Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Σάββατο 30 Μαΐου 2020

Καλό Σαββατόβραδο σε όλες και όλους ! :) Περισσότερο άστατος θα καταστεί ο καιρός στην περιοχή μας (νομός Κέρκυρας)  μέσα στο επόμενο 24ωρο, με τα φαινόμενα να παίρνουν ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΜΟΡΦΗ  , επηρεάζοντας ΕΛΑΦΡΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΜΗΜΑΤΑ από ότι τις τελευταίες ημέρες.
 Και πάλι όμως θα υπάρξουν κάποιες περιοχές που θα μείνουν στην απ ΄ έξω ή σχεδόν στην απ΄ έξω... Απλά αυτή τη φορά , οι προαναφερθείσες "άτυχες" περιοχές θα είναι λιγότερες ("άτυχες" γιατί το νερό χρειάζεται παντού).

Έτσι ήδη κυρίως από τις μεταμεσονύχτιες ώρες απόψε (Σαββατόβραδο) και έως αύριο (Κυριακή 31/05/2020)  περίπου την ίδια ώρα,  κατά περιόδους θα έχουμε ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ  από τοπικές βροχές/μπόρες ή και σποραδικές καταιγίδες! Τα φαινόμενα ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ  θα είναι και πάλι κατά διαστήματα ΈΝΤΟΝΑ και θα συνοδεύονται είτε από ραγδαία βροχόπτωση και πιθανούς κεραυνούς ή  σε ακόμη πιο τοπικό επίπεδο,  από χαλαζοπτώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από νότιες διευθύνσεις γενικά στα 3 έως  5 μποφώρ ... Αλλά λίγο πριν καθώς και κατά την διάρκεια μιας μπόρας , τοπικά δεν αποκλείεται να ενισχύονται πρόσκαιρα αρκετά (παροδικά ισχυρές ίσως έως και πολύ ισχυρές ριπές εκεί που θα υπάρξουν τα εντονότερα φαινόμενα)  περισσότερο από μεταβλητές διευθύνσεις εκείνες τις ώρες. Αυξημένη επίσης η πιθανότητα εμφάνισης υδροστρόβιλων κατά την διάρκεια της Κυριακής στην γύρω θαλάσσια/παραθαλάσσια ζώνη.

Ο υδράργυρος σε διάφορα κομμάτια του νομού , θα συνεχίσει να κυμαίνεται και αύριο σε χαμηλότερα από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα . Μάλιστα στα τμήματα εκείνα που θα δεχθούν τα αναμενόμενα φαινόμενα τα θερμόμετρα θα καταγράψουν και νέα περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας αύριο!

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (καιρόφιλος από παιδί - ερασιτέχνης προγνώστης).

http://valanio-kerkyra.meteoclub.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου