Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

                                           Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας .

Κυριολεκτικά στο ... "Παρά ένα" και  πριν την οριστική λήξη του, αποφάσισε ο φετινός Νοέμβρης να θυμηθεί την ... πραγματική "Καταγωγή" του. :) 

Αναλυτικά παρακάτω η καιρική εξέλιξη του επόμενου τετραήμερου καθώς και η γενικότερη τάση του καιρού για το πρώτο δεκαήμερο του Δεκέμβρη όπου και παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον για την περιοχή μας !! Μείνετε συντονισμένοι ... :) 

Το Σάββατο  θα είναι μια "μεταβατική" καιρικά ημέρα ... ;) Η αυριανή  ημέρα λοιπόν θα ξεκινήσει με κάποιες τοπικές ομίχλες , αραιές συννεφιές αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Αργότερα οι τοπικές συννεφιές προοδευτικά κατά τόπους και κατά περιόδους θα έχουν την τάση να πυκνώνουν. Μάλιστα υπάρχει πιθανότητα ιδιαίτερα προς τις  βραδινές και περισσότερο βαδίζοντας πλέον προς το τέλος του 24ωρου να έχουμε ένα πέρασμα τοπικής ψιχάλας ή ασθενής βροχόπτωσης , οπουδήποτε στο νομό (όχι κάτι το ιδιαίτερο).

Οι άνεμοι θα γυρίσουν σε νοτιάδες ήδη από αργά απόψε (νύχτα Παρασκευής) και έτσι αύριο Σάββατο θα πνέουν από νότιες - νοτιοανατολικές διευθύνσεις στα 3 με 4 και ΤΟΠΙΚΑ έως και 5 μποφώρ (κατά κύριο λόγο  από το μεσημέρι και ύστερα σε ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΣΗΜΕΙΑ θα παρατηρηθούν πρόσκαιρες ριπές νοτιά και στα 6 μποφώρ). Ο υδράργυρος θα παραμείνει σχεδόν στα ίδια επίπεδα με την Παρασκευή.

Και ... Φθάσαμε στην πιο "επίμαχη" καιρικά ημέρα αυτού του τετραήμερου όπου και θα είναι η Κυριακή! Αυτή η  Κυριακή (29/11/2020) θα είναι όχι μόνο συννεφιασμένη όπως μας λέει και το γνωστό τραγούδι αλλά και βροχερή ! :) Έτσι ήδη από το χάραμα - νωρίς το πρωί θα έχουμε κατά διαστήματα και κατά τόπους διάσπαρτες βροχές /μπόρες οι οποίες βαδίζοντας προς τις προμεσημβρινές και μετέπειτα ώρες θα παίρνουν ολοένα και πιο γενικευμένη μορφή. Τα φαινόμενα σε ΑΡΚΕΤΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΜΜΑΤΙ του νομού μας θα είναι ΑΞΙΟΛΟΓΑ (δηλαδή θα μιλάμε για ύψη βροχής ΑΝΩ των 15 ή 20 χιλιοστών) . Μάλιστα υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο σε ΤΟΠΙΚΌ ΕΠΊΠΕΔΟ τα φαινόμενα πρόσκαιρα να λάβουν πιο έντονο χαρακτήρα και εκεί είναι πιθανό να συνοδευτούν και από τοπικές καταιγίδες. 

Οι νοτιάδες κατά την διάρκεια της Κυριακής θα ενισχυθούν περαιτέρω φθάνοντας τα 5 με 6 και τοπικά και τα 7 μποφώρ (ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΑ ΑΝΑ ΤΟ ΝΟΜΟ  όμως δεν αποκλείεται παροδικά να παρατηρηθούν ριπές ανέμων και στα 8 μποφώρ). Τα θερμόμετρα θα παρουσιάσουν πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές,  της τάξεως των 3 με 5 βαθμών , ανάλογα την περιοχή. Τα ήδη υψηλά επίπεδα της σχετικής υγρασίας,  αυτό το Σαββατοκύριακο θα ανέβουν και άλλο , πλησιάζοντας ή και αγγίζοντας σε πολλές περιοχές  και το 100% ... 

Την Δευτέρα 30/11/2020 σε γενικές γραμμές ο καιρός σχετικά γρήγορα θα βελτιωθεί ως προς τα φαινόμενα και θα μας μείνουν μόνο οι τοπικές συννεφιές με κάποια ανοίγματα. Μόνο τα χαράματα και ίσως νωρίς το πρωί αυτής της ημέρας , υπάρχει μικρή πιθανότητα ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΗΣ ψιχάλας ή ασθενής βροχόπτωσης. Γρήγορα  θα  επικρατήσουν ψυχρότεροι βορειοδυτικοί άνεμοι (μαίστρος) στα 4 με 5 και κατά τόπους έως και 6 μποφώρ. 

Με ... Καλοκαιρία θα μας κάνει ποδαρικό  την Τρίτη ο Δεκέμβρης (όμως αυτό ΔΕΝ θα κρατήσει για πολύ, παρακάτω θα σας εξηγήσω τι εννοώ).Οι άνεμοι αρχικά γενικά από βόρειες διευθύνσεις στα 3 με 5 μποφώρ με τάση στη συνέχεια να αρχίσουν σταδιακά να στρέφονται σε πιο ανατολικής συνιστώσας και από τη νύχτα πλέον σε νοτιοανατολικούς , με χαμηλές όμως εντάσεις.  Τόσο την Δευτέρα όσο και την Τρίτη παρόλο την βελτίωση του καιρού η θερμοκρασία θα κατρακυλήσει ακόμη λίγο όχι μόνο ως προς τις μέγιστες αλλά και ως προς τις ελάχιστες τιμές της, πτώση η οποία θα γίνει ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΑΙΣΘΗΤΗ. 

Και τώρα όπως σας υποσχέθηκα παραπάνω , μια πρώτη ματιά παραπέρα... :) Πρώτα από όλα αξίζει να αναφερθεί  ότι σύμφωνα και με τα τελευταία στοιχεία , (ύστερα από το σύντομο διάστημα καλοκαιρίας μετά την βροχερή Κυριακή) , από την Τετάρτη 02/12/2020 και ύστερα , θα πρέπει να έχουμε νέα σταδιακή μεταβολή του καιρού με το ίδιο μοτίβο , δηλαδή νοτιάδες (κατά διαστήματα αρκετά ενισχυμένους) και μπόλικες βροχοπτώσεις. Με λίγα λόγια ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ στο πρώτο δεκαήμερό του ο Δεκέμβρης φαίνεται πως θα προσπαθήσει (και θα τα καταφέρει κατά ένα μεγάλο βαθμό) να πληρώσει τα "σπασμένα" του φετινού άνομβρου Νοέμβρη,  με διαδοχικά χαμηλά βαρομετρικά εκ δυσμάς μας να δίνουν πολύ άστατο καιρό και  άφθονα φαινόμενα (βροχές/μπόρες/καταιγίδες) κατά περιόδους (χωρίς να λείπουν φυσικά και κάποια μικρά διαλείμματα καιρικής ανάπαυλας ενδιάμεσα). 

Πρώτα ο Θεός , εδώ θα συνεχίσω να είμαι φίλες και φίλοι να σας ενημερώνω έγκαιρα και έγκυρα , ειδικά από εδώ και πέρα όπου και "φουντώνει" επιτέλους το καιρικό ενδιαφέρον (καιρός ήταν) ... :) 

Όμορφο βράδυ Παρασκευής και καλό Σαββατοκύριακο με υγεία πάνω από όλα !!! 

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος - λάτρης του καιρού από παιδί).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου