Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020

 Όμορφο βράδυ Τρίτης σε όλες και όλους !! Λίγα λόγια ως προς την εξέλιξη του καιρού τις αμέσως επόμενες ώρες , σύμφωνα με τα πιο φρέσκα στοιχεία μιας και ... Υπάρχουν ορισμένες διαφοροποιήσεις (θα δείτε παρακάτω τι εννοώ) ... :)


Ήρθαν λοιπόν οι τοπικές βροχές/μπόρες (που σας υποσχέθηκα μέρες πριν) που τόσο είχε ανάγκη η "διψασμένη" γη του τόπου μας. Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν καθόλη την διάρκεια της νύχτας απόψε από άκρη σε άκρη στο νομό Κέρκυρας με... Κατά διαστήματα τοπικές βροχοπτώσεις ασθενούς έως και μέτριας έντασης (ποτιστικού χαρακτήρα, ότι καλύτερο ύστερα από όλη αυτή την παρατεταμένη ανομβρία) και σε ορισμένα σημεία κατά περιόδους παροδικά μέχρι και λίγο πιο δυνατής έντασης... ;)

Αυτή η κατάσταση θα συνεχιστεί έως και το χάραμα - νωρίς το πρωί αύριο Τετάρτη. Στη συνέχεια όμως τα όποια φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και μάλιστα αργότερα μέσα στην ημέρα περιμένουμε σχετική βελτίωση του καιρού , με κάποια διαστήματα ηλιοφάνειας να κάνουν την εμφάνισή τους κατά τόπους ! ;) Αυτή ήταν και η ... "Διαφοροποίηση" που σας έγραψα παραπάνω , δηλαδή η πιο "γρήγορη" απομάκρυνση του χαμηλού προς το νότο από ότι φαινόνταν τρεις ημέρες πριν και συνεπώς η "γρηγορότερη" βελτίωση του καιρού (σας είχα υποσχεθεί ότι εάν υπήρξε σημαντική αλλαγή στην εξέλιξη του καιρού θα σας ενημέρωνα έγκαιρα).

Ήδη σε ΑΡΚΕΤΑ τμήματα (το ρολόι ακόμη δείχνει 21:00 βράδυ Τρίτης , έχοντας μέλλον ακόμη μπροστά μας) έχει βρέξει σχετικά αξιόλογα ύστερα από πάρα πολύ καιρό (δηλαδή ο ημερήσιος υετός στα προαναφερθέντα τμήματα ήδη έως αυτή την ώρα κυμαίνεται μεταξύ 15 και 20 χιλιοστών, με την βροχή φυσικά να συνεχίζεται. 'Εως το πρωί συνολικά ΤΟΠΙΚΑ (δηλαδή εκεί που ήδη έχουν σημειωθεί τα παραπάνω ύψη βροχής) θα έχουν πέσει τα διπλάσια από τα παραπάνω νούμερα) , μάλιστα μέχρι νωρίς το πρωί της Τετάρτης συνολικά θα έχει βρέξει ΑΞΙΟΛΟΓΑ στα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κομμάτια του νομού μας και αυτό θα είναι μια "μεγάλη ανάσα" ύστερα από την παρατεταμένη ξηρασία που προηγήθηκε !!

Αυτά ήταν τα νεότερα φίλες και φίλοι όσο αφορά την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων, τις επόμενες ώρες αλλά και αύριο Τετάρτη 18/11/2020 . Τώρα τόσο από πλευράς ανέμων όσο και θερμοκρασίας ΔΕΝ έχει αλλάξει απολύτως τίποτα από όσα σας είπα την περασμένη Κυριακή και υπάρχουν ακόμη καρφιτσωμένα λίγο παρακάτω στην σελίδα εδώ.

Καλή βροχερή νυχτιά (ύστερα από 20 + ημέρες καλοκαιρίας) σε όλες και όλους σας !!! :)

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (καιρόφιλος από παιδί - ερασιτέχνης προγνώστης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου