Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023

 Ο καιρός στο βόρειο Ιόνιο (νομός Κέρκυρας).

ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΓΙΑ... ΠΟΛΥ ΑΚΟΜΗ!!

Καλησπέρα φίλες και φίλοι! :) 

ΟΥΤΕ ΚΑΙ αυτή την φορά έχω κάτι το ιδιαίτερο / άξιο λόγου να σας πω, από πλευράς καιρού, για τα μέρη μας!!

Έτσι η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑ που ξεκίνησε ΚΥΡΙΩΣ από τις 8 του Σεπτέμβρη και ύστερα, έχει ΠΟΛΥ ακόμη "δρόμο" να διανύσει μπροστά της, έως να έρθει η ώρα που θα αποκτήσει ξανά "ενδιαφέρον" ο καιρός μας.

Άρα λοιπόν ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ την ερχόμενη Κυριακή 17/09/2023 ("Όπως και ακόμη παραπέρα". Ωστόσο "το αφήνω" μέχρι και την Κυριακή εδώ, για να έχουμε , κάτι να λέμε που και που... Αλλιώς εάν περιμένω να αλλάξει το σκηνικό για να σας γράψω, τότε θα "χαθούμε" για μεγάλο χρονικό διάστημα) :) ;) ΔΕΝ περιμένουμε κάτι το "άξιο αναφοράς" από καιρικής πλευράς, με...

Την ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ καλοκαιρία / ανομβρία να διατηρείται στο τόπο μας!!

Αναλυτικότερα για το επόμενο τετραήμερο , αναμένεται ΓΕΝΙΚΑ άφθονη ηλιοφάνεια σε ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ...

Παρολ ' αυτά ΣΤΑΔΙΑΚΑ θα πρέπει ΚΑΠΟΙΕΣ αραιές συννεφιές "άνευ σημασίας" (ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ "μεγάλου ύψους") να κάνουν την εμφάνισή τους ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ.

Οι άνεμοι ΚΑΙ τις επόμενες ημέρες ΔΕΝ θα δημιουργούν ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα σε θάλασσα ή στεριά, μιας και θα πνέουν με χαμηλές εντάσεις γενικότερα.

Έτσι ΑΡΧΙΚΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΑ περιμένουμε ΚΥΡΙΩΣ δυτικών ή ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ και νοτίων διευθύνσεων ασθενείς έως μέτριους ανέμους , δηλαδή στα 3 με 4 μποφώρ (ΜΙΚΡΗ αλλά υπαρκτή η πιθανότητα και για ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ στιγμιαίες ριπές, στα 5 μποφώρ ΠΑΡΟΔΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ).

Ενώ το Σαββατοκύριακο δείχνουν να γυρίζουν σε πιο βόρειους - βορειοδυτικούς (ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ την Κυριακή) μέσα στην ημέρα, στα 3 με 4 μποφώρ με... ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ για ΚΑΠΟΙΕΣ στιγμιαίες ριπές στα 5 μποφώρ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ - ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΕ ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΟ ΟΜΩΣ ΕΠΙΠΕΔΟ. 

Πάντως ΟΛΑ τα επόμενα 24ωρα,  τη νύχτα και ΝΩΡΙΣ το πρωί ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ του νομού μας (ΟΧΙ παντού βέβαια) θα επικρατεί νηνεμία ή σχεδόν νηνεμία.

Κατά τα άλλα , η θερμοκρασία παραμένει σχεδόν αμετάβλητη, οπότε ΚΥΡΙΩΣ κατά την διάρκεια της ημέρας συνεχίζεται το ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΑΚΟΜΗ.

Στα περισσότερα ΠΕΔΙΝΑ ΜΑΣ ΟΙ ΜΕΓΙΣΤΕΣ τιμές της αργά το μεσημέρι θα συνεχίσουν να κυμαίνονται μεταξύ 28 C. με 29 C. και ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ έως 30 C. με 31 C. (ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ πιο επιρρεπή στην ζέστη ΠΕΔΙΝΑ "κομμάτια" της νήσου Κέρκυρας, ανά διαστήματα ΠΙΘΑΝΟΝ να αγγίζουν και τους 32 C.)

Ενώ στα ορεινά / ημιορεινά καθώς και σε ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ παραθαλάσσια (ΟΧΙ σε όλα τα παραθαλάσσια) οι ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΤΙΜΕΣ θα βρίσκονται στους 25 C. με 26 C. και κατά τόπους έως και 27 C. αντίστοιχα εκείνες τις ώρες.

Από την άλλη, όσο αφορά τις ελάχιστες τιμές (δηλαδή τις "χαμηλότερες" θερμοκρασίες που συνήθως καταγράφονται μέσα στις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες του 24ωρου)...

ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ ΜΑΣ  κατά την διάρκεια των νυχτερινών / πρώτων πρωινών ωρών  τα θερμόμετρα θα δείχνουν 19 C. με 21 C. και ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ έως 22 C. 

Την ίδια ώρα στα ορεινά /ημιορεινά μας , όπως και ΤΟΠΙΚΑ στα "χαμηλότερα" μέσα σε λεκάνες / κοιλάδες , λιβάδια  ΟΡΙΣΜΕΝΑ "παραθαλάσσια κομμάτια" κτλ. θα έχει πολύ περισσότερη "δροσιά έως και... Σχετική ψύχρα ("εννοείται απόλυτα φυσιολογική για την τρέχουσα χρονική περίοδο του έτους". Αυτό θα είναι και το ΜΟΝΑΔΙΚΟ στοιχείο που θα θυμίζει ότι βρισκόμαστε στον "προχωρημένο Σεπτέμβρη πλέον και ΟΧΙ στον Ιούλιο" ), αφού εκεί θα έχουμε ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ 16 C. με  17 C. και ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ έως 18 C. αντίστοιχα (ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ όμως δεν αποκλείονται και 14 C. με 15 C. ΙΣΩΣ ακόμη και 13 C.)

Τέλος αξίζει να αναφερθεί πως τα ποσοστά της σχετικής υγρασίας θα... Πάρουν την "ανηφόρα" το αμέσως επόμενο διάστημα και ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ όπως είναι φυσικό τις νύχτες και τα πρωινά μας, όπου και είναι αρκετά πιθανό να σχηματίζονται ΚΑΠΟΙΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ομίχλες στις "γνώριμες πιο επιρρεπείς" στις ομίχλες περιοχές της Κέρκυρας.

Πριν σας αποχαιρετήσω για σήμερα...

 Να τονίσω ξανά ότι ολόκληρη την τελευταία εβδομάδα ΑΛΛΑ όπως φαίνεται και για ΠΟΛΥ ΑΚΟΜΗ ο υδράργυρος βρίσκεται και θα ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ να βρίσκεται ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ "κλιματολογικά / φυσιολογικά επίπεδα" της τρέχουσας περιόδου του έτους για το νομό μας.

ΜΕΤΑ όμως τις ατελείωτες λιακάδες και την εντονότερη "του φυσιολογικού για την εποχή" ζέστη ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ για αρκετές συνεχείς εβδομάδες συνολικά (αφού έτσι διαμορφώνεται η τάση του καιρού στα μέρη μας και για το επόμενο χρονικό διάστημα) τι να περιμένουμε άραγε να συμβεί, όταν...

Θα έρθει ΤΟ ΠΡΩΤΟ στην ουσία ΕΚ ΔΥΣΜΑΣ ΜΑΣ (Ιταλία / κεντρική Μεσόγειο / Αδριατική θάλασσα) για φέτος , οργανωμένο χαμηλό βαρομετρικό στην... "Δυτικότερα της Πίνδου μεριά" 

("τροφή για σκέψη") ;)

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).

P.S. Όποιος θέλει μπορεί να βοηθήσει τον μετεωρ. σταθμό αυτό / την σελίδα αυτή, να παραμείνει "ζωντανή", προσφέροντάς σας αξιόπιστες προγνώσεις, κάνοντας μια δωρεά... Απλά πατώντας στην παρακάτω διεύθυνση !

https://www.paypal.com/donate/?hosted_button_id=DE4ZBD6BWJRXC&fbclid=IwAR3amDDUGYuNUz_-vEt6OM9o3lYI0Rl_fN--8DOltU9tOT41qDen6lNT9wE


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου