Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020

Καλό βράδυ Παρασκευής !!  :)  Ήρθε η ώρα να πούμε λίγα λόγια για το Σαββατοκύριακο όσο αφορά την εξέλιξη του καιρού στο βόρειο Ιόνιο ... :)

Αύριο Σάββατο 20/06/2020 λοιπόν,  στο πρώτο μισό της ημέρας περιμένουμε αραιές συννεφιές κατά τόπους πρόσκαιρα πυκνότερες με μικρή πιθανότητα ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΑ να ψιχαλίσει για λίγο (τίποτα το ιδιαίτερο). Στη συνέχεια αναμένεται αρκετή ηλιοφάνεια ... Άνεμοι αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και αργότερα βορειοδυτικοί μέχρι μέτριοι. Τα θερμόμετρα το μεσημέρι , θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα με την Παρασκευή. ;)

Καλοκαιρία την Κυριακή 21/06/2020 τουλάχιστον από πλευράς φαινομένων. Το κυριότερο χαρακτηριστικό του καιρού αυτή την ημέρα  όμως , θα είναι οι ενισχυμένοι βορειοδυτικοί άνεμοι , οι οποίοι γρήγορα και κυρίως προς το μεσημέρι και ύστερα θα φθάσουν τα 5 με 6 μποφώρ στο μεγαλύτερο μέρος του νομού. Μάλιστα ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ  συνήθως πιο ΕΠΙΡΡΕΠΗ  ΣΤΟΝ ΜΑΙΣΤΡΟ  τμήματα των Φαιάκων (αλλά και των υπολοίπων νησιών , δηλαδή Διαπόντια - Παξοί , Αντίπαξοι)  , θα πρέπει να παρατηρηθούν ριπές τουλάχιστον και στα 7 μποφώρ (για πολύ λίγο στα προαναφερθέντα επιρρεπή σημεία , δεν αποκλείεται να  σημειωθούν ριπές ανέμων ακόμη και στα 8 μποφώρ). Έντονος κυματισμός θα επικρατήσει  ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ  στις θάλασσές μας,  ιδιαίτερα από τις προμεσημβρινές και μετέπειτα ώρες ... Κατά τα άλλα , παρόλο την άφθονη ηλιοφάνεια , όπως είναι φυσικό  το δυνατό βορειοδυτικό ρεύμα θα  μεταφέρει δροσερότερες αέριες μάζες προς την περιοχή μας , με αποτέλεσμα την σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας.

Όμορφο Σαββατοκύριακο να έχουμε ... Τα λέμε πάλι σύντομα !  ;) :)

Ιάκωβος Βασιλάκης (καιρόφιλος - ερασιτέχνης προγνώστης).

http://valanio-kerkyra.meteoclub.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου