Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020

                          Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

Χωρίς κάποια αξιόλογη μεταβολή του καιρού θα κυλήσει (τουλάχιστον)  και το επόμενο τριήμερο στο βόρειο Ιόνιο (Παρασκευή 13/11 - Κυριακή 15/11/2020) .

 Λίγο παραπέρα όμως (θα σας αναφέρω παρακάτω πότε εννοώ)  ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ (το "επιτέλους" γιατί προσωπικά μου αρέσει η καιρική "κανονικότητα" σε κάθε εποχή) όλα δείχνουν ότι θα υπάρξει η "είσοδος" του "φυσιολογικού" Νοέμβρη (αν και αρκετά καθυστερημένα φέτος)  με οριστικό τερματισμό της παρατεταμένης ανομβρίας/καλοκαιρίας από άκρη σε άκρη στο νομό μας ,  ύστερα από μεγάλο και συνεχές χρονικό διάστημα που σε γενικές γραμμές επικράτησε "βαρετοκαιρία" (εξαίρεση αποτέλεσαν κυρίως σήμερα Πέμπτη 12 του μήνα  καθώς  και ακόμη μια φορά την περασμένη εβδομάδα  ορισμένα συγκεκριμένα τμήματα ιδιαίτερα στα βόρεια της Κέρκυρας όπου έδωσαν λίγα και πολύ τοπικά ασθενή φαινόμενα. Αντίθετα στο υπόλοιπο μεγαλύτερο μέρος του νομού μας ΔΕΝ έχει πέσει σταγόνα βροχής από τις 26  του Οκτώβρη έως και τώρα).  ;) 

Αναλυτικότερα λοιπόν έως και την Κυριακή 15/11/2020 θα συνεχίσουμε να έχουμε συνολικά μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας καθώς  και κατά τόπους και κατά περιόδους αραιές νεφώσεις που τοπικά και παροδικά θα είναι πυκνότερες (πολύ μικρή πιθανότητα κυρίως την Κυριακή σε ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ να ψιχαλίσει για λίγο. Άνευ σημασίας και αν τελικά καταφέρει να συμβεί.  :) Κατά τα άλλα η σχετική υγρασία θα παραμείνει στα ίδια υψηλά επίπεδα των τελευταίων πολλών ημερών , με αποτέλεσμα η πιθανότητα εμφάνισης τοπικών ομιχλών να είναι και πάλι αρκετά μεγάλη , πολύ περισσότερο όπως είναι φυσικό , κατά τόπους από τις βραδινές και έως τις πρωινές ώρες.

Ο υδράργυρος ΧΩΡΙΣ κάποια σημαντική αλλαγή είτε προς τα κάτω ή προς τα πάνω και το επόμενο τριήμερο. Ενώ οι άνεμοι και τις επόμενες ημέρες θα συνεχίσουν να πνέουν με χαμηλές εντάσεις , γενικά στα 2 με 3 και τοπικά έως και 4 μποφώρ. Τις περισσότερες ημέρες γενικά από μεταβλητές διευθύνσεις και πρόσκαιρα κυρίως το Σάββατο , τοπικά βόρειας συνιστώσας. Οπότε συνεχίζεται η "μπουνάτσα" στις θάλασσές μας ! ;)  :) 

Πριν σας αποχαιρετήσω για απόψε , να πούμε λίγα λόγια (όπως σας υποσχέθηκα παραπάνω)  για την ΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ παρακάτω ... Όπως σας έγραψα και στην αρχή της ανάρτησής μου,  ορατά σημάδια και σοβαρές ενδείξεις πλέον μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΚΠΝΟΗ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΔΕΚΑΗΜΕΡΟΥ αλλά ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΔΕΚΑΗΜΕΡΟΥ ο καιρός σταδιακά  θα "ζωηρέψει" αφού η κυκλοφορία πάνω από την Ευρώπη θα αλλάξει, με ... Αποτέλεσμα ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ  η περιοχή μας να επηρεάζεται από βροχοφόρα συστήματα που θα μας φέρουν  τους ΠΟΛΥΠΟΘΗΤΟΥΣ ΝΟΤΙΑΔΕΣ  και φυσικά τις ΑΞΙΟΛΟΓΕΣ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΙΣ  . Εννοείται ότι καθώς θα κυλούν οι ημέρες προς τα εκεί θα έχετε την ανάλογη έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση από εδώ ! 

Επιμέλεια: Ιάκωβος Βασιλάκης (φανατικός καιρόφιλος από παιδί - ερασιτέχνης προγνώστης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου