Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023

 Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

Καλημέρα , εύχομαι καλή Δευτέρα να έχουμε αλλά και μια ακόμη πιο όμορφη νέα εβδομάδα, που μόλις ξεκίνησε!!

Περιληπτικά λοιπόν, να πούμε πρώτα απ ' όλα ότι ο νομός μας ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΝΕΧΗ φορά αυτό τον μήνα "γλιτώνει τα χειρότερα ΚΑΙ σε αυτή την κακοκαιρία" !! 

Δεν πρόκειται να συμβεί όμως το ίδιο για ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ άλλες περιοχές της Ελληνική επικράτειας όπου ΚΑΙ ΠΑΛΙ εκεί θα πληγούν από "επίμονες και δυνατές βροχοπτώσεις" , οπότε και η πιθανότητα νέων προβλημάτων εκεί είναι δυστυχώς ΜΕΓΑΛΗ ΞΑΝΑ!!

Έως πότε όμως άραγε θα την... "Γλιτώνει το βόρειο Ιόνιο" ; Για ολόκληρο το φετινό Φθινόπωρο ; Στατιστικά είναι σχεδόν αδύνατον κάτι τέτοιο (μακάρι να "πέσω έξω" βέβαια). 

Δηλαδή ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ο Οκτώβριος ΚΑΙ ο Νοέμβριος ΝΑ ΜΗΝ δώσουν στα μέρη μας ΟΥΤΕ ένα καλά οργανωμένο χαμηλό με ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ισχυρά έως πολύ ισχυρά φαινόμενα (δεν αναφέρομαι σε "ακρότητες" αλλά σε έντονα και συνεχή για κάποια 24ωρα / εν δυνάμει επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που έτσι και αλλιώς λαμβάνουν χώρα κάθε χρόνο τέτοια εποχή στο τόπο μας)!

Τις παραπάνω σκέψεις / ερωτήματα τα εκφράζω , όχι για να σας "τρομάξω και να σας κάνω να ανησυχείτε", αλλά για να "χτυπήσω το καμπανάκι" κυρίως στους αρμόδιους φορείς του τόπου μας, να κάνουν ότι μπορούν για να είμαστε "έτοιμοι" για παρακάτω και ... Ας μην συμβεί και τίποτε στην τελική (Ποιος άλλωστε δεν το εύχεται αυτό ;)!! 

Η πρόληψη και η προετοιμασία είναι το ΝΟΥΜΕΡΟ ΕΝΑ σε αυτές τις περιπτώσεις φίλες και φίλοι!!

Ας πάμε γρήγορα στα του... ΚΑΙΡΟΥ μας , όμως τώρα!! :)

ΕΝ ΜΕΡΗ ΑΣΤΑΤΟΣ ο καιρός στο νομός μας σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη, με τα ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΗΛΙΟΦΑΝΕΙΑΣ να τα περιμένουμε πάντως σήμερα Δευτέρα!! 

Μην σας ξεγελάσει η λιακάδα κατά το μεγαλύτερο διάστημα της Δευτέρας, καθώς από τις απογευματινές και ΚΥΡΙΩΣ μετέπειτα ώρες (βράδυ Δευτέρας / μέσα στη νύχτα προς την Τρίτη) θα αναπτυχθούν νεφώσεις που με την σειρά τους ΙΣΩΣ δώσουν ΚΑΠΟΙΑ ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΩΝ (ανοιχτό το ενδεχόμενο ΤΟΠΙΚΗΣ μπόρας ή καταιγίδας) ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ.

Ενώ για αύριο Τρίτη 26/09/2023 γενικά οι συννεφιές θα έχουν το "πάνω χέρι" ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ εντός του 24ωρου συγκριτικά πάντα με την Δευτέρα...

 Οπότε ΚΑΙ ΠΑΛΙ αύριο υπάρχει αυξημένη πιθανότητα για ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΠΙΚΩΝ βροχοπτώσεων ανά διαστήματα (ανοιχτό το ενδεχόμενο και για κάποια ΤΟΠΙΚΗ μπόρα ή καταιγίδα ξανά).

Οι άνεμοι ΚΑΙ τις δυο ημέρες ΔΕΝ θα δημιουργούν προβλήματα, αφού σε γενικές γραμμές θα πνέουν με χαμηλές εντάσεις.

Περιμένουμε ΑΡΧΙΚΑ βόρειους - βορειοανατολικούς ανέμους και στην συνέχεια ΚΥΡΙΩΣ  ανατολικών διευθύνσεων στα 3 με 4 και ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΑ έως και 5 μποφώρ. 

Εξαιρούνται οι περιπτώσεις ΠΙΘΑΝΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ καταιγίδας ή μιας ΤΟΠΙΚΗΣ μπόρας , μιας και τότε δεν αποκλείεται έστω και ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ να έχουμε ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ μεν αλλά σημαντική δε ενίσχυση των ανέμων από διάφορες γενικά διευθύνσεις.

Ο υδράργυρος θα κυμαίνεται γύρω από τα "φυσιολογικά έως ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ και ελαφρώς κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα" το ερχόμενο 48ωρο.

Έτσι στα περισσότερα πεδινά μας αναμένονται KATA MEΣΟ ΟΡΟ ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΤΙΜΕΣ της τάξεως των 26 C. με 27 C. αργά το μεσημέρι (ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ και 28 C.)

Ωστόσο την Τρίτη υπολογίστε γύρω στον έναν με δυο βαθμούς χαμηλότερα, σε σχέση με την Δευτέρα.

Παράλληλα στην ορεινή / ημιορεινή ζώνη οι ΜΕΓΙΣΤΕΣ τιμές θα βρίσκονται ΚΑΙ τις δυο ημέρες κατά τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερα σε σχέση με τα παραπάνω (πάντα κατά μέσο όρο).


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου