Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Σάββατο 23 Μαΐου 2020

Συνεχίζεται ο ..."Κανονικός" Μαγιάτικος καιρός και τις επόμενες ημέρες στα μέρη των Φαιάκων !

Έτσι καλοκαιρία θα επικρατήσει με άφθονη ηλιοφάνεια  σε ... "Γενικές γραμμές" (ως προς τα φαινόμενα) αλλά χωρίς να λείπουν οι  ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟΤΑΤΕΣ της εποχής "καιρικές αναταράξεις" (σε " πολύ τοπικό επίπεδο" αυτή τη φορά , υπάρχει μικρή αλλά υπαρκτή πιθανότητα για κάποια  λίγα όμως φαινόμενα, για τα οποία θα μιλήσουμε παρακάτω). Πολύ υψηλή υγρασία και πιθανές τοπικές ομίχλες την Κυριακή - Δευτέρα. Παράλληλη ολιγόωρη πρόσκαιρη  στροφή των ανέμων σε νότιους την Κυριακή (με ελαφρές στις περισσότερες περιπτώσεις εντάσεις) , άνευ σημασίας όμως, αυτή τη φορά.

Κατά τα άλλα από Δευτέρα 25 του μήνα και τουλάχιστον για ένα τριήμερο θα έχουμε να κάνουμε ΤΟΠΙΚΑ με αρκετά δυνατό μαίστρο (βορειοδυτικό άνεμο)  κατά την διάρκεια της ημέρας , ιδιαίτερα βέβαια στις κλασικές περιοχές που είναι συνήθως πιο επιρρεπείς σε αυτό τον τύπο καιρού.

Παράλληλα η θερμοκρασία  γενικά  θα συνεχίσει να κυμαίνεται στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα , αλλά από τις αρχές της νέας εβδομάδας και κυρίως όσο  θα βαδίζουμε προς τα μέσα αυτής σε  ΚΑΠΟΙΑ ΤΜΗΜΑΤΑ  θα βρεθεί και ελαφρώς ΚΑΤΩ από τις κανονικές για τούτη την περίοδο τιμές. Σταδιακή ΜΙΚΡΗ  άνοδο του υδραργύρου κυρίως προς το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας , αλλά σε καμιά περίπτωση μην φανταστείτε κάτι το ακραίο ή κάποιο έντονο κύμα ζέστης !!  Ευτυχώς ΔΕΝ διαφαίνεται κάτι τέτοιο,  τουλάχιστον έως και το τέλος του μήνα και ... Βλέπουμε ! ;)
Κατά τα άλλα , όλες τις επόμενες ημέρες τη νύχτα και νωρίς το πρωί , αισθητή θα είναι  η περίσσια δροσιά ή αλλιώς ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ η αρκετή ψύχρα έως και το σχετικό κρύο ΣΕ  ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ  ΠΕΡΙΟΧΕΣ  πάντα για τα δεδομένα της εποχής που διανύουμε.

Παρακάτω παραθέτω δυο φώτος σήμερα , ενδεικτικές της κατάστασης που θα επικρατεί κυρίως την ερχόμενη εβδομάδα ... Η μια μας δείχνει τα κύματα κατά τόπους  στις θάλασσές μας από τον ενισχυμένο μαίστρο και στην άλλη βλέπουμε την θερμική αστάθεια που θα λαμβάνει χώρα στα απέναντι Ηπειρωτικά εδάφη τα μεσημερο - απογεύματα - πρώτες βραδινές ώρες (αλβανία - Ήπειρος) η οποία  κατά περιόδους θα "φουντώνει" επηρεάζοντας όχι μόνο τις ορεινές εκεί περιοχές αλλά τοπικά και παραθαλάσσιες. Τώρα εύλογα  θα μου πείτε τη δουλειά έχουμε εμείς,  με τα απέναντι εδάφη που μας λες ?
Μα , γι' αυτό σας μίλησα στην αρχή για "επιλεκτικότατες αναταράξεις" , καθώς ευρισκόμενα συγκεκριμένα σημεία του νησιού μας,  πολύ κοντά με την απέναντι Ηπειρωτική στεριά (Αλβανία - Ήπειρος)  δεν αποκλείεται πρόσκαιρα και σε δευτερεύον πάντα χρόνο να επηρεαστούν με τα εξασθενημένα  απομεινάρια από τις απέναντι μπόρες για λίγο ,  αυτό είναι κάτι το οποίο ως συνήθως ΔΕΝ πρόκειται να το δείτε ή να το ακούσετε στα περισσότερα ΜΜΕ ή στο διαδίκτυο.  ;)

Καλή συνέχεια σε ότι και αν κάνετε και να ... Χαμογελάτε , κάνει καλό και δεν στοιχίζει τίποτα ! :) :)

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (λάτρης του καιρού από παιδί - ερασιτέχνης προγνώστης).

http://valanio-kerkyra.meteoclub.gr/




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου