Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Τρίτη 16 Ιουνίου 2020

Συνεχίζονται οι φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες στο νομό Κέρκυρας και τις επόμενες πολλές  ημέρες. Μάλιστα όπως και σήμερα Τρίτη 16/06/2020 έτσι και αύριο Τετάρτη 17/06/2020 ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ στα μέρη μας και πάλι ο υδράργυρος θα κυμανθεί σε ... "Δροσερά" για την εποχή επίπεδα.

Κατά τα άλλα το πρωινό της Τρίτης δεν έλειψαν και κάποιες επιλεκτικές ψιχάλες , πολύ τοπικά,  στο νησί της Κέρκυρας . Το ίδιο θα συμβεί τόσο κατά την διάρκεια της ερχόμενης νύχτας όσο και έως περίπου το πρώτο μισό της αυριανής ημέρας. Έτσι η τοπικά πιο πυκνή συννεφιά κατά περιόδους μέσα σε αυτό το διάστημα ενδέχεται να καταφέρει να αφήσει ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟΤΑΤΑ (δηλαδή σε πολύ τοπικό επίπεδο)  από κάποια ψιχάλα/όμβρο έως και σύντομη μπόρα (γι ' αυτό και η παρακάτω φώτο, εννοείται ότι και τις επόμενες ημέρες θα συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε και άφθονη ηλιοφάνεια συνοδεία βέβαια παροδικών νεφώσεων κατά περιόδους).

Γενικότερα έως και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο ΔΕΝ αναμένεται κάποια αξιόλογη μεταβολή του καιρού στη γωνιά μας. Οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν κυρίως από δυτικές - βορειοδυτικές διευθύνσεις (αυτή είναι και η βασική αιτία διατήρησης γενικά της "κανονικότητας" για αυτή την περίοδο, όσο αφορά την θερμοκρασιακή πλευρά). Μάλιστα ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ  και κατά την διάρκεια της ημέρας τουλάχιστον και το επόμενο πενθήμερο ο ... "πουνεντο -μαίστρος" θα συνεχίσει να παρουσιάζει σημαντικές αυξομειώσεις.

 Μικρή ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ άνοδο της θερμοκρασίας βαδίζοντας ΠΡΟΣ το προσεχές Σαββατοκύριακο ...Aλλά ξανά για τον τόπο μας (ευτυχώς) ΜΗ ΙΚΑΝΗ να μας φέρει κάποια ιδιαίτερη ζέστη , με τον υδράργυρο μόνο ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ  και ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΑ  να ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ  το "φράγμα" των 30 C. (ίσως μόνο σε πάρα πολύ τοπικό επίπεδο καταφέρει να τους αγγίξει και αν αυτό όμως τελικά καταφέρει να συμβεί, τότε  θα είναι  για πολύ λίγο ... Όλα αυτά την ίδια ώρα  που στα υπόλοιπα αρκετά τμήματα του νομού μας η  τωρινή "ευχάριστη" θερμοκρασιακή κατάσταση , θα παραμείνει όλο το επόμενο διάστημα ;) ). Πάντως στη συνέχεια και με τα τελευταία στοιχεία,  διαφαίνεται  εκ νέου πτώση της θερμοκρασίας...

Όμορφο βράδυ Τρίτης και ένα ακόμη πιο ευχάριστο υπόλοιπο εβδομάδας να έχουμε !! :)

Ιάκωβος Βασιλάκης (καιρόφιλος από "κούνια" - ερασιτέχνης προγνώστης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου