Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020

                        Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

Καλοκαιρίας - ανομβρίας - "βαρετοκαιρίας" συνέχεια εν μέσω "προχωρημένου" πλέον Νοέμβρη ... ;) 

Άνευ καιρικού ενδιαφέροντος θα παραμείνει το καιρικό σκηνικό (ευτυχώς ή δυστυχώς , ανάλογα τα γούστα και τις δραστηριότητες του καθενός) στα μέρη μας για ... ΠΟΛΛΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ακόμη ! 

Αιτία η διάταξη των βαρομετρικών συστημάτων πάνω από την Ευρώπη , η οποία στην γωνιά μας ευνοεί τον καιρό βορείου ρεύματος . Έχουμε πει ξανά τόσο πρόσφατα όσο και στο μακρύτερο παρελθόν , ότι εδραίωση  βόρειου  ρεύματος  = "ταφόπλακα" για οποιαδήποτε ελπίδα βροχόπτωσης στο νομό μας !! 

Έτσι ΔΕΝ θα αλλάξει κάτι ούτε και τις αμέσως επόμενες ΠΟΛΛΕΣ ΗΜΕΡΕΣ στη Χώρα των Φαιάκων , με τον ήλιο να λάμπει κατά το μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας (γι ΄αυτό και η παρακάτω ηλιόλουστη φώτο) και τους ανέμους ΝΑ ΜΗΝ δημιουργούν απολύτως κανένα πρόβλημα σε θάλασσα ή στεριά! Οπότε λοιπόν  θα διατηρηθεί φυσικά το βόρειο ρεύμα (είπαμε και παραπάνω ότι σε αυτό οφείλουμε έως τώρα και θα συνεχίσουμε για πολύ ακόμη, την καλοκαιρία) γενικά στα 3 με 4 μποφώρ και ΤΟΠΙΚΑ σε ορισμένα πιο επιρρεπή σημεία σε αυτό τον τύπο καιρού  του τόπου μας,  έως και 5 μποφώρ , μέσα στην διάρκεια της ημέρας (υπάρχουν κάποιες ενδείξεις για πιθανή μικρή ενίσχυση του βοριά προχωρώντας προς τα μέσα της νέας εβδομάδας , αλλά ακόμη είναι πολύ νωρίς για  αξιόπιστα  συμπεράσματα και αποτελεί μόνο ένα πιθανό "σενάριο" για την ώρα. Θα το δούμε ξανά σε λίγες ημέρες)  . 

Ο υδράργυρος σε επίπεδα υψηλότερα του "κανονικού" για την εποχή τα μεσημέρια σε αρκετά τμήματα , φθάνοντας (πάντα κατά μέσο όρο) τους 21 C. με 23 C. και ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΑ έως και τους 24 C. Εξαίρεση ως συνήθως , (έτσι και τώρα)  θα αποτελούν τα ορεινότερα κομμάτια (και εκεί όμως θα είναι υψηλότερες του "φυσιολογικού" για τούτη την περίοδο) με τον υδράργυρο να έχει ως "ταβάνι" τους 17 C. με 19 C. Μόνο κατά την διάρκεια της νύχτας και νωρίς το πρωί οι θερμοκρασιακές τιμές σε διάφορες γωνιές του νομού ,  θα μας θυμίζουν πως έχουμε προχωρημένο Φθινόπωρο. Μάλιστα σε δυνατά αναστροφικά σημεία (κατά τόπους σε ορισμένες "κλειστές"  λεκάνες , ρεματιές, λειβάδια κτλ.) καθώς και τοπικά στα ορεινά/ημιορεινά θα παρατηρούνται και μονοψήφιες θερμοκρασίες. Δηλαδή εκεί θα έχει άκρως  "φυσιολογικό" για την εποχή , "Φθινοπωρινό" κρύο και στα υπόλοιπα αρκετή "φυσιολογική" Φθινοπωρινή ψύχρα. 

Ένας "διαφορετικός"  Νοέμβριος λοιπόν φέτος , όχι μόνο ως προς την περίφημη "καραντίνα" αλλά και ... Καιρικά,  χωρίς ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΙΡΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ έως τώρα αλλά και για πολύ ακόμη (κάτι ναι μεν αρκετά  σπάνιο αλλά όχι πρωτοφανές,  αφού έχει συμβεί ξανά και στο πρόσφατο παρελθόν)  ... Απολαύστε τις ατελείωτες λιακάδες , εν μέσω της υπό φυσιολογικές συνθήκες  πιο βροχερής περιόδου του έτους για το βόρειο Ιόνιο , όσο μπορείτε βέβαια ,  με  τις "παρούσες" συνθήκες , μέχρι ... Ο "καλός" μας  ο  καιρός να "ξυπνήσει" και να πάρει την ... "Εκδίκησή" του !  :)   :)   ;) 

Καλή συνέχεια να έχουμε με κουράγιο , δύναμη και πάνω από όλα με υγεία !!

Επιμέλεια: Ιάκωβος Βασιλάκης (καιρόφιλος από παιδί - ερασιτέχνης προγνώστης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου