιαίες ριπές, στα 6 μποφώρ ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ).

ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ της Τετάρτης μιας και το ρεύμα θα γυρίσει σε πιο δυτικό - βορειοδυτικό στα 3 με 4 και ΤΟΠΙΚΑ μέχρι και 5 μποφώρ (και πάλι υπάρχουν ενδείξεις για ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ του νομού μας ακόμη και για ΚΑΠΟΙΕΣ ισχυρές στιγμιαίες ριπές, στα 6 μποφώρ).

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΣΟΧΗ (S O S) ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΠΕΜΠΤΗ 27/07/2023 ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΘΩΣ ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΙΣΧΥΡΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ!!

Την Πέμπτη περιμένουμε βορειοδυτικούς ανέμους (μαίστρος) ΑΡΧΙΚΑ στα 4 με 5 μποφώρ που γρήγορα ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ θα γίνουν ισχυροί , δηλαδή στα 6 μποφώρ. Ενώ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ από το μεσημέρι και μετά, θα φθάσουν ΠΑΡΟΔΙΚΑ και τα 7 μποφώρ (υπάρχουν "σοβαρές" ενδείξεις για ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ του νομού μας, ακόμη και για ΚΑΠΟΙΕΣ θυελλώδεις στιγμιαίες ριπές, στα 8 μποφώρ εκεί). ΠΑΝΤΩΣ ΑΡΓΑ ΤΗ ΝΥΧΤΑ θα έχουν πλέον εξασθενήσει σημαντικά παντού!

Άρα Η ΠΕΜΠΤΗ θα είναι εν δυνάμει η ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΗΜΕΡΑ του φετινού Καλοκαιριού μέχρι τώρα από πλευράς ανέμων, αφού εάν υπάρξει οπουδήποτε στο τόπο μας εκ νέου φωτιά, τότε ο κίνδυνος να εξαπλωθεί ταχύτατα και να αποβεί καταστροφική είναι ΜΕΓΑΛΟΣ!!!! 

ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ 114 ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 27/07/2023 !!!!!

Τηλέφωνο πυροσβεστικής υπηρεσίας : 199 !!

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).

Στην παρακάτω διεύθυνση μπορείτε να βλέπετε "σε πραγματικό χρόνο" τις καιρικές συνθήκες στο "Βαλανειό" της βόρειας Κέρκυρας , μέσα από τον μετεωρολογικό σταθμό και την "καιρική μου κάμερα" εδώ! ;) 

http://valanio-kerkyra.meteoclub.gr/















































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου