Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023

 Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ... ΕΚ ΝΕΟΥ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ "απλώνεται μπροστά μας"! 

Καλό βράδυ Πέμπτης σε όλες και όλους!!

Πράγματι λοιπόν, όπως αναμενόταν και πολύ σωστά είχαν προβλέψει μέρες πριν τα περισσότερα προγνωστικά μοντέλα , για δεύτερη συνεχής φορά είχαμε και έχουμε εκ νέου τεράστια προβλήματα και καταστροφές σε διάφορες γωνιές της πατρίδας μας (όλοι όσοι ασχολούμαστε με τον καιρό , γνωρίζαμε μέρες πριν ότι ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ τμήματα της Ελλάδας, θα δεχόταν ΞΑΝΑ / ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΝΕΧΗΣ ΦΟΡΑ μέσα στον τελευταίο μήνα, πάρα, πάρα πολύ νερό)...

Αντίθετα όπως σας είχα ενημερώσει έγκαιρα εδώ,(επίσης αρκετά 24ωρα πριν) η γωνιά μας ΚΑΙ ΠΑΛΙ θα δεχόταν , όπως και έγινε τελικά, απλά ένα... "Χάδι" ΚΑΙ από αυτή την κακοκαιρία, αφού ΔΕΝ είχαμε (όπως περιμέναμε άλλωστε) κάτι το ιδιαίτερο από πλευράς φαινομένων στα μέρη μας (σε γενικές γραμμές εκδηλώθηκαν φαινόμενα "ήπιου χαρακτήρα" , με εξαίρεση μια ΣΧΕΤΙΚΑ πιο δυνατή μπόρα του τέταρτου / εικοσάλεπτου που έδωσε ΜΟΝΟ ΤΟΠΙΚΑ... ΚΑΠΩΣ πιο αξιόλογα ποσά βροχής ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΧΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟ εάν αναλογιστούμε το κλίμα της περιοχής μας και ΚΥΡΙΩΣ τι είναι το "φυσιολογικό" από υετικής πλευράς για την εποχή που βρισκόμαστε).

Κατά τα άλλα, όπως ήδη ανέφερα παραπάνω... ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΥ ΚΑΙΡΟΥ θα ακολουθήσει για τον τόπο μας, όπου ΚΑΙ ΠΑΛΙ μέχρι να φθάσει στο τέλος της ..."Θα περάσουν" όπως όλα δείχνουν ΑΡΚΕΤΕΣ ΕΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΗΜΕΡΕΣ!!

Αναλυτικότερα λοιπόν ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ πρώτη του Οκτώβρη ΔΕΝ περιμένουμε κάτι το άξιο λόγου από πλευράς καιρού στην "γειτονιά" μας (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ έως την Κυριακή βέβαια, αλλά και παραπέρα. Απλά θα το... "Πηγαίνουμε βήμα βήμα" κάθε φορά, για να έχουμε και κάτι να λέμε κάθε τόσο φίλες και φίλοι. Έτσι, να μην "χαθούμε εντελώς").   :)   :) 

Οπότε ΓΕΝΙΚΑ αναμένονται άφθονες ώρες ηλιοφάνειας ΣΥΝΟΛΙΚΑ στο νομό μας ΚΑΙ το ερχόμενο τριήμερο και μόνο... ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΕΝ ΜΕΡΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ κατά διαστήματα θα κάνουν την εμφάνισή τους ΚΑΠΟΙΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ συννεφιές ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ.

Μάλιστα υπάρχει ΜΙΚΡΗ ΑΛΛΑ ΩΣΤΟΣΟ ΥΠΑΡΚΤΗ πιθανότητα τα προαναφερθέντα "περαστικά" σύννεφα "να καταφέρουν" ΣΕ ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΟ ΟΜΩΣ ΕΠΙΠΕΔΟ να αφήσουν "κάτι" ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ (είτε ένα ψιχάλισμα ή ΙΣΩΣ και σύντομο όμβρο"). Αυτό ΚΥΡΙΩΣ για την Παρασκευή και λιγότερο για το Σάββατο (γύρω στο 30 % η πιθανότητα για την Παρασκευή και στο 20 % για το Σάββατο). 

Άρα λοιπόν και να συμβεί τελικά αυτό, θα είναι για ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΗΜΕΙΑ πάνω στο νομό μας. Δηλαδή ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ /  ΧΩΡΙΣ να "χαλάσει" την γενικότερη ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΚΑΛΗ εικόνα του καιρού.

Οι άνεμοι θα συνεχίσουν ΝΑ ΜΗΝ δημιουργούν ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα σε θάλασσα και σε στεριά, μιας και θα παραμείνουν ΓΕΝΙΚΑ εξασθενημένοι.

Περιμένουμε λοιπόν ΑΡΧΙΚΑ μεταβλητών ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ανατολικών διευθύνσεων ασθενείς ανέμους , στα 3 με 4 μποφώρ που... ΣΤΑΔΙΑΚΑ θα στραφούν ΠΑΝΤΟΥ σε βορείων διευθύνσεων στα 3 με 4 μποφώρ μέσα στην ημέρα, με... ΚΑΠΟΙΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ για ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ στιγμιαίες ριπές στα 5 μποφώρ τα μεσημέρια - απογεύματα (ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ όσο θα βαδίζουμε προς / κατά την διάρκεια της ερχόμενης Κυριακής).

Πάντως μέσα στη νύχτα και ΝΩΡΙΣ το πρωί ΣΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ του νομού μας (ΟΧΙ παντού) θα επικρατεί νηνεμία ή σχεδόν νηνεμία ΚΑΙ τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Τέλος η θερμοκρασία θα διατηρηθεί περίπου στα ίδια επίπεδα... Με αποτέλεσμα ΣΕ ΑΡΚΕΤΑ ΠΕΔΙΝΑ ΜΑΣ να συνεχίσει να βρίσκεται αργά το μεσημέρι είτε κοντά στα "κανονικά ή και λίγο πάνω από τα κανονικά για τούτη την περίοδο του έτους πλαίσια".

Αναλυτικότερα αναμένονται ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ μας ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΤΙΜΕΣ της τάξεως των 27 C. με 28 C. και πιο ΤΟΠΙΚΑ έως και 29 C. Παρολ ' αυτά ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ δεν αποκλείονται και ΛΙΓΑ 30αρια C. 

Στον αντίποδα ως συνήθως τα ορεινά / ημιορεινά μας , καθώς και ΟΡΙΣΜΕΝΑ παραθαλάσσια τμήματα , όπου εκεί θα πρέπει να υπολογίζουμε τρεις με τέσσερις και στα "πολύ ψηλά" μέχρι και πέντε βαθμούς χαμηλότερα τον υδράργυρο αντίστοιχα (πάντα κατά μέσο όρο, όλα αυτά).

Φίλες και φίλοι , όπως βλέπουμε , η φύση και ο καιρός θα μας δώσουν ακόμη μια μεγάλη ευκαιρία να κάνουμε τα "αυτονόητα" (τις "απαραίτητες δηλαδή εργασίες / ενέργειες που θα πρέπει να γίνονται κάθε χρόνο" πριν την έναρξη της πιο βροχερής περιόδου του έτους για τα μέρη μας) ΠΡΙΝ έρθει η ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΤΗ κακοκαιρία του φετινού Φθινοπώρου ΚΑΙ στα μέρη μας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, κάποια στιγμή παρακάτω (εννοείται πως έστω και αργοπορημένα θα έρθει, όπως άλλωστε συμβαίνει κάθε χρόνο)... ΜΕΤΑ βέβαια από τη νέα περίοδο καλοκαιρίας που θα προηγηθεί ΚΑΙ ΠΑΛΙ όπως είπαμε... ;) 

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).

P.S. Όποιος θέλει μπορεί να βοηθήσει τον μετεωρ. σταθμό αυτό / την σελίδα αυτή, να παραμείνει "ζωντανή", προσφέροντάς σας αξιόπιστες προγνώσεις, κάνοντας μια δωρεά... Απλά πατώντας στην παρακάτω διεύθυνση !

https://www.paypal.com/donate/?hosted_button_id=DE4ZBD6BWJRXC&fbclid=IwAR3amDDUGYuNUz_-vEt6OM9o3lYI0Rl_fN--8DOltU9tOT41qDen6lNT9wE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου