Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Παρασκευή 7 Μαΐου 2021

 Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ σχετικά σημαντική ενίσχυση των βορειοδυτικών ανέμων εν όψει ... Κατά τα άλλα , ΑΓΝΟΟΥΝΤΑΙ εντελώς οι βροχοπτώσεις ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ και για το επόμενο τετραήμερο (Σάββατο 08/05 - Τρίτη 11/05/2021)!!

Καλησπέρα σε όλες και όλους !! Με ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ θα κυλήσουν και οι επόμενες τέσσερις ημέρες (ΜΗΔΑΜΙΝΗ η πιθανότητα για οποιοδήποτε φαινόμενο από άκρη σε άκρη) στα μέρη μας) ! 

Έτσι το κυριότερο χαρακτηριστικό ΣΥΝΟΛΙΚΑ για τις ερχόμενες τέσσερις ημέρες στην γωνιά μας, θα είναι οι άφθονες ώρες ηλιοφάνειας σε καθημερινή βάση, αφού αν και κατά διαστήματα κατά τόπους ενδέχεται να κάνουν την εμφάνισή τους "περάσματα" από κάποιες τοπικές συννεφιές (περισσότερο στις πρώτες ημέρες της επόμενης εβδομάδας) ... Αυτές όμως θα είναι άνευ σημασίας (το μόνο που θα καταφέρνουν θα είναι κατά περιόδους να "ομορφαίνουν" ακόμη περισσότερο το ηλιοβασίλεμα).  ;) 

Παρόλο αυτά , εκεί που αξίζει να σταθούμε , αν και στην ουσία θα μας απασχολήσει "χονδρικά" μόνο για 12 με 24 ώρες , είναι η αναμενόμενη ανά περιοχές σχετικά αξιόλογη ενίσχυση των βοριάδων.

Μαίστρος λοιπόν (οι αρχαίοι Έλληνες τον αποκαλούσαν "Σκίρων") περιμένουμε να "μπουκάρει" αύριο Σάββατο κυρίως προς το μεσημέρι και ύστερα , φθάνοντας τα 4 με 5 και τοπικά έως και τα 6 μποφώρ. Βέβαια ενδέχεται  σε πολύ πιο τοπικό επίπεδο (στα τμήματα εκείνα που είναι συνήθως πιο επιρρεπή στο βορειοδυτικό ρεύμα δηλαδή) να παρατηρηθούν το μεσημερο - απόγευμα για λίγο και πολύ ισχυρές στιγμιαίες ριπές , στα 7 μποφώρ... 

Πάντως την Κυριακή οι άνεμοι θα γυρίσουν σε πιο ανατολικών διευθύνσεων (κυρίως βορειοανατολικοί) πνέοντας στα 3 με 4 και κατά τόπους έως και τα 5 μποφώρ. Από εκεί και μετέπειτα και έως τουλάχιστον και ... Την ερχόμενη Τρίτη , οι άνεμοι θα είναι γενικά ασθενείς στην ευρύτερη γωνιά του βορείου Ιονίου , από διάφορες διευθύνσεις. Άρα καλοτάξιδες λοιπόν παντού οι θάλασσες μας ,τότε! 

Παράλληλα ο υδράργυρος ναι μεν θα παρουσιάσει μικρά σκαμπανεβάσματα κατά τόπους . Γενικότερα όμως λάβετε υπόψιν σας πως  περιμένουμε "καλές" μέγιστες τιμές για την εποχή που διανύουμε στο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ κομμάτι του νομού μας, όπου και ... Τα θερμόμετρα αργά το μεσημέρι θα δείχνουν θερμοκρασίες "σχεδόν στα  φυσιολογικά" ή "κοντά στα φυσιολογικά" για τούτη την περίοδο επίπεδα ... ΜΟΝΟ πάρα πολύ τοπικά (ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟΤΑΤΑ στα σημεία εκείνα δηλαδή που είναι συνήθως τα πιο "ζεστά" στο νησί μας, εξαιτίας διαφόρων παραγόντων , όπως του ανάγλυφου κτλ.) σε μεμονωμένα πλαίσια θα "τσιμπάει" ελαφρώς προς τα επάνω το μεσημέρι , κατά 2 με 4 βαθμούς υψηλότερα του "κανονικού" για την εποχή! 

Φυσικά  κατά την διάρκεια της νύχτας/χαράματα κατά τόπους παραμένει η συνήθης "ψύχρα" για την εποχή (άλλωστε βρισκόμαστε στο πρώτο δεκαήμερο του Μάη ακόμη, οπότε μιλάμε για απολύτως "φυσιολογικά πράγματα"), η οποία όπως είναι λογικό θα είναι πιο έντονη σε ορεινά/ημιορεινά τμήματα , καθώς και χαμηλότερα μέσα  σε "κλειστές" κοιλάδες/λιβάδια, παραποτάμιες ζώνες , ρεματιές κ.α.

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος - καιρόφιλος από παιδί).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου