Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Σάββατο 15 Μαΐου 2021

 Καλησπέρα σας !! Όλα κύλησαν λοιπόν , ακριβώς όπως σας "υποσχέθηκα" έγκαιρα εδώ στην χθεσινή μου "πρόγνωση"... Έτσι επιτέλους (όπως περίμενα) ύστερα από σχεδόν 2 μήνες ολοκληρωτικής ανομβρίας στη νότια - κεντρονότια και το μεγαλύτερο μέρος της κεντρικής Κέρκυρας , κατάφερε τελικά να τους βρέξει και εκεί αρκετά και πήραν μια "ανάσα" ! ;)

Βέβαια είχαμε τις αναμενόμενες "διαφοροποιήσεις" στα ύψη της βροχής (και πάλι αρκετά μεγάλες , αλλά ευτυχώς όχι τις "ακραίες" που είχαμε τον φετινό Απρίλη, όπου έριχνε καρέκλες στο βορρά και στο υπόλοιπο νησί τίποτα) από περιοχή σε περιοχή με τον ... "Συνήθη ύποπτο" , ποιον άλλον ; ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΝΔΟΧΩΡΑ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ όπου και δέχτηκε (και με διαφορά) το περισσότερο νερό και σήμερα 15/05/2021 ! Ενδεικτικά να αναφέρω για να καταλάβετε τον σταθμό μου στο "Βαλανειό" μόλις στα 175 μέτρα υψόμετρο, που κατέγραψε 45,2 τόνους νερού ανά στρέμμα , ή τον σταθμό στην ορεινή Πετάλεια με 48,2 τόνους νερού ανά στρέμμα . Δηλαδή σε γενικές γραμμές το "εσωτερικό" του βορρά εκτιμώ πως δέχτηκε 40 + με 50 + χιλιοστά βροχής , την ίδια ώρα που οι περισσότερες υπόλοιπες γωνιές του νησιού μας , μέτρησαν κατά μέσο όρο 15 με 25 χιλιοστά βροχής , σύμφωνα πάντα με τους υπάρχοντες σταθμούς εκεί (πάρα πολύ τοπικά άγγιξε και τα 30 mm) ... ;)

Σε αυτό που επιθυμώ και αξίζει να σταθούμε είναι σε κάτι που σας έγραψα χθες σχετικά με τους ανέμους (πέρα από όλα τα υπόλοιπα) για την σημερινή ημέρα και ήταν το εξής : "Άνεμοι αρχικά νοτίων διευθύνσεων γενικά μέτριοι μέχρι ισχυροί και ΤΟΠΙΚΑ πολύ ισχυροί (στα 5 με 6 και τοπικά έως και 7 μποφώρ), χωρίς να αποκλείεται την ώρα της έλευσης και εκδήλωσης των τοπικά έντονων φαινομένων σε πολύ τοπικό επίπεδο να παρατηρηθεί και κάποια / κάποιες θυελλώδεις ή και πολύ θυελλώδεις στιγμιαίες ριπές νοτιά (στα 8 ή ακόμη και στα 9 μποφώρ)"...

Και ... Η "πραγματικότητα" με τον σταθμό του φίλου και συμπατριώτη Δημήτρη Κούρκουλου στον παραθαλάσσιο Αρίλλα της βορειοδυτικής Κέρκυρας να καταγράφει νωρίς το πρωί σήμερα σφοδρότατη ριπή ανέμου στα 85,2 km/hr που ισοδυναμεί με 9 μποφώρ "δύναμη" !!! :)

Παράλληλα συνέβη και ακριβώς ότι σας "έταξα" και με τις ΜΕΓΙΣΤΕΣ θερμοκρασίες της ημέρας σήμερα , όπου σε διάφορα ακόμη και πεδινά/παραθαλάσσια σημεία όλο το 24ωρο διατηρήθηκαν ΚΑΤΩ από τους 20 C. ;)

Η χθεσινή μου καιρική εκτίμηση μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες "διαβάστηκε" από περίπου 13.000 άτομα και αυτό με ευχαριστεί , με συγκινεί και μου δίνει τη δύναμη να συνεχίζω να σας γράφω τακτικά (όσο καταφέρνω να βρίσκω τον απαιτούμενο χρόνο) ... Κάτι το οποίο βέβαια μου "κοστίζει" αρκετές ώρες από τον ελεύθερο χρόνο μου αλλά μου δίνει μπόλικη χαρά και ας μην έχω ΠΟΤΕ αποκομίσει οποιοδήποτε οικονομικό όφελος από αυτό !!!!

Παρακάτω ορισμένες ενδεικτικές φωτογραφίες/διαγράμματα από σήμερα ...

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=256276466029219&id=100049406029399&comment_id=256300942693438&notif_id=1621107795546972&notif_t=feed_comment&ref=notif


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου