Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Δευτέρα 4 Μαΐου 2020

Μαΐστρος (βορειοδυτικός άνεμος )  ή αλλιώς "ούριος άνεμος" όπως τον αποκαλούσαν στην αρχαιότητα οι ναυτικοί μας ... Ξεκινώντας φουριόζος φουριόζος  από εδώ στο βορειότερο άκρο του Ιονίου και για να  ξεχυθεί στη συνέχεια και στις υπόλοιπες Ελληνικές θάλασσες ... :)

Καλό βράδυ Δευτέρας φίλες και φίλοι ! Ήρθε η ώρα για την καθιερωμένη  καιρική μας ματιά του επόμενου τριημέρου στη Χώρα των Φαιάκων ... :)

Πριν ξεκινήσω , αξίζει να αναφέρω  ότι η προσωπική εκτίμηση  της περασμένης Παρασκευής όπου ίσχυε έως και σήμερα Δευτέρα πήγε για ακόμη  μια φορά άψογα πραγματικά , προβλέποντας  και τις τοπικές βροχές που έλαβαν χώρα κατά τόπους το περασμένο Σάββατο αλλά και τους ιδιαίτερα ενισχυμένους βοριάδες σήμερα.  ;)

Ήρθαν λοιπόν στην ώρα τους οι αναμενόμενοι ισχυροί έως κατά τόπους σφοδρότατοι  βοριάδες που σας είχα τάξει την περασμένη  Παρασκευή  και μαζί τους η αναμενόμενη λαμπρή ηλιοφάνεια, η πτώση της θερμοκρασίας (σε ορισμένα τμήματα  αισθητή)  αλλά και η μείωση της σχετικής υγρασίας . Ενώ παράλληλα μας έφεραν φυσικά  καταπληκτική διαύγεια και ορατότητα.

Τις αμέσως επόμενες ώρες (νύχτα - χάραμα)  οι άνεμοι θα παρουσιάσουν ΜΕΡΙΚΗ εξασθένηση , ενώ αύριο Τρίτη 05/05/2020 μέσα στην ημέρα πρόσκαιρα θα φθάσουν κατά τόπους έως τα 6 μποφώρ , με πολύ τοπικά (μόνο στα πολύ επιρρεπή σε αυτό τον τύπο καιρού σημεία) για πολύ λίγο  κάποιες ριπές και στα 7 μποφώρ και οριστική σημαντική εξασθένηση από τις βραδινές και μετέπειτα ώρες. Κατά τα άλλα ηλιοφάνεια από άκρη σε άκρη με λίγες τοπικές συννεφιές κυρίως προς το βράδυ και ύστερα. Ο υδράργυρος θα παρουσιάσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές (μεσημέρι)  και παράλληλα μικρή πτώση ως προς τις ελάχιστες τιμές (χάραμα - νωρίς το πρωί).

Την Τετάρτη 06/05/2020  τα "απόνερα"  μια διαταραχής που θα περάσει βορειότερα από εδώ, θα επιφέρει μικρές "αναταράξεις",  με ...Στροφή των ανέμων πρόσκαιρα σε νοτιάδες μέχρι μέτριους (χωρίς να αποκλείονται για λίγο και ισχυρές ριπές σε ορισμένα υψώματα της Κέρκυρας καθώς και μεμονωμένα σε θαλάσσια/παραθαλάσσια τμήματα). Επίσης σταδιακά αρκετές τοπικές συννεφιές που κατά τόπους θα πυκνώνουν κατά διαστήματα. Μάλιστα υπάρχει σχετικά μικρή αλλά υπαρκτή  πιθανότητα (γύρω στο 30% με τα δεδομένα της Δευτέρας) αυτή η παροδική συννεφιά να καταφέρει να δώσει για λίγο , σε ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ όμως , μια τοπική βροχούλα ή ψιχάλα. Εκ νέου θα ανέβουν τα ποσοστά της σχετικής υγρασίας (πιθανές τοπικές ομίχλες) . Τα θερμόμετρα θα δείξουν ελαφρώς χαμηλότερες τιμές αργά το μεσημέρι σε σχέση με την Τρίτη, ενώ βαδίζοντας προς το τέλος του 24ωρου θα γυρίσει ξανά βοριάς με προοδευτική ενίσχυση πρώτα σε διάφορα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα και ορισμένα υψώματα στο νησί της Κέρκυρας και στη συνέχεια μέσα στη νύχτα και στον υπόλοιπο νομό.

Τέλος η Πέμπτη 07/05/2020 θα μας χαρίσει μπόλικη ηλιοφάνεια , χαμηλότερα ποσοστά της σχετικής υγρασίας , αφού θα επικρατήσουν και πάλι αρκετά ενισχυμένοι βορειοδυτικοί άνεμοι (εκ νέου μαίστρος - ειδικότερα το μεσημέρι , απόγευμα τοπικά θα φυσά δυνατά ξανά). Παράλληλα όπως είναι φυσικό θα επιστρέψει η καταπληκτική διαύγεια και ορατότητα. Ο υδράργυρος ύστερα από την μικρή πτώση της Τετάρτης δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή , παρόλα αυτά κατά τόπους η αίσθηση της ψύχρας θα είναι έντονη εξαιτίας των τοπικά ισχυρών βοριάδων και ας επικρατεί λαμπρή ηλιοφάνεια.

Αυτά ήταν τα νεότερα για τον καιρό στα όμορφα μέρη μας ... :) Εις το επανιδείν ! ;)

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (καιρόφιλος - ερασιτέχνης προγνώστης).

http://valanio-kerkyra.meteoclub.gr/





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου