Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020

Βελτιώθηκε τουλάχιστον ως προς τα φαινόμενα , ο καιρός στο νομό Κέρκυρας  από το μεσημέρι της Δευτέρας και ύστερα (τις πρωινές όμως ώρες σήμερα επιλεκτικά πάντα , στο νομό μας είχαμε και πάλι ισχυρές μπόρες που απασχόλησαν συγκεκριμένα σημεία στο βορρά, όπως αναμενόταν άλλωστε) και έτσι θα παραμείνει σε γενικές γραμμές έως περίπου ... Και τα μέσα της εβδομάδας που μόλις ξεκίνησε!

Οι βορειοδυτικοί άνεμοι ήρθαν για να μείνουν και ... Αύριο Τρίτη 02/06/2020 με τις ίδιες περίπου εντάσεις με σήμερα . Δηλαδή γενικά στα 3 με 5 μποφώρ και τοπικά το μεσημέρι - απόγευμα έως και 6 μποφώρ , χωρίς βέβαια και πάλι να αποκλείονται σε ορισμένα πιο επιρρεπή σε αυτό τον τύπο καιρού τμήματα,  πρόσκαιρα και ριπές στα 7 μποφώρ.

Από Τετάρτη 03/06/2020 το ρεύμα θα γυρίσει σιγά σιγά σε πιο νότιο , αρχικά δυτικό - νοτιοδυτικό και στη συνέχεια (Πέμπτη) νοτιοανατολικό με σταδιακή ενίσχυση κατά τόπους. Κατά τα άλλα έως τουλάχιστον  και την Πέμπτη 04/06/2020 σε γενικές γραμμές ο καιρός θα είναι καλός στα μέρη μας , παρόλο τις κατά διαστήματα τοπικά αυξημένες πρόσκαιρα νεφώσεις. Παράλληλα τα ποσοστά της σχετικής υγρασίας θα ανέβουν και δεν αποκλείεται η εμφάνιση τοπικών ομιχλών.

Η θερμοκρασία αρχικά θα παραμείνει σχεδόν αμετάβλητη με την ψύχρα στα χαμηλά έως και το κρύο για την εποχή στα ψηλότερα να διατηρούνται , όμως στη συνέχεια και κυρίως από Πέμπτη θα σημειώσει αισθητή άνοδο και θα βρεθεί σταδιακά σε πιο ... Καλοκαιρινά επίπεδα (μετά από πάρα πολύ καιρό ΤΟΠΙΚΑ θα αγγίξει ή θα ξεπεράσει ελαφρώς το "φράγμα" των 25 C. - τα φυσιολογικά δηλαδή για την εποχή επίπεδα) .

ΠΙΘΑΝΗ  ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ  μεταβολή του σκηνικού μέσα στο 24ωρο της  Παρασκευής έως και σε κομμάτι του Σαββάτου , με αρχικά δυνατούς νοτιάδες και βαθμιαία κάποιες πιθανές  τοπικές βροχοπτώσεις και ίσως μικρή κάμψη της θερμοκρασίας για λίγο... Αλλά εφόσον απέχουμε πολλές ημέρες έως τότε θα μιλήσουμε με νεότερα , αξιόπιστα στοιχεία μεσοβδόμαδα, δίνοντάς σας την πραγματική εικόνα του καιρού και ... Όχι λόγια του "αέρα". Απλά σας δίνω μια πρώτη εικόνα για την τάση του καιρού μετά την Πέμπτη.

Τα λέμε σύντομα ξανά !

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (φανατικός καιρόφιλος από παιδί - ερασιτέχνης προγνώστης).

http://valanio-kerkyra.meteoclub.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου