Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023


Εκτίμηση καιρικών συνθηκών ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 08/09/2023 ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 10/09/2023 σε βόρειο Ιόνιο - νομό Κέρκυρας, καθώς και μια πρώτη "ματιά" ΣΤΗΝ ΤΑΣΗ του καιρού ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΕΡΑ! ;)

Το Καλοκαίρι συνεχίζεται...

Καλό βράδυ Πέμπτης σε όλες και όλους!!

Η "αλήθεια" είναι πως ΔΕΝ υπάρχουν πλέον και πολλά να πούμε τουλάχιστον από καιρικής πλευράς, από εδώ και στο εξής (πάντα αναφέρομαι ΜΟΝΟ στην περιοχή μας) , μιας και... Μπροστά μας "ανοίγεται" μια ΣΧΕΤΙΚΑ μεγάλη χρονική περίοδο (αναμένονται αρκετές ΣΥΝΕΧΕΙΣ ημέρες με "καλό / Καλοκαιρινό καιρό") , όπου ΓΕΝΙΚΑ θα επικρατεί ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑ στα μέρη μας, δίχως κάποιο "ιδιαίτερο καιρικό ενδιαφέρον"!! 

Αναλυτικότερα λοιπόν, αρχικά πάμε να δούμε , τι μέλλει γενέσθαι καιρικά ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ την επόμενη Κυριακή 10 του μήνα... ;)

Καθ όλη την διάρκεια του επόμενου τριημέρου περιμένουμε... Τι άλλο; 

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ καιρικές συνθήκες, με άφθονη ηλιοφάνεια ΣΥΝΟΛΙΚΑ και σε καθημερινή βάση...

ΚΑΙ ΜΟΝΟ κατά περιόδους θα αναπτύσσονται ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΛΙΓΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ συννεφιές "άνευ σημασίας" ΠΑΡΟΔΙΚΑ ("αυτό" περισσότερο την Παρασκευή και ΙΣΩΣ ΕΝ ΜΕΡΗ το Σάββατο).

Οι άνεμοι ΑΡΧΙΚΑ παραμένουν ΚΥΡΙΩΣ από ανατολικές διευθύνσεις (στα περισσότερα σημεία πιο ανατολικοί - βορειοανατολικοί) στα 3 με 4 και ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ με ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ και για ορισμένες στιγμιαίες ριπές, στα 5 μποφώρ...

ΣΤΑΔΙΑΚΑ όμως , όσο θα βαδίζουμε ΠΡΟΣ την ερχόμενη Κυριακή και μετέπειτα θα γυρίσουν σχεδόν παντού ΜΕΣΑ στην ημέρα, σε βορείων διευθύνσεων με περίπου τις ίδιες και πάλι εντάσεις.

Άρα λοιπόν, σε ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΟΥΤΕ και από πλευράς εντάσεων των ανέμων δεν διαφαίνεται κάτι το "ιδιαίτερο" για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα στο τόπο μας!

Τέλος η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα "κανονικά" ΕΩΣ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ και ΛΙΓΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ για την εποχή επίπεδα.

Έτσι ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ ΜΑΣ περιμένουμε ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ μεταξύ 28 C. με 29 C. ΚΑΙ ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ έως και 30 C. αργά το μεσημέρι (ΣΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΜΑΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΙΟ ΕΠΙΡΡΕΠΗ ΣΤΗΝ ΖΕΣΤΗ ΠΕΔΙΝΑ τμήματα της νήσου Κέρκυρας, δεν αποκλείονται και 31 C.)

Ενώ στα ορεινά / ημιορεινά καθώς και σε ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ παραθαλάσσια (ΟΧΙ σε όλα τα παραθαλάσσια) οι ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΤΙΜΕΣ θα βρεθούν στους 25 C. με 26 C. και κατά τόπους έως και 27 C. αντίστοιχα εκείνες τις ώρες.

Από την άλλη, όσο αφορά τις ελάχιστες τιμές (δηλαδή τις "χαμηλότερες" θερμοκρασίες που συνήθως καταγράφονται μέσα στις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες του 24ωρου)...

ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ ΜΑΣ  κατά την διάρκεια των νυχτερινών / πρώτων πρωινών ωρών  τα θερμόμετρα θα δείχνουν 19 C. με 21 C. και ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ έως 22 C. 

Την ίδια ώρα στα ορεινά /ημιορεινά μας , όπως και ΤΟΠΙΚΑ στα "χαμηλότερα" μέσα σε λεκάνες / κοιλάδες , λιβάδια  ΟΡΙΣΜΕΝΑ "παραθαλάσσια κομμάτια" κτλ. θα έχει ακόμη περισσότερη "δροσιά έως και... Σχετική ψύχρα ("απόλυτα φυσιολογική για την τρέχουσα χρονική περίοδο του έτους"), αφού εκεί θα έχουμε ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ 17 C. με 18 C. αντίστοιχα (ΠΙΟ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ δεν αποκλείονται και 16 C.

Πριν σας αποχαιρετήσω για σήμερα αξίζει να πούμε ότι η Καλοκαιρινή καλοκαιρία όπως ήδη τονίσαμε στην αρχή τούτης της ανάρτησης έρχεται για να... ΜΕΙΝΕΙ!! 

Αφού ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ της επόμενης εβδομάδας θα συνεχιστούν οι προαναφερθέντες ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ καιρικές συνθήκες (και βλέπουμε ξανά για παραπέρα, στην πορεία) , με τον υδράργυρο επίσης ΝΑ ΜΗΝ μεταβάλλεται "σημαντικά".

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).

P.S. Όποιος θέλει μπορεί να βοηθήσει τον μετεωρ. σταθμό αυτό / την σελίδα αυτή, να παραμείνει "ζωντανή", προσφέροντάς σας αξιόπιστες προγνώσεις, κάνοντας μια δωρεά... Απλά πατώντας στην παρακάτω διεύθυνση !


https://www.paypal.com/donate/?hosted_button_id=DE4ZBD6BWJRXC&fbclid=IwAR3amDDUGYuNUz_-vEt6OM9o3lYI0Rl_fN--8DOltU9tOT41qDen6lNT9wE
































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου