Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020

                                      Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

Σταδιακή γενικευμένη αλλαγή του σκηνικού με αρκετές βροχοπτώσεις , οι οποίες θα είναι σε αρκετά τμήματα αξιόλογες,  σε συνδυασμό με επιστροφή και βαθμιαία ενίσχυση των "ξεχασμένων" νοτιάδων... Όλα αυτά ύστερα από 21 ολόκληρες ημέρες συνεχιζόμενης ξηρασίας/καλοκαιρίας !! :) 

Αναλυτικά παρακάτω  η καιρική εξέλιξη του επόμενου τριημέρου (16/11 - 18/11/2020), σύμφωνα πάντα με τα τελευταία  αποψινά  προγνωστικά στοιχεία (βράδυ Κυριακής 15/11/2020 και ώρα 22:30).  ;) 

Καλησπέρα φίλες και φίλοι και ... "ΚΑΛΟ ΝΟΕΜΒΡΗ" ;) Ναι , καλά διαβάσατε "Ο ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΣ" ΑΠΟ ΚΑΙΡΙΚΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ ΝΟΕΜΒΡΗΣ  ΜΟΛΙΣ ΜΑΣ ΗΡΘΕ  ! Όσοι από σας διαβάζετε τις τακτικές αναρτήσεις μου εδώ , ήσασταν ήδη προετοιμασμένοι για αυτή την εξέλιξη ήδη από την ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ  ΕΒΔΟΜΑΔΑ , όταν ΣΑΣ ΕΓΡΑΦΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ  ότι ο "κανονικός από καιρικής πλευράς" Νοέμβρης θα μας έρθει ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΚΠΝΟΗ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΔΕΚΑΗΜΕΡΟΥ ... ;) 

Δευτέρα 16/11/2020 : Η αυριανή ημέρα θα είναι μια "μεταβατική" καιρικά ημέρα . Έτσι σε γενικές γραμμές κατά το μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας , ο καιρός ΔΕΝ θα προλάβει να αλλάξει σημαντικά. Οπότε και  θα κυλήσει  αρχικά με κατά διαστήματα αραιές νεφώσεις αλλά και με  διαστήματα ηλιοφάνειας. Αργότερα όμως και ενώ θα περνούν οι ώρες , σε τοπικό επίπεδο τα σύννεφα παροδικά θα πυκνώσουν και είναι πιθανό να αφήσουν σε ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ του νομού κάποια πολύ τοπική ψιχάλα ή ίσως και ασθενή πολύ τοπική  μικρής διάρκειας βροχούλα (τίποτα το ιδιαίτερο). Γενικά προς τις βραδινές  και κυρίως μετέπειτα ώρες η πιθανότητα σταδιακά αυξάνει για λίγες τοπικές αρχικά ... "βροχούλες" ή ψιχάλες σε κάπως περισσότερα σημεία του τόπου μας. Άνεμοι αρχικά από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και σταδιακά νοτιοανατολικοί στα 3 με 4 μποφώρ που τοπικά από το απόγευμα και ύστερα θα φθάσουν και τα 5 μποφώρ. Ο υδράργυρος θα παραμείνει περίπου στα ίδια επίπεδα με την Κυριακή. Αυξημένη πιθανότητα τοπικών ομιχλών περισσότερο τις πρωινές και νυχτερινές ώρες. 

Πολύ άστατο θα καταστεί το καιρικό σκηνικό στα μέρη μας το διήμερο Τρίτη - Τετάρτη (17-18/11/2020) με τις συννεφιές κατά περιόδους και κατά τόπους να είναι αυξημένες δίνοντας  κατά διαστήματα τοπικές βροχές/μπόρες (ανοιχτό και το ενδεχόμενο σποραδικών καταιγίδων). Τα φαινόμενα σε ΑΡΚΕΤΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ θα είναι αξιόλογα. Οι άνεμοι αρκετά ενισχυμένοι την Τρίτη , πάντα νοτίων διευθύνσεων στα 4 με 5 και τοπικά 6 μποφώρ . Σε κάποια πιο επιρρεπή στο νότιο ρεύμα τμήματα καθώς και σε σημεία στα ανοιχτά  , οι ριπές των ανέμων δεν αποκλείεται να αγγίζουν πρόσκαιρα και τα 7 μποφώρ). Την Τετάρτη 18/11/2020 αρχικά θα παραμείνει το νότιο - νοτιοανατολικό ρεύμα με τάση στη συνέχεια  να το γυρίσει σε γενικά πιο ανατολικών διευθύνσεων. Λίγο πιο εξασθενημένοι οι άνεμοι σε σχέση με την Τρίτη , φθάνοντας τα 3 με 4 και ΤΟΠΙΚΑ τα 5 μποφώρ ... Με ορισμένα σημεία και πάλι όμως (ιδιαίτερα στο πρώτο μισό της ημέρας) να δέχονται παροδικά πιθανές ισχυρές ριπές  (στα 6 μποφώρ) ...  Τα θερμόμετρα από την μια θα παρουσιάσουν μικρή άνοδο ως προς τις ελάχιστες τιμές τους (δηλαδή τις τιμές που σημειώνονται μέσα στη νύχτα και έως νωρίς το πρωί) σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες  εξαιτίας του πιο νεφοσκεπής ουράνιου θόλου και από την άλλη μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες (δηλαδή των θερμοκρασιών που καταγράφονται συνήθως αργά το μεσημέρι) λόγω της περισσότερης συννεφιάς , των φαινομένων , των κατά τόπους δυνατών ανέμων καθώς φυσικά  και της υψηλής υγρασίας. Πριν κλείσω  αξίζει μια αναφορά στα ιδιαίτερα αυξημένα ποσοστά της σχετικής υγρασίας που θα επικρατούν καθόλη τη διάρκεια του 24ωρου και τις τρεις επόμενες ημέρες... 

Αυτά ήταν τα νεότερα για το καιρό του επόμενου τριημέρου στη γωνιά μας , αν αλλάξει κάτι (σε σημαντικό βαθμό) θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση ... Όμορφο βράδυ Κυριακής να έχουμε !! :) 

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (λάτρης του καιρού από παιδί - ερασιτέχνης προγνώστης).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου