Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020

Εν τάχη να δώσουμε το "στίγμα" του καιρού στο νομό Κέρκυρας για το επόμενο τριήμερο (Παρασκευή 12/06 - Κυριακή 14/06/2020) ... :)

Με καλοκαιρία λοιπόν από άκρη σε άκρη στα μέρη μας θα κυλήσουν οι αμέσως επόμενες ημέρες, τουλάχιστον από πλευράς φαινομένων.

Κατά τα άλλα το σημαντικότερο χαρακτηριστικό του καιρού αυτό το διάστημα θα είναι η επικράτηση σχετικά δυνατού βορειοδυτικού ρεύματος. Έτσι κυρίως κατά την διάρκεια της ημέρας (μεσημέρι - απόγευμα)  θα βγάζει κατά τόπους ισχυρούς  δυτικούς - βορειοδυτικούς ανέμους, οι οποίοι θα μας χαρίσουν άφθονες ώρες ηλιοφάνειας (μόνο πρόσκαιρα και τοπικά κάποιες συννεφιές  άνευ σημασίας ,θα κάνουν την εμφάνισή τους)  αλλά και ευχάριστες , κανονικές (μόνο πολύ  πρόσκαιρα λιγάκι  πάνω από τις κανονικές)  για την εποχή θερμοκρασίες.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο και ιδιαίτερα την Κυριακή ο υδράργυρος πρόσκαιρα θα πάρει ΕΛΑΦΡΩΣ  την ανηφόρα , όμως στον τόπο μας εξαιτίας του "πουνεντο - μαίστρου" (δυτικό - βορειοδυτικό ρεύμα) ΔΕΝ πρόκειται να νιώσουμε κάποια ιδιαίτερη ζέστη (απολύτως φυσιολογικές για δεύτερο δεκαήμερο του Ιούνη θερμοκρασιακές  καταστάσεις αναμένονται) . Τα ... 30 + C. που βλέπετε να σας τάζουν στα διάφορα ΜΜΕ για το προσεχές Σαββατοκύριακο , ΔΕΝ αφορούν την Κέρκυρα , τουλάχιστον όχι , για τις επόμενες ημέρες. ;)

Καλά να περνάτε !! :)

Ιάκωβος Βασιλάκης (καιρόφιλος από παιδί - ερασιτέχνης προγνώστης).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου