Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2023

 Αναλυτική πρόγνωση καιρού για το ΠΡΩΤΟ Σαββατοκύριακο του φετινού Σεπτέμβρη, στο βόρειο Ιόνιο (νομός Κέρκυρας).

Καλησπέρα και καλό μήνα (Σεπτέμβριος) σε όλες και όλους με υγεία και κάθε καλό στο σπιτικό σας! :)

Με... ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΛΕΣ καιρικές συνθήκες θα κυλήσει ΚΑΙ το επόμενο 48ωρο στα μέρη μας!!

Αναλυτικότερα λοιπόν,

Τόσο αύριο Σάββατο 02/09/2023, όσο και μεθαύριο Κυριακή 03/09/2023 περιμένουμε ΚΑΙ ΠΑΛΙ μπόλικες ώρες ηλιοφάνειας ΣΥΝΟΛΙΚΑ και σε ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ στην περιοχή μας...

Και μόνο ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΛΙΓΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ συννεφιές "άνευ σημασίας" θα κάνουν την εμφάνισή τους εδώ και εκεί (περισσότερο την Κυριακή).

Το βόρειο ρεύμα, όπου και "οφείλουμε / μας χαρίζει" την καλοκαιρία (έλλειψη φαινομένων) συνεχίζεται...

Οπότε ΞΑΝΑ οι άνεμοι ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΑ θα πνέουν γενικότερα από βόρειες διευθύνσεις, φθάνοντας ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ τα 3 με 4 και ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ ("μόνο στα συνήθη πιο επιρρεπή σε αυτό τον τύπο καιρού σημεία") έως ΚΑΙ τα 5 μποφώρ ΠΑΡΟΔΙΚΑ το μεσημέρι - απόγευμα. 

Ωστόσο ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ θα ΕΝΙΣΧΥΘΟΥΝ ΛΙΓΑΚΙ ΑΚΟΜΗ ...Φθάνοντας τα 4 με 5 μποφώρ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ - ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΕ ΑΡΚΕΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ του νομού μας ... ΕΝΩ "μόνο στα συνήθη πιο επιρρεπή σε αυτό τον τύπο καιρού" σημεία... ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΙΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ θα πνέουν ΠΑΡΟΔΙΚΑ ΙΣΧΥΡΟΙ δηλαδή στα 6 μποφώρ.

Άρα θα χρειαστεί ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΟΜΩΣ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ στις εξοχές και την φύση του νομού μας , αφού εάν ω μη γένοιτο προκύψει κάπου κάποια φωτιά (είτε από ανθρώπινο λάθος ή εξ αμελείας ή σκόπιμα κτλ.) , "αυτή" λόγω των ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ δυνατών ανέμων και φυσικά της ανομβρίας που επικρατεί στις ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ της Χώρας των Φαιάκων θα είναι "ικανή να φουντώσει πολύ γρήγορα / πιθανή γρήγορη καταστροφική εξάπλωσή της" (Γι ' αυτό δεν ξεχνάμε... Τηλέφωνο πυροσβεστικής υπηρεσίας : 199)!!                              

Τέλος ο υδράργυρος διατηρείται γύρω από τα ΚΑΝΟΝΙΚΑ για την τρέχουσα χρονική περίοδο του έτους επίπεδα ΚΑΙ αυτό το Σαββατοκύριακο.

Με... ΤΙΣ ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΤΙΜΕΣ ΤΟΥ να κυμαίνονται αργά το μεσημέρι ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ ΜΑΣ μεταξύ 28 C. με 29 C. ΚΑΙ ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ έως και 30 C. (ΜΟΝΟ ΣΕ ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο και για 31 C.)!! 

Από την άλλη, όσο αφορά τις ελάχιστες τιμές (δηλαδή τις "χαμηλότερες" θερμοκρασίες που συνήθως καταγράφονται μέσα στις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες του 24ωρου)...

ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ ΜΑΣ  κατά την διάρκεια των νυχτερινών / πρώτων πρωινών ωρών  τα θερμόμετρα θα δείχνουν 19 C. με 21 C. και ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ έως 22 C. 

Την ίδια ώρα στα ορεινά /ημιορεινά μας , όπως και ΤΟΠΙΚΑ στα "χαμηλότερα" μέσα σε λεκάνες / κοιλάδες , λιβάδια  ΟΡΙΣΜΕΝΑ "παραθαλάσσια κομμάτια" κτλ. θα έχει ακόμη περισσότερη "δροσιά έως και... Σχετική ψύχρα για την εποχή", αφού θα έχουμε 16 C. με 17 C. και ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ έως 18 C. αντίστοιχα (ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ δεν αποκλείονται και 15 C.)

Πριν σας αποχαιρετήσω για σήμερα, αξίζει να τονίσουμε ότι...

 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΑΚΡΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΚΕΙ ΑΝΗΚΕΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΜΑΣ ... Ακόμη ΔΕΝ έχει ξεκαθαρίσει πλήρως η κατάσταση σχετικά με την επερχόμενη μεταβολή του καιρού ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 04/09/2023 ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

Δηλαδή ακόμη χρειαζόμαστε τα "νεότερα καιρικά δεδομένα / στοιχεία της αυριανής ημέρας / Σάββατου" για να δούμε εάν και κατά πόσο θα "καταφέρει" να επηρεαστεί ή όχι τελικά ΚΑΙ η μεριά μας , έστω και ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ... Και με "ποιον ακριβώς τρόπο"! 

Θα τα πούμε ξανά σύντομα! Καλό απόγευμα Παρασκευής σε όλες και όλους σας!! :) 

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).

Στην παρακάτω διεύθυνση μπορείτε να βλέπετε "σε πραγματικό χρόνο" τις καιρικές συνθήκες στο "Βαλανειό" της βόρειας Κέρκυρας , μέσα από τον μετεωρολογικό σταθμό και την "καιρική μου κάμερα" εδώ! ;) 

http://valanio-kerkyra.meteoclub.gr/





























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου