Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2020

Bόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας

Προ τω πυλών η πρώτη αν και σχετικά σύντομη παρόλα αυτά ΑΞΙΟΛΟΓΗ  ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ κακοκαιρία του 2020 η οποία θα σημάνει επιτέλους την αρχή του σταδιακού τερματισμού της παρατεταμένης ανομβρίας των τελευταίων 70 + ημερών στο σύνολο του νομού μας !!

Στο τέλος  της πρόγνωση της Παρασκευής 28/02/2020 για το τριήμερο γράφτηκε εδώ : "P.S Βάσιμες ενδείξεις για αξιόλογη κακοκαιρία με γενικευμένες "καλές" βροχές ύστερα από πάρα, πάρα πολύ καιρό, αμέσως μετά την Καθαρά Δευτέρα (03 - 04/03/2020) . Αξίζει να δούμε εάν τα στοιχεία θα παραμείνουν ως έχουν και τις επόμενες ημέρες , μιας και χρειαζόμαστε τα νερά με τις παρούσες συνθήκες".

Βαθμιαία επιδείνωση λοιπόν από αύριο Τρίτη 03/03/2020 ιδιαίτερα στο δεύτερο μισό της ημέρας και ύστερα από ΑΚΡΗ  ΣΕ ΑΚΡΗ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ , με αρκετές έως κατά τόπους πολλές ευεργετικές βροχοπτώσεις που τόσο τις έχουμε ανάγκη. Μάλιστα κυρίως ΠΡΟΣ τις βραδινές ώρες αλλά και έως τουλάχιστον τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες  τα φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές θα είναι κατά περιόδους έντονα και τοπικά οι ισχυρές βροχοπτώσεις θα συνοδευτούν από δυνατές καταιγίδες που δεν αποκλείεται σε ορισμένα τμήματα να φέρουν και χαλάζι στο διάβα τους. Να σας θυμίσω ότι η τελευταία φορά που βράχηκε αξιοπρεπώς όλος ο νομός ήταν τις παραμονές των Χριστουγέννων του 2019!! 

Οι ριπές των νοτιάδων και την Τρίτη κατά τόπους και κατά διαστήματα θα συνεχίσουν να φθάνουν ή και να ξεπερνούν τα 7 μποφώρ (πολύ τοπικά δηλαδή θα συνεχίσουμε να έχουμε ριπές και στα 8 μποφώρ, ενώ δεν αποκλείεται λίγο πριν ή κατά την έλευση των πιο έντονων φαινομένων να υπάρξουν μεμονωμένες περιπτώσεις με ριπές και στα 9 μποφώρ). Ενώ η θερμοκρασία αρχικά θα παραμείνει στα ίδια ήπια επίπεδα της Καθαρά Δευτέρας  (σχετικά μαλακός καιρός αρχικά) , με την έλευση των φαινομένων όμως και την περαιτέρω αύξηση της σχετικής υγρασίας θα σημειώσει πτώση , που στην ενδοχώρα και περισσότερο στα βορειότερα ορεινότερα θα γίνει αισθητή.

Ο Μάρτης σε σύγκριση με τους δυο προηγούμενους πρωτόγνωρα  "φτωχούς" υετικά μήνες ευτυχώς θα φανεί πιο γεναιώδορος , έτσι μετά από ένα διάλειμμα ΣΧΕΤΙΚΗΣ βελτίωσης (και πάλι όμως δεν θα λείψουν κάποια λιγότερα και  πιο μεμονωμένα φαινόμενα) οδεύοντας προς το Σαββατοκύριακο δείχνει να  μας χαρίζει και νέο γενικευμένο γύρο βροχοπτώσεων! Σας τόνισα εδώ και κάμποσες ημέρες ότι ο άστατος καιρός ήρθε για να μείνει αυτή τη φορά ...  ;) 

Όμορφη εβδομάδα και καλή Σαρακοστή !!  :) 

Καλά νερά να έχουμε !!!!

Ιάκωβος Βασιλάκης (καιρόφιλος από παιδί - ερασιτέχνης προγνώστης).

http://valanio-kerkyra.meteoclub.gr/








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου