Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

                Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

                     Καλό καλοκαίρι !!

Γεια σας !! :) Θα αναρωτηθείτε κάποιοι γιατί σας λέω καλό καλοκαίρι , τώρα , 26 Ιουνίου πλέον σήμερα ... Μα , πολύ απλά γιατί από εδώ και στο εξής ξεκινά το γνώριμο Καλοκαιρινό μοτίβο (καλοκαιρινή καλοκαιρία) και παράλληλα μαζί του οι "απόλυτα" Καλοκαιρινές θερμοκρασίες !!   ;)

Αυτό το Σαββατοκύριακο (τελευταίο του Ιούνη)  θα είναι το πρώτο "πραγματικά" Καλοκαιρινό Σαββατοκύριακο του φετινού Καλοκαιριού (ότι βιώσαμε  στα μέσα Μάη ανήκουν στην Άνοιξη), με τα πρώτα εκτεταμένα 30αρια (εννοείται ότι τοπικά στα διάφορα ορεινά, ημιορεινά αλλά κατά τόπους και σε κάποια παραθαλάσσια θα συνεχίσουμε να έχουμε δροσερότερες καταστάσεις) ενώ  πολύ περισσότερο στις πιο ευπαθείς στη ζέστη περιοχές θα παρατηρηθούν και τιμές ελαφρώς άνω των 30 C.

Η ίδια εικόνα φυσικά θα συνεχιστεί και την ερχόμενη εβδομάδα (και όχι μόνο βέβαια)  , αφού το Καλοκαίρι τώρα εδραιώνεται , όπως είπαμε και παραπάνω. Κάποιο ... "Καυτό σενάριο" για την ώρα ΔΕΝ φαίνεται , απλά βαδίζοντας προς ... Τις αρχές - μέσα της νέας εβδομάδας θα έχουμε μια μικρή περαιτέρω άνοδο του υδραργύρου , αλλά σε καμιά περίπτωση ΔΕΝ δείχνει να μας απασχολεί  κάτι το υπερβολικό ή ακραίο , πέρα από λίγο περισσότερη ζέστη , σε συνήθη όμως πλαίσια για την εποχή.
Όπως είναι λογικό τις επόμενες ημέρες και περισσότερο τη νέα εβδομάδα σταδιακά θα ανέβουν λίγο και οι ελάχιστες θερμοκρασίες (δηλαδή οι τιμές εκείνες που σημειώνονται μέσα στη νύχτα και έως το χάραμα).

Όλο το αμέσως επόμενο διάστημα  τα μεσημέρια - απογεύματα κατά τόπους θα φυσά ένα ευχάριστο βοριαδάκι που θα μετριάζει κάπως την αίσθηση της ζέστης. Μάλιστα  ΤΟΠΙΚΑ οι ριπές του θα αγγίζουν θα 4 με 5 μποφώρ.

Καλό Καλοκαίρι λοιπόν με υγεία και όσο το δυνατόν πιο "ευχάριστες" θερμοκρασίες για τον ανθρώπινο οργανισμό να ευχηθώ αλλά και με ... Σεβασμό στις παραλίες τη φύση και τα δάση μας !!

Ιάκωβος Βασιλάκης (καιρόφιλος - ερασιτέχνης προγνώστης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου